נגיעות מיניות של ילד בן 7 לילדה בת 4

נגיעות מיניות של ילד בן 7 לילדה בת 4

פני כמה דקות היינו בסלון. הילדים ראו תוכנית בטלוויזיה.
הבת שלי בת 4 והן בן 7. תוך כדי שמיעה של השירים וריקוד הוא ניגש אליה מאחורה, תפס לה את המותניים ועשה לה מעין תנועה כזאת של הצמדה של האגן שלו אליה.
מיד כשראיתי את זה אמרתי לו מה זה צריך להיות (אנחנו מדברים על זה שלכל אחד יש את הגוף שלו והאיברים הפרטיים שלו ואף אחד לא נוגע וכו')
הוא אמר שהוא לא יודע ולא ממש רצה לדבר על זה.
אמרתי לו למה עשה את זה- הוא אמר שמגרד לו בבולבול
אמרתי לו בקול גבוה אבל לא צועק, שגם אם מגרד בבולבול זה בסדר לגרד כמה שהוא רוצה בחדר ולבדו.
לא בסלון ובטח לא עם מישהו אחר.
זה הגוף הפרטי של אחותו הקטנה ובשום אופן לא לגעת לה באברים שלה ולא עם האיברים שלו.
ושפעם אחרונה שאני רואה דבר כזה.
מה זה???? אני ממש מודאגת.
לפעמים יש להם משחק שהוא שוכב על הריצפה והיא קופצת עליו והיא צוחקת מזה וגם הוא ואני יודעת שחלק מזה זה הנגיעה באבר המין שלו.
כשאני רואה שהם משחקים ככה אני פשוט מפסיקה את המשחק ואומרת להם לשחק במשהו אחר כי "הוא מסוכן והיא עלולה ליפול"
אבל האמת היא שזה ממש מלחיץ אותי!!!!
איך מתמודדים עם זה והאם זה נורמלי?

שלום שלוויתוש

ראשית, חשוב מאוד לשים גבולות מאוד ברורים למעשים הללו בדיוק כפי שעשית.
מעבר לכך אני ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע שיוכל לשמוע יותר לעומק על הדינמיקה המשפחתית ועל בנך, ואז להחליט האם מדובר בסקרנות מינית טבעית גרידא, או במעשים שמעבר לכך. אני מרגישה שזה יהיה חוסר אחריות מצידי לענות לצד זה או לצד השני על סמך הודעה בפורום.

מצטרף לדעתה של מעיין ומוסיף...

ילדים בגילים אלו מאוד סקרנים לגבי גופם, ובפרט לגבי הגוף של בן המין השני.
כתוצאה מכך, ילדים רבים אוהבים משחקים בהם ניתנת להם ההזדמנות "לחקור" את הגוף האחר,
משחקים כגון רופא וחולה, אבא ואימא וכדו'.
פעמים שהם גם ינסו לחקות את פעולות המבוגרים, ממה שהספיקו לקלוט בבית או בטלוויזיה.

הרבה הורים כאשר הם עדים למשחקים בעלי קונוטציה מינית, מרגישים מבוכה: מה לומר? למה לדבר? כיצד לנהוג?
ובמקום שיש בלבול מתחילות הטעויות.
חייבים לדעת, צריכים לזכור: מעשים ומשחקים אלו נטולי הקשר ארוטי! (הנאה כן, ארוטיקה לא).
ולכן אין מקום לפניקה. כן יש מקום להצבת גבולות ולמידה של המותר והאפשר.
ונראה שאצלכם בבית אתם עושים זאת בצורה יפה מאוד.

אולם! כאשר הורה מזהה כי המשחק עלול לגלוש למצב בו אחד הצדדים ייפגע (והפרש גילים כמו במקרה שלך הוא קריטי), או שאחד הילדים מראה סימני פוגענות, כפייה, פעולות חודרניות וכדו',
יש להפסיק זאת מיד, ולדבר על המקרה "כאשר הברזל קר".

כדאי גם להתייעץ עם הגננת/מורה האם הם מזהים דפוס התנהגות דומה גם במסגרת החינוכית.

כמו-כן יש חשיבות עליונה ללמד את הילד(ה) לשמור על פרטיותו. להסביר לו שלאף אחד בעולם אין רשות לגעת בו (בפרט באברי המין) ללא הסכמתו.
ואם ילד בגן/ בבי"ס רוצה לשחק איתו, ולגעת בו, באופן שלא נעים לו, עליו לסרב, להתנגד ולומר "לא", ולדווח מיד להורה/מורה.

לגבי התייעצות פרטית במקרה כזה או אחר, כדאי לפנות לייעוץ לאיש מקצוע.

משחקים מיניים בין ילדים

טבעי שהילדים חוקרים את המיניות שלהם, אך חשוב מאוד להבהיר להם מהם הגבולות המקובלים.
חשוב מאוד שכל אחד מהם ידע להגן על עצמו, ולהגיד לא לכל מה שמרגיש להם לא נכון.
וכמובן להבהיר שאין מגע באיברים פרטיים אחד בשני.

