נגיד שיש לכם בלוג שהפסקתם לעדכן לא מזמן

דנטל

New member
נגיד שיש לכם בלוג שהפסקתם לעדכן לא מזמן

ולא היתה לכם כל כוונה לחזור לעדכן אותו, אבל אז גיליתם שהמליצו עליו במגזין בעל קשר ישיר לנושא הבלוג שלכם... הייתם חוזרים לעדכן בכל זאת, לפחות לכמה פוסטים אחדים כי לא נעים מהמגזין שהמליץ עליכם? או שמה אכפת לכם נעים/לא נעים כשכבר החלטתם?

wranger

New member
תלוי מה הסיבות שגרמו לי להחליט לא לעדכן

אם נמאס לי מנושא הבלוג, או שמיציתי את כל מה שאני יכול לכתוב עליו, אז אני חושב שלא הייתי חוזר לעדכן גם אם היה לי לא נעים מהמגזין הזה. מצד שני, אם סתם הזנחתי אותו או שהפסקתי לכתוב בגלל, נניח, מיעוט קוראים/תגובות, אז אולי זה יביא אותי להמשיך. למה, מי המליץ עליך?

wranger

New member
ידעתי!

הבלוג הזה היה אחד המושקעים. יופי של המלצה. חבל לאבד זמן, תחזרי לכתוב מהר מהר.

דנטל

New member
ובדיוק בגלל שהוא מושקע זה נוראי

כל פוסט שם זה שעות של עבודה. נכון שחלק מהשעות זה בזבוז זמן על הבלוגיה הדפוקה הזו, אבל גם בלי בלוגיה דפוקה זה היה לוקח שעות. אני שמחה על ההמלצה, אבל זו שמחה שמהולה במועקה עצומה.

gesus

New member
ברור שהייתי מעדכן

קודם כל יגיעו לשם אנשים, לא חבל שיראו בלוג נטוש. דבר שני, המוטיבציה שלי אחרי כזה פרגון הייתה בשמיים שהייתי מכין לא רק פוסט חדש וחגיגי אלא גם בונה מאגר של פוסטים בשביל לשחרר בזמן שאין לי על מה לכתוב. מה שלי לא ברור זה למה להמליץ על בלוג כשהוא לא מעודכן. אין לי שום דבר נגדך אבל יש עוד המון בלוגים בכל נושא אפשרי שמתעדכנים באופן תדיר. מי שממליץ על בלוג לא מעודכן מראה כמה שהוא לא מבין בבלוגים כי כל הפואנטה בבלוגים זו הדינאמיות שלהם.

דנטל

New member
גם לי לא ברור למה להמליץ על בלוג לא מעודכן

אבל הוא הפסיק להתעדכן רק ב- 29/8 ולא יידעתי על הפסקה, כך שאולי הם לא הבינו שהפסקתי. בנוסף, לא מעט אייטמים בעיתונים מתפרסמים כמה שבועות אחרי שבכלל כתבו אותם, כך שלך תדע כמה זמן הכתבה הזו יושבת ומחכה שיהיה בשבילה חצי עמוד פנוי.

ע ל ו מ ה

New member
אתה טועה. דינמיות היא לא *כל* הפואנטה בבלוגים

חלק לא קטן מהפואנטה שלהם היא היכולת לפרסם בקלות - המאפשרת לכל אדם, בלי ידע מוקדם ב-HTML ובלי בעלות על אתר, לפרסם את דבריו. הבלוג המסוים של דנטל (ומן הראוי היה שתבדוק, לפני שאתה מעיר, ולו בשל הנימוס כלפי דנטל, במקום "אין לי שום דבר נגדך"), לא היה בעל פואנטה בגלל הדינמיות שלו, אלא בגלל המידע הייחודי שנמצא בו. העיתון כותב "בבלוג שלה תוכלו למצוא תצלומים נדירים של מבנים תל אביביים, כולל סקירה מעמיקה של ההיסטוריה המרתקת שעומדת מאחוריהם". עבור הסקירה ההיסטורית לא דרושה דינמיות של בלוג, הוא יהיה מעניין עבור מי שטרם ביקר בו, ועבור מי שמתעניין בתל-אביב, גם אם לא יעודכן לאורך זמן. ולכן, דנטל, את יכולה גם להשאיר אותו כמו שהוא, ולא להוסיף עדכונים. אבל אני מסכימה עם gesus לגבי זריקת המוטיבציה, לפחות אני מאמינה שזה מה שהיה קורה לי. אם זה קרה לך, את כבר תעדכני בלי לשאול. אם זה לא קרה לך, את כאמור ממש לא חייבת.

