נגמרה לי הויזה ואני בארהב. האם אני יכול לצאת למקסיקו ולחזור?

ilanvag

New member
זה בדיוק אותו מקרה שבוסטון גיא דיבר עליו

הרבה לפני יוסי סיאס ולפני שהוא הלך למשרד החוץ הישראלי בשביל שיעזרו לו, הוא הגיע לפה לפורום וסיפר את הסיפור שלו, בפרטי פרטים.
&nbsp
מה שאמרנו לו בפשטות, זה שהוא "אכל אותה" - הוא עשה כל טעות אפשרית, כולל (אם אני זוכר נכון) לריב עם או להרים קול על קצין ההגירה האמריקני בכניסה מקנדה לארה"ב -- בסגנון ישראלי טיפוסי של "שוק -- דבר שאני די בטוח שהוא לא סיפר אצל יוסי סיאס, ושלא ממש התקבל בצורה טובה בצד האמריקני.
&nbsp
אז אחרי שכל זה קרה, הוא בא לפה לפורום בשביל לשאול מה לעשות, ובעיקר היה עסוק בשאלה "למי אני יכול/צריך להתלונן על העוול הנוראי שעשה לי קצין ההגירה האמריקני, ואיך אני מקבל ממנו גם התנצלות וגם מכניסים אותי כמה שיותר מהר בחזרה לארה"ב". אמרנו לו שאין מצב והגישה שלו היא לא נכונה, את החלב הוא כבר שפך, עשה כל טעות אפשרית, ואי אפשר להחזיר את המצב לקדמותו. גם אמרנו לו שהדבר היחיד שנותר לו לעשות זה לחזור לארץ ולהתחיל תהליך לפי הספר, ולקוות שילך מהר.
&nbsp
אז הוא חשב שהוא יותר חכם מכולם, והלך להתלונן בתקשורת הישראלית ובמשרד החוץ הישראלי על האמריקנים המגעילים האלה, שלא נותנים לו להיכנס לארה"ב ולהתאחד עם אשתו האזרחית, ועל העוול הנוראי שעשו לו... וכנראה שזה עשה רושם בישראל, כי עובדה שהוא הגיע ליוסי סיאס, ואתה ועוד רבים אחרים זוכרים את הסיפור הזה.
&nbsp
מה הבעיה?
&nbsp
שכל הבכי והיללות שלו לא עשו שום רושם על האמריקנים, ושום דבר לא זז... ובזה הוא היה עסוק, במקום פשוט להתחיל מחדש את התהליך, כפי שהמלצנו לו.
&nbsp
בסופו של דבר, אחרי שהוא בזבז המון זמן על לבכות ולילל בישראל, במקום לעשות את מה שצריך -- אחרי הרבה זמן הוא סוף סוף החל לבצע את תהליך ההגירה כמו שצריך, ואז דברים החלו לזוז עבורו.
&nbsp
אבל מבחינת מוסר ההשכל, אתה צודק. צריך להיות ממש טיפש בשביל לעזוב את ארה"ב באמצע תהליך שכזה -- מה שאותו בחור היה.

itzik4151

New member
נגמרה לי הויזה ואני בארהב. האם אני יכול לצאת למקסיקו ולחזור?

היי הגעתי לארהב לפני 3 חודשים כמעט. לפני שבועיים התחתנתי עם אזרחית אמריקאית (כמובן שהכל חוקי ומתנהל קשורה) וכרגע אנחנו מתכננים להישאר פה.
בימים אלה אני מתהנל מול עורך דין הגירה על מנת לשלוח את הטפסים לקבלת הגרין קארד על מנת שאוכל להישאר ולעבוד פה. כשהגעתי לפה ביוני נתנו לי חותמת בדרכון לחצי שנה. לאחר שבוע מהגעתי לפה פג תוקפה של הויזה שלי. כרגע אנחנו רוצים לטוס לטיול במקיסקו לכמה ימים ולחזור והשאלה שלי האם זה אפשרי לצאת מפה ללא ויזה ולהיכנס? קראתי מכמה מקורות אמריקאיים שזה אפשרי אני רק צריך למלא כמה טפסים (אפילו שנגמרה לי הויזה) ואוכל להיכנס על בסיס החותמת שיש לי בדרכון שהיא אישור שהיה בארהב עד לאמצע דצמבר. כשדברתי עם עורך דין ההגירה הוא אמר שלא כדאי לי לצאת כי יכולים לא לתת לי