נגישות למבני ציבור

משכנתא-פרעון מוקדם

אושרו שיפורים ללקוחות המבקשים לפרוע פרעון מוקדם של משכנתאות תאריך: ט"ז סיון תשס"ב, (27/5/2002) ועדת הכספים של הכנסת אישרה פה אחד ביום שני את הצעותיו של בנק ישראל לשלב שיפורים בפקודת הבנקאות עבור לקוחות המבקשים לפרוע פרעון מוקדם של משכנתאות. השיפורים ייכנסו לתוקף ב-1.11.02 . יו”ר הועדה, ח”כ יעקב ליצמן, תמך בפתח דבריו בהצעות לשיפורים עבור לקוחות המבקשים לפרוע פרעון מוקדם של משכנתאות וטען , כי יש ללכת לקראתם, במגמה להקל עליהם . השיפור המרכזי שנתקבל בועדה: בעת הודעה מוקדמת יידרש ללקוח לפחות פרק זמן של 10 ימים על רצונו לפרוע את המשכנתא. אם יפרע את המשכנתא בתוך 10 ימים ישלם עשירית אחוז קנס מהסכום הנפרע. כלומר, אם לאדם יש משכנתא בשיעור של 100,000 אלף ₪ יוטל עליו קנס זעום בשיעור של 100 ₪ בלבד. קודם לכן, על פי הצו הקיים, נדרש פרק זמן של לפחות 45 יום כדי להודיע על רצון לפרעון מוקדם של משכנתא. מי שפרע בתוך 45 יום את המשכנתא נדרש לשלם אחוז מהסכום כקנס . כלומר, למי שהיתה משכנתא בשיעור של 100 אלף ₪ וביקש לפרוע פרעון מוקדם נדרש לשלם קנס בסך אלף ₪ . שיפור נוסף בפקודת הבנקאות, לגבי לקוחות המבקשים לפרוע פרעון מוקדם של המשכנתאות, יינתן בעת הלוואה צמודה לפרעון בין ה-1 עד ה-15 לחודש, במחצית הראשונה של החודש. על פי השיפור העמלה תהיה בגובה הסכום הנפרע כפול חצי המדד החודשי הממוצע ב-12 החודשים האחרונים. בעוד שעל פי המצב הקודם העמלה היתה בגובה סכום הנפרע כפול מלוא המדד החודשי הממוצע בשלושת החודשים האחרונים. שיפור נוסף – והפעם לטובת הבנקים - שהתקבל בועדה נוגע לתקרה של פרק הזמן המיועד לפרעון. על פי ההחלטה בועדה יעמוד פרק הזמן לא יותר מ-30 יום. בעוד שבעבר הוא היה לא יותר מ-90 יום. שיפור נוסף לגבי דף ההסבר מטעם הבנקים ללקוחות: הדף יינתן מעתה גם בעת מתן ההלוואה וגם בעת ביצוע הפרעון המוקדם. בעבר ניתן הדף רק בעת הפרעון המוקדם. ועדת הכספים אישרה ביום שני, לקריאה ראשונה, את הצעת החוק הפרטית של חברי הכנסת אפי אושעיה ויאיר פרץ ואשר באה לבטל הסתייגות של חבר כנסת מוסי רז. ההסתייגות של ח”כ רז התקבלה בחוק ההסדרים, שהתקבל בכנסת לפני כ-4 חודשים ועל פיה ישנה אפליה לרעה של אישי ציבור, ח”כים שרים ומנ”כלים, המתגוררים בישובי קו עימות - שעליהם לא תחול ההנחה ממסים כמקובל בישובי קו עימות. עתה, באה ההצעה החדשה של הח”כים אושעיה ופרץ, להחזיר את המצב לקדמותו, כך שגם אישי ציבור יוכלו לזכות בהנחה ממס הכנסה המקובלת בישובי קו העימות. בהצבעה שנערכה בועדה תמכו בתיקון 4 ח”כים ורק ח”כ רז התנגד. כל הזכויות שמורות לכנסת ישראל.
 
