נגישות לקליניקה, חשוב? חשוב מאוד?

נגישות לקליניקה, חשוב? חשוב מאוד?

הי לכולם, מתוך שיחה בין חברים למקצוע עלתה שאלת חשיבות הנגישות לקליניקה בהקשר של חניה או חניון קרוב. מעניין אותי לדעת מה דעתכם, מנסיונכם כמובן, לגבי כמה חשוב שהקליניקה תהיה צמוד לחניה או חניון מבחינת המבקרים בקליניקה והמטופלים הפוטנציאלים (לא כאלה שכבר הולכים איתכם שנים). במילים אחרות, מה משקל נגישות חניה כשמדובר במטופלים חדשים אשר אינם מכירים אתכם? שבוע נהדר ורגוע, אבי.

RanLoel

New member
חניה ונגישות

היי אבי, לדעתי חשוב. חשוב מאוד. ההגעה לקליניקה היא חלק מחוויה שלמה של טיפול ואני, בתור מטפל, רוצה שחווית הטיפול של מטופליי תהיה חיובית עד כמה שניתן. אני משתדל שהקליניקה תהיה נקייה, שיהיה ריח טוב, שיהיו פרחים. לא פחות חשוב בעיני שיהיה נוח להגיע. ההרגשה הנוחה של המטופל בקליניקה תלויה במידה רבה בכמה נוח היה לו או לה להגיע. רן

מחדד את השאלה

היי רן, נשמע נכון בכל מקרה להקל ולאפשר סביבה הכי נעימה ונוחה למטופלים. לוקח את זה שלב אחד קדימה, האם היית נמנע מלהקים קליניקה או לצורך העניין לטפל בקליניקה שממוקמת מספר דקות הליכה מחניון קרוב? כך לדוגמא את ת"א, לרוב מדובר בחניון במרחק הליכה של מספר דקות או לנסות את מזלך בכחול-לבן... אני בכוונה מציג את הצד השני של המטבע ותוהה אם נושא חניה צמודה הוא טאבו כדי לא לפגוע בסיכויי הצלחת הקליניקה... אבי.

RanLoel

New member
שאלה טובה

אני לא חושב שעל נושא החנייה תקום ותיפול הקליניקה. זו דעתי. ובאופן אישי, לא יודע אם הייתי נמנע מלהקים קליניקה ללא חנייה צמודה. צריך איפשהו לשים את הגבול. אם הייתי מוצא מיקום מרכזי ומבנה נעים ותנאים שמוצאים חן בעיני, לא חושב שהייתי פוסל את המקום רק על סידורי החנייה. מה שכן, הייתי בודק ומוודא שיש חניון בסביבה הקרובה ודואג לעדכן את המטופלים. אני זוכר שפעם דויד היה נותן למטופלים שלו במזרח מערב כרטיסי חנייה לחנייה בכחול לבן. פתרון יצירתי ומגניב בעיניי. תמיד אפשר להסתדר.

נגישות לקליניקה

היי אבי, שאלה טובה. אני חושבת שאם אפשר לדאוג לחניה, אז בטח. אבל אם זה מרחק של כמה דקות הליכה זה גם בסדר. זה גם לא רע בכלל אם יש תחבורה ציבורית קרובה, שזה משהו שבת"א- ששאלת בהודעה אחרת- יכול להיות מאוד קריטי כי יש אנשים בתוך ת"א שאין להם אוטו, אז הם תלויים בתחבורה ציבורית. לאחרונה התחילו לצוץ הרבה קליניקות ברמת אביב, ואני מעריכה שאחת הסיבות היא תחבורה ציבורית- המון קווי אוטובוס מגיעים לאזור רמת אביב מכל מיני כיוונים שונים. גם אני, כמו רן, לא חושבת שעל שזה תקום ותיפול קליניקה, ואנחנו גם מכירים את הסיפורים האלו, על אנשים שיגיעו גם לאזורים מרוחקםי כדי להגיע למטפל שיכול לעזור להם. נראה לי אבל שכדאי לבדוק עם "הקהל הרחב" ,כלומר, שאל חברים שלך עד כמה זה לדעתם קריטי, זה יכול להיות לך מדד יותר טוב מאשר לשאול מטפלים שיש להם קריטריונים שונים בראש. יעל

ינוקא1

New member
מסכים עם כל מה שכתבו.

זה מוסיף בהחלט , זה לא "קריטי". השאלה היא גם כן מה ומי קהל היעד שלך. לפעמים אתה יכול לראות שיוצא לך לטפל יותר בסוג אוכלוסיה מסוים.

תודה

גם אני חושב כמו שלושתכם, לא צריך להקל ראש בנוחות אבל אפשר לפצות בתחזוקת הקליניקה, איכות הטיפול והבית קפה מעבר לרחוב
. השאלה עלתה בעקבות אמירה של מישהו בסגנון 'אם אני צריך לחפש חניה בכחול-לבן ואז ללכת 5-10 כדי להגיע לטיפול אז אני מוותר על התענוג...' עניין אותי לדעת אם זו הגישה הרווחת ואכן שווה לברר עם מטופלים פוטנציאלים ובעיקר כמו שיוסי כתב עם כאלה שהם קהל היעד... תודה שוב, אבי

למעלה