דנטל

New member
ההערה שלו לא היתה פוגענית

כלומר, אני מניחה שזה נראה כך מהצד למי שלא יודע מה הקשר ביני לבינו, אבל יש בינינו כבוד והערכה. לא, זה לא מִטבץ (מלשון מוטיבציה) אותי. זה רק עושה לי הרגשת מחוייבות, שזה משהו שמראש אני לא סובלת, אבל משתעבדת לו במקרים מסוימים והמקרה דנן הוא גבולי ולכן נכנסתי פה לדילמה.

gesus

New member
צודקת, מעט הגזמתי

אמנם לא התכוונתי לרדת על דנטל, אבל אם ככה זה השתמע אז זה רחוק מהכוונה האמיתית שלי. אני דווקא כן מאמין בדינאמיות של בלוגים. בלוג חייב להתעדכן באופן תדיר אחרת הוא בעצם עוד אתר אינטרנט. תדירות העדכון היא גם זו שמושכת קוראים וממריצה אותם להגיב.

Tali1912

New member
ממש לא

לא הייתי חוזרת לעדכן אותו בגלל שהומלץ ,לא נעים בכלל לא הייתי מרגישה , הבלוג שלי מכיל את כל האינפו' שמבקר/גולש יכול לקבל ואם מגזין החליט לפרסם אז סבבה כנראה שיש לו חשיבות.לנושא המגזין.

דנטל

New member
ואם זה היה בלוג שלא מכיל את כל האינפורמציה?

כלומר, בלוג שהפסקת לעדכן אותו ב"אמצע".

Tali1912

New member
אם

היה מדובר בבלוג תחת השם משתמש הזה שאני כותבת בו עכשיו, גם לא הייתי מעדכנת אם לא היה לי מה להגיד. מה גם שאני לא חושבת שהבלוג של חמדה מכיל סוג של אינפו' לעומת הבלוג הנוסף.

דנטל

New member
הפרנציפ הוא לא לעבוד עם הבלוגיה שמעצבנת אותי

שזה אומר אולי בכל זאת להטריח את עצמי לחכות כמה שניות עד שהוורד נפתח ולעבוד עליו עם קופי פייסט בסוף התהליך. אין לי פרנציפ לגבי התכנים של הבלוג. הממליץ הוא מגזין טיימאאוט.

דם דם

New member
לא נעים מת

אם מישהו היה ממליץ על בלוג שלי שלא עודכן יובלות מין הסתם הוא שם לב שהפוסטים הם מתקופת בר כוכבא ככה שלא יצפה לחומר חדש בבלוג אלו שנכנסים מאותה המצה במגזין יכולים להיכנס לרפרפ לקרוא להינות אני מעדכן לפי קפריזות ככה שעלי לא כדאי להסתמך

דם דם

New member
חודש זה לא קריטי

אם זאת תקופה של חצי שנה פלוס מינוס זה כבר נחשב בימנו לבלוג מת למרות שהרבה פעמים אנשים חוזרים לעדכן אחרי כמה חודשים אבל חודש...זה לא כזה משמעותי, יש לי הרבה בלוגים שאני מנוי עליהם שמתעדכנים פעמים אחדות בחודש-חודשיים

דנטל

New member
נכון, אי אפשר לדעת שזה בלוג שהופסק

זו לא כל כך אשמתם שהם המליצו, הם לא בהכרח יכולים היו לנחש (למרות שהיו צריכים לשלוח מסר ולשאול או משהו), אז שוב השאלה - היית חוזר לעדכן אותו בגלל המלצה כזו בהתחשב בעובדה שהבלוג לא נראה "מת" והם לא יכולים היו לדעת?

למעלה