הצעה לשינוי תקנות -מושבי בטיחות

פרוטוקולים/מעמד הילד/‎5071 ירושלים, ט"ז בסיון, תשס"ב ‎27 במאי, ‎2002 הכנסת החמש-עשרה נוסח לא מתוקן מושב רביעי להמשך הפרוטוקול מס´ מישיבת הוועדה לקידום מעמד הילד שהתקיימה ביום שלישי, י´ בסיוון התשס"ב - ‎21 במאי ‎2002 - שעה ‎10:00 סדר היום: הצעה לשינוי תקנות התעבורה בנושא [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=286&art_id=289']מושבי בטיחות לילדים[/URL].
 
הורד שיעור ריבית הפיגורים המכסימלית

לאחר תקופה ארוכה של 17 שנה: להמשך הכתבה: הורד שיעור ריבית הפיגורים המכסימלית בבנקים מ-17 אחוז ל- 12.5 אחוז תאריך: י"ז סיון תשס"ב, (28/5/2002) אושרה לקריאה ראשונה הצע”ח פרטית שנועדה להעניק לאלמנות צה”ל סך 30% מהתגמול גם לאחר הנישואים השניים * הוחל בדיון על הצע”ח פרטית, שנועדה להעניק מידע משופר ללקוחות הבנקים * אושרה העברת 30 מיליון ₪ לבניית 60 יח”ד חדשות מהן 14 בגוש עציון ============= ועדת הכספים של הכנסת אישרה פה אחד ביום שלישי את התיקון לחוק הריבית, שלפיו תהיה הורדה ניכרת בשיעור ריבית הפיגורים המכסימלית המותרת לבנקים על מלווה צמוד ללקוחות. השיעור החדש יעמוד על סך 12.5 אחוז במקום 17 אחוז, כפי שהיה נהוג במשך 17 השנים האחרונות. יש לציין, כי רוב הבנקים אמנם לא הגיעו לגביית תקרת ריבית פיגורים המכסימלית – 17 אחוז – שהיתה מותרת על פי החוק, אלא גבו בדרך כלל ריבית נמוכה יותר. אולם, גילה נציג האוצר בועדה, ”לאחרונה ישנם בנקים הגובים את השיעור הזה”. עוד ציין, כי לאחרונה התקבל בועדת החוקה של הכנסת חוק הגנה על נוטלי משכנתאות לדיור, שקובע כי על שר האוצר להתחשב בריבית החח”ד בבנקים, בעת קביעת ריבית הפיגורים המכסימלית, כדי לא להפלות בין סוגי אשראי שונים. לפי החוק החדש היה על שר האוצר להוציא צו ריבית פיגורים מכסימלית תוך 60 יום, שחלפו כבר לפני שבוע ימים. על פי הצו החדש לריבית הפיגורים המכסימלית, שאושר בועדת הכספים תהיה ללקוח ריבית פריים – בשיעור 5 אחוז – בתוספת 6,5 אחוז, הנהוג בכל ריביות החח”ד הנקבעות ע”י הבנקים, ובסך הכל 12,5 אחוז. כל הזכויות שמורות לכנסת ישראל.
 

swfm

New member
התכוונת לגישה לדירה בבית משותף.

צריך כמובן לדחוף לקבלת החוק. הדרישה להחזיר את המצב לקדמותו כאשר סיבת ההתאמה לא קיימת (למשל כאשר הנכה נפטר) מחייבת עיון חוזר. הדירה המואמת יכולה להימכר לנכה אחר ולחסוך לכל הנוגעים בדבר התאמת דירה אחרת. אפשר להוציא מכלל זה שינויים שפוגעים באופן ניכר בנוחיות הדיירים או בערך הדירות האחרות בבניין.
 
למעלה