נגיד שהמציאו המבורגר שעשוי מבשר פרה מהונדס

kobit11

New member
נגיד שהמציאו המבורגר שעשוי מבשר פרה מהונדס

גנטית כמו כאן, זאת אומרת לא שחטו פרה בשביל ליצור את ההמבורגר הזה,
הייתם מוכנים לאכול דבר כזה ?

עקרונית אין בעיה מוסרית עם זה

אולי אפילו לא בריאותית.
אבל זה סתם נשמע לי מגעיל. (בתור אחת שלא אכלה בשר כבר 10 שנים)

עכשיו אחרי שקראתי

מסתבר שלפחות ההמבורגר שנוסה לא היה טבעוני ותובל בביצים. זה מפספס את כל הנקודה. מה הקטע לפתח בשר סינטתי כביכול כדי לצמצם פגיעה בחיות ועל הדרך לפגוע בחיות?
אם ככה אני נשארת בדרך הטבעונות השפויה

קשקוש בלבוש

יהיה אפשר להכין אותו בלי ביצים. חחחח נראלך שזה המכשול שיעמוד בפני המצאה טכנולוגית מהפכנית של המאה ? איפה את חיה.

תשארי טבעונות אבל כנראה שרוב העולם לא יהפוך לטבעוני וטוב שיאכל מבשרים מהונדסים גנטית שלא נפגעו ונוצלו חיות לשם כך.

במקרה הכי טוב במאה הזו יעבור רבע לעולם לטבעונות וחצי יהיה צמחוני כלומר שרבע מהאנושות תהיה קרניסטית שזה אומר נניח 2.5 מיליארד (הגיוני שהאנושות תגיע ל10 מיליארד תושבים בעשרות השנים הקרובות) שזה אומר שמיליארדי בעח ימשיכו להירצח אלא אם ההינדוס הגנטי שאת ככ לא מייחלת לו ובזה ולועגת לו יהיה נפוץ ושווה לכל כיס.

אם היית מפעיל קצת מחשבה

אולי לא היית צריך לענות בצורה כזאת שמבזה רק אותך.
אני לא מייחלת לשום דבר אולי חוץ מהתקווה שאנשים ישאפו יותר לאכול אוכל.. גם אם אני מבינה שזה לא נתון בידיי בייחוד לא כשרוב האוכלוסייה נמצאת תחת השפעה של שטיפת מוח של שנים שהתרגלנו לחשוב שבעלי חיים הם מכונות לייצור חלב וביצים עד כדי כך שממש צריך מחקרים שיוכיחו שהחלב של הפרה נועד בעצם לעגל ולא לבני אדם..

פשוט לא מבינה מה הקטע בלייצר מוצר שכביכול אמור למנוע הרג וזיהום סביבתי אבל עושה בדיוק את אותו דבר.

כך שאתה יכול להפסיק לעשות מעצמך צחוק עם תגובות שלא מראות ממש על אינטיליגנציה גבוהה. צר לי.

ladybug6

New member
בהנחה שזה לא יוגש עם רכיבים אחרים מהחי,

אין לי בעיה מוסרית עם זה.
האם אוכל אותו באופן אישי?
רק בתנאי שתהיה לי דרך חד משמעית לדעת שאני אכן אוכלת בשר סינתטי ולא בשר שחיה נהרגה בשבילו. אני לא בטוחה שזה יקרה וגם לי אישית לא מפריע להמנע מבשר לנצח, אבל אני יותר מאשמח אם תהיה אלנטרנטיבה לאנשים שהבשר יותר חשוב להם.

kobit11

New member
זהו בדיוק שאין בעייה מוסרית עם זה. סתם בשר זה

דוחה.

וגם כאשר אני מכינה את המוסקה הטבעונית שלך שחייבים לשים בה שבבי סויה בשביל שיהיה טעם של מוסקה, אני שמה
כמות קטנה - של חצי כוס, כי יותר מזה פוגע בטעם.

ladybug6

New member
לגיטימי. אבל יש אנשים שאותם זה לא דוחה

והם מתגעגעים לבשר, או לא מוכנים לוותר עליו, ובשבילם זה מצוין.

