נגיד שעיצבתם מוצר איך אתם מייצרים אותו?

נגיד שעיצבתם מוצר איך אתם מייצרים אותו?

היי אני לא עוסק בתחום אבל מאוד מסקרן אותי לדעת, זה תמיד העסיק אותי: נגיד ועיצבתם מוצר נחמד, כמו שעון יד, פלפון יפה, כרית מגניבה וכו' וכו' ואתם רוצי לייצר את המוצר שלכם בכמות מסחרית על מנת להתחיל למכור. איך אתם משכפלים את המוצר שלכם? אשמח לתשובה מפורטת בעיניין. תודה רבה

G2D2

New member
שאלה מורכבת

האמת היא שזה בכלל מתחיל מהייצור, ואני מתכוון לכך שתוך כדי תהליך העיצוב מחליטים על הטכנולוגיות שבאמצעותן ייוצר המוצר, לטכנולוגיות הנ"ל יש השפעה, לפעמים מינורית ולפעמים מאוד משמעותית, על צורת המוצר המוגמר והעיצוב שלו. ממש בכלליות, ע"מ לייצר מוצר בכמויות (mass production), יש כמובן צורך באמצעים שיאפשרו תהליך ייצור שיחזור על עצמו כמה שיותר פעמים. זו יכולה להיות תבנית מסוג כלשהו (כך מייצרים מוצרים מפלסטיק למשל), או שטאנצ'/ גיזרה לחיתוך משטחים שטוחים (כמו בדים, אריזות וכו'.) ואפילו קובץ דיגיטלי המאפשר למכונות מסוגים שונים לבצע את אותה הפעולה כמה וכמה פעמים (כמו cnc לכרסום אלומיניום עדין). כל זאת ממש ממש בכלליות, אבל אני מאמין שהעיקרון ברור. בהצלחה.

כלומר אתם אמורים להבין היטב את תהליך היצור

לפי מה שאני מבין, אתם אמורים להבין היטב את תהליך הייצור, לדעת אילו מכונות יש , מה אפשר לעשות איתם וכו' ואז לפי מה שיש אתם מעצבים את המוצר. נכון?. דבר נוסף, איפה ניתן ללמוד עיצוב שעוני-יד בלבד ? תודה רבה

G2D2

New member
זהו ההבדל בין עיצוב תעשייתי טוב- ללא טוב

נהוג להגדיר את זה כ"עיצוב מונחה טכנולוגיה", מעצב תעשייתי טוב יודע ליצור מוצר אטרקטיבי, קריאייטיבי ואסתטי תחת מגבלות הטכנולוגיה. אני לא מכיר בית-ספר שמלמד דווקא עיצוב שעוני יד בארץ, אוליי יש בעולם הרחב אבל אני ממש לא מכיר.

LeonardoDV

New member
כמה הבהרות

קודם כל, מלבד כמה מקרים יוצאי דופן, מעצב מוצר (שעוסק בייצור המוני) לא מייצר בעצמו או מפיק את המוצר. אלה מעניק שרותי עיצוב עבור לקוחות שהם ייצרנים, יזמים וכ"ו. דבר שני, מה מיוחד כלכך בעיצוב שעונים שדורש הכשרה מיוחדת בניגוד לעיצוב טלפונים, מזגנים, מסרקים או קערות? מעצב מדופלם ידע לעצב כל מוצר שהוא ידרש לעצב, בתוכם שעונים.

למעלה