לדעתי לא צריך להלחץ, אבל בפירוש גם לא להתעלם.
לדבר איתם על הנושא בצורה רגועה אך אסרטיבית וברורה.

Tom Jerusalem

New member
לגבי עצתו של מנהל קרקס

היי מעיין,
אני מסכים עם מרבית דבריו של מנהל הקרקס אולם לא הייתי פונה בשלב זהלמורה/גננת על מנת להמנע כרגע מתיוג מיותר או תשומת לב שתינתן בצורה לא נכונה לילדים שלך. את לא יכולה לדעת על איזה מיתר פנייה כזאת "תנגן" אצלן.
נקודה שנייב, הייתי נמנע כרגע מלהתחיל בסדרת חינוך על "אני וגופי". מקבלים את זה במערכת ואת כן יכולה להתעניין בעדינות אצל הגננת מתי היא מתכננת להתייחס לזה השנה. אין סיבה שתייצרי או תעצימי תחושות של אשמה ובושה אצל הילדים בלי שתדעי ותביני יותר לגבי ההתנהגות הזאת.
טוב שאת מפסיקה את זה אם זה נראה לך לא מותאם ומעורר בך חוסר נוחות ומומלץ בהקדם להתייעץ עם איש מקצוע.
תום

שלום שלוויתוש

לדעת יותר על מיניות ילדים:
מיניות ילדים עלולה להיות נושא מביך למדי בעבור הורים ואנשי חינוך העוסקים בתחומי הגיל הרך או הילדות המוקדמת. אנו רגילים לתפוס את נושאי המין והמיניות כתחומים שאינם רק בלתי שייכים אלא גם הרסניים כלפי עולם הילדות. מבחינה תרבותית אנו נוטים לקשר מין עם אובדן התמימות והטוהר ומאחר שאלו בדיוק התכונות שאנו מייחסים לעולם הילדים אנו נוטים לראות את העיסוק במיניות בקרב ילדים כנושא שלילי ואפילו כטאבו. מאידך בתפיסה הפסיכולוגית אנו כולנו יצורים מיניים מרגע לידתנו המונעים על ידי הדחפים הטבועים בנו מלידה ועל כן הנושא של מיניות אינו נעדר מעולמם של ילדים. הנושא הזה, והדחפים המהווים אותו, אינם נעדרים מתחום הילדות ולפיכך הם מחייבים מענה, בייחוד במקרים של התנהגות מינית חריגה.

הילד התחיל לשאול שאלות בנושא מיניות?

אחת השאלות המורכבות בהקשר של מיניות ילדים היא שאלת ההבחנה מתי התנהגות מינית של ילדים היא נורמלית ומתי היא מהווה התנהגות מינית חריגה. מגע בין בנים ובנות בגן או בבית הספר הוא כמובן טבעי ואינו מהווה סיבה לחשש לבעיה כלשהי. גם מגע בין בנים ובנות הנושא אופן שאנו רגילים לתפוס כרומנטי או מיני כמו למשל נשיקות אינו בהכרח מהווה התנהגות מינית חריגה, שכן יש לזכור כי בנוסף לסקרנות טבעית ילדינו גם חשופים לעולם התרבותי שלנו והם לא פעם מבקשים לחקות פעולות של “מבוגרים” בכדי להידמות אליהם. מיניות ילדים חריגה יכולה ל בוא לידי ביטוי למשל בילד הכופה את עצמו בצורה מינית על אחרים בניגוד לרצונם ועושה זאת באופן מתמשך ומתגבר. סוגים אחרים של מיניות ילדים חריגה יכולים להיות התנהגות מינית שמקדימה את זמנה מבחינת גיל, כמו למשל אוננות טרם גיל ההתבגרות.
כאשר מתמודדים עם מיניות ילדים יש לזכור כי במקרים רבים, מיניות ילדים היא דבר טבעי ובריא ונובע כתוצאה מהסקרנות הטבעית של ילדים כלפי התנסויות בעולם וחקירתם את מערכת היחסים שלהם עם אחרים, וכי מיניות היא חלק טבעי מכל אחת מאתנו ובכל גיל. באופן כללי יש לשים לב ליחס בין ההתנהגות המינית של הילד לבין גילו. הגיל הנורמטבי לתחילתה של התפתחות מינית הוא באזור גילאי 8-13, כאשר בנות נוטות “להבשיל” מוקדם יותר. התנהגות מינית שנדמית מוקדמת מכפי גילה, כמו אוננות או ניסיון לקיים יחסי מין בגיל הילדות, מחייבים תשומת לב הורית, מקצועית ובמקרים קיצוניים גם טיפולית. בכל מקרה של התמודדות עם מיניות ילדים חריגה יש להתנהל בצורה שאינה יוצרת אצל הילד רתיעה עתידית כלפי מין ושאינה משבשת אלא רק “מחזירה למסלול” הטבעי את המיניות של הילד. במידת הצורך קיימים כיום מגוון טיפולים המותאמים אישית לילד\ה אשר מסייעים בהתמודדות עם מיניות מוקדמת וחריגה.

בברכה, צוות מכון חיבורים.

למעלה