סוגיית המובן מאליו...
מה יש לנו עם הקטע הזה של המובן מאליו? או מה קדם למה, הביצה או התרנגולת? יש ילדים (הרוב) שיש להם שורש נטוע עמוק בממלכת המובן מאליו. ברובו באשמתנו כהורים. אנחנו משדרים להם כל הזמן שכל מה שאנחנו נותנים להם, הוא מובן מאליו. בזכות זה שהם הילד שלנו הם תמיד מקבלים הכל ! אם אנחנו מזכירים להם שנתנו להם משהו אי-פעם, זאת סחיטה רגשית. אם אנחנו מסרבים לתת, זאת קמצנות במקרה הטוב, רשעות במקרה הרע. אם אנחנו נותנים תמיד, ואף פעם לא מקבלים חזרה, אנחנו מתמרמרים. (כן עציון, גם בנימה מחוייכת יש מידה של מרמור). אם אנחנו ממשיכים תמיד לתת, ותמיד גם לשתוק, אנחנו זורקים להם חול לעיניים, ומחמיצים את ההזדמנות ללמד אותם ערכיות מהי. אם יש דבר אחד טוב בנושא הזה להיתפס בו, זו הציפייה שהיכולת להעניק ולתת בלי לצפות לתמורה, תהפוך אצלם לערך. תקווה שפעם הם יבינו מה הם קיבלו, ויהיו מסוגלים לתת גם הם בזכות הלמידה הזאת. אני באופן אישי מאוד לא מחבבת את העניין הזה של מתנות מחו"ל. ובלי קשר לחו"ל, גם אם הייתי נוסעת לא לטיול, נגיד לעבודה (וגם בלי שירותי השמרטף בחינם),והייתי חוזרת לבית שמילאו אותו בקניות וגם ניקו לי אותו, הייתי מרגישה צורך גדול לתת. תלוי ביכולת שלי, כמובן. יש דברים שבעיני הם לא מובן מאליו. הם לא נמדדים בכסף, הם נמדדים במעשה. כפי שאתם לילדיכם, תמיד תהיו יותר נותנים ממקבלים, ובעיני שווה יותר המעשה מאשר החומר. כך (בערך) רואה אתכם ה"כלה הוירטואלית".