נגינה בפסנתר

yair5763

New member
נגינה בפסנתר

שלום! יש לי שאלה על לחנים שמנגנים בפסתנר. נניח שאני רוצה לנגן איזה לחן בפסנתר, את צד ימין אני יכול לנגן בלי בעיה, אבל איך אני יודע את צד שמאל? אני מבין שזה קשור לאקורד ונניח שאני מוצא אותו לפי שמיעה, אבל איך אני יודע להפוך אותו ובאיזה אוקטבה להתחיל אותו? האם זה רק לפי שמיעה , או שיש איזה פונקציה לקשר בין הצד הימני לשמאלי? ובעצם אותה שאלה יש לי לגבי אקרודים, האם אפשר לנגן אקורדים של לחן רק לפי שמיעה ,או שיש איזו שיטה למצוא את האקורדים לפי הלחן? (כי קצת קשה לי להאמין שאקורד D7SUS4 למשל שאני רואה בכל מיני לחנים, הגיעו אליו רק לפי שמיעה...)

מצטרפת לשאלה

SHEX

New member
הנה קצת תשובות../images/Emo95.gif

כן, לכל לחן יש גם הרמוניה, איך מוצאים אותו? אפשר להוציא משמיעה.. הליווי לרוב מהווה תפקיד הרמוני ביצירה, בייחוד בשירים, אם לכיוון הזה אתה פונה. לכל אקורד יש לא רק צבע וגוון משלו, אלא גם תפקיד הרמוני בסולם. כל אקורד מהווה דרגה, ולפי הדרגות יש חוקים ומוסכמות לגבי מעברים בין אקורדים. לכל דרגה יש אופי שמאפיין אותה ולפי זה והאקורד שלפניה ואחריה אפשר לדעת מה בדיוק יהיה המצב שבו ישימו את האקורד, איזה צליל בבס ועוד דברים. בדומה לשאלה הראשונה, גם לגבי זה התשובה נמצאת בעיקר בהרמוניה.. לפעמים ידע הרמוני עוזר לדעת מה יהיה האקורד הבא מתוך הסתכלות יבשה ולאו דווקא מתוך שמיעה. אם אני יודע שהצליל שבמנגינה הוא צליל הבסיס של הסולם, רוב הסיכויים שהאקורד יהיה היפוך כלשהו של דרגה ראשונה, שניה, רביעי או שישית... כשהאקורדים נהיים מסובכים יותר, נשאר רק למצוא אותם משמיעה...

yair5763

New member
יש אולי איזה אתר ...

יש אולי איזה אתר שמסביר קצת את החוקים האלה? או אולי איזה קובץ שאפשר להוריד בemule ?

zoomout

New member
שאלה קשורה לנושא

ידוע שלכל אקורד יש את הבס שתואם לו (כמו באורגנית כשלוחצים על אקורד במקצבים,יש לכל אקורד בס משלו).איפה אפשר למצוא רשימה של כל האקורדים והבסים שתואמים להם ? לדוגמה: אקורד Cm - בס C (דו).. תודה.

HippyRonN

New member
אתה אפילו לא צריך רשימה

רישום האקורדים מתחיל באות גדולה שמציין את שורש האקורד. אלא אם אומרים לך אחרת, שורש האקורד הוא הבס שלו. לדוגמא, כמו שרשמת - בCm הבס הוא C, כלומר דו. (D=רה,E=מי,F=פה,G=סול,A=לה,B=סי) איך יכולים לומר לך אחרת? אם רשום מתישהו בהמשך האקורד: X/ כאשר X היא אות בין A לG. לדוגמא, בCaug+9(no 3)/G, הבס הוא סול

yair5763

New member
תודה אבל...

האתרים שהבאת לא מחדשים לי דבר. אני יודע איך לבנות אקורדים. אני שאלתי איך יודעים את האקורדים של לחן מסוים. אני אשמח אם תצביע לי על האתר שמלמד את זה. וגם אקורדים שמחברים בין אקורד לאקורד... בקיצור, שאני אראה לחן אני ידע לבד לנגן את "צד שמאל" שלו. (אם יש דבר כזה)

togi12341

New member
הרמון שירים אתה מתכוון

זה לפי שמיעה בהתחלה. יש גם חוקים בדבר הזה אם אתה לומד באוניברסיטה או בבי"ס למוזיקה. אבל אתה יכול לפתח את זה משמיעה ואחרי כמה שנים זה יבוא לך בטבעיות וזה מה שהרבה יגידו לך סמוך עליי גם אני ביררתי על זה. דבר ראשון אתה מוצא את המלודיה. ברגע שיש לך מלודיה כלומר את הקול המוביל זאת כבר לא בעיה כל כך גדולה. אם נגיד יש לך צליל במלודיה שהוא דו - רוב הסיכויים שהאקורד יהיה - דו, סול , מי (היפוך 1 של דו מז'ור) או דו , סול , מיb (היפוך 1 של דו מינור) או מוקטן או מוגדל. בדרך כלל יהיו שני תווים חשובים שאתה צריך לחפש. אחרי שמצאת את האקורדים תתחיל להוסיף לאקורדים כל מיני דרגות שיעשו את הצליל עשיר יותר כמו 9 או 7.

yair5763

New member
נשמע קשה

נשמע מסובך למדי... כנראה שצריך להתאמן הרבה... אני בכל אופן מנסה. תודה על העזרה

יפתח מ

New member
לא מסכים איתך.

קודם כל- דו מי סול, הוא לא היפוך של דו מז'ור אלא מצב בסיס. דו מי במול סול- אינו היפוך של דו מינור, אלא מצב בסיס. אם יש לך דו במנגינה זה לא אומר שהאקורד הוא דו מז'ור. הוא יכול להיות באותה מידה גם לה מינור, כשהדו הוא הטרצה, הוא יכול להיות פה מז'ור, כשהדו הוא הקווינטה, הוא יכול להיות רה מינור כשהדו הוא הספטימה, הוא יכול להיות A7 כשהדו הוא #9, הוא יכול להיות Bb כשהדו הוא ה9, ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד. יש חוקים מאוד מסויימים להרמון קלאסי של מנגינה. אבל היום, במוסיקה מודרנית הם כמעט ולא תקפים. איך להרמן? כנראה שאך ורק לפי השמיעה....

נערה5

New member
מה זה אקורד 9?

מה האקורד 9 של האקורד AM למשל?אולי תתן לי בבקשה שירים לדוגמא עם האקורד 9 שאוכל להבין תרעיון?

The Pele Files

New member
אני מציע....

שתנסה לשמוע קודם כל את הבאס, מכיוון שאנחנו שומעים הרמוניה דרך הבאס. ברגע שיש לך את צליל הבאס אתה יכול גם להרכיב את המלודיה יותר בקלות, לפי הדרגה בה אתה נמצא, כולל היפוכים כמובן. הזיהוי של הבאס נהיה יותר קל עם הזמן, כמובן

למעלה