ושמחה שהמוסקה טעימה לך

maiodo

New member
זה מרגיש לי ממש סינטטי ודוחה

לא הייתי מוכנה לאכול דבר כזה.
מה גם שאני כבר תקופה מרגישה קצת גועל מבשר, אז לאכול בשר שיוצר במעבדה נשמע לי פשוט מזעזע
אבל הלוואי! אם זה מה שיפתור את זה....

marx04

New member
לא רלבנטי לפורום הזה

שלום לך,
הפורום הזה עוסק בתזונה צמחונית או טבעונית, לא בתזונה בשרית.
ההמבורגר הסינטטי עשוי מבשר פרה, כלומר מדובר במאכל בשרי. הפורום הזה אינו מקום לדון בו במזון בשרי.
בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
למה לא?

אם מדובר במשהו שיכול להוות אלטרנטיבה לבשר למי שרוצה להיות צמחוני בלי לוותר על האוכל שהוא אוהב, לגיטימי לדון בזה.
גם לגיטימי לבוא לכאן ולשאול לדעתנו.
זה לא שהוא בא וביקש מתכון לקציצות. הדיון הוא אידאולוגי במהותו, ולכן לגיטימי בעיני.

marx04

New member
כתבתי "לא רלבנטי"

שלום לך,

לא טענתי שזה לא לגיטימי, ולא ניסיתי להשתיק אותו.
הפורום הזה עוסק בתזונה צמחונית וטבעונית, לא בתזונה בשרית.
אז לדעתי זה לא לעניין לדון כאן במאכלים בשריים - לא בצד הקולינרי שלהם ולא בצד האידיאולוגי שלהם.
הנה, עכשיו פתחו כאן עוד שרשור בנושא למה לא לאכול דגים. זו גם שאלה אידיאולוגית, וגם היא נראית לי לא לעניין. מה לא ברור לאנשים בשם הפורום ?

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
השאלה האמיתית היא למה זה מפריע לך?

אתה לא חייב להשתתף בדיונים שלא מעניינים אותך.
אם אנשים אחרים זה כן מעניין, הם ישתתפו.

marx04

New member
אני אסביר.

שוב שלום,

באופן אישי הייתי שמח שהפורום הזה ישאר פורום תזונה (צמחונית וטבעונית) ולא יהפוך לפורום אידיאולוגי. יש כבר שניים כאלה, שהאווירה בהם מאד טעונה, וחבל שזה מה שיקרה כאן.
מכל מקום, זכותי להביע את הסתייגותי בצורה עניינית ומנומסת.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
הפורום עוסק בתזונה רוב הזמן

אם מדי פעם מישהו מעלה נושא יותר אידאולוגי וזה מעניין אחרים מספיק כדי להגיב ולדון, אין בזה שום דבר רע וזה לא צריך להפריע לאף אחד, מי שלא רוצה יכול לדלג הלאה.
בסה"כ רוב הנוכחים בחרו בתזונה הצמחו/טבעונית מטעמים אידאולוגיים ולכן להרבה מהם הדיונים האלה רלוונטים, וגם אם הם לא יבחרו להעלות אותם פה, הם בשמחה יגיבו במידה והנושא יעלה.
אני אישית לא בעד לצמצם את הדיונים בפורום אלא להרחיב אותם, באופן עקרוני, ובגבולות הטעם הטוב. תזונה צמחו/טבעונית זה יותר ממתכונים וערך תזונתי (לפחות עבור חלק מהאנשים) וזה הגיוני שהפורום ישקף את זה.

ואגב, גם בפורום המקביל, שהוא פורום אידיאולוגי מוצהר עולים לפעמים דיונים בנושא תזונה בריאה. אז למה שלא יהיו דיונים עם אופי אידיאולוגי בפורום כמו זה גם אם הדגש בו הוא על הפן התזונתי?

כל עוד שומרים על תרבות דיון (ולא מגיבים כמו שהגיבה לי הויקינגית למשל) אין בזה שום דבר רע.
אגב נוסף, גם בפורום המקביל, האידיאולוגי יש לאחרונה אווירה מקבלת ונעימה יותר משהייתה בעבר, למרות האופי האידיאולוגי של אותו פורום. כך שזה בהחלט אפשרי.

kobit11

New member
פשוט יש פה הרבה צמחונים וטבעונים מאידאולוגיה,

ולכן שאלתי אותם אם היו אוכלים בשר שמיוצר מתא של חיה לפי קוד גנטי.

11111000000

New member
ההמבורגר הזה לא מהונדס גנטית.

התאים שממנו הוא הוכן פשוט גודלו בתנאים מבוקרים במקום בתוך גוף של פרה. אין כאן שום הנדסה גנטית.

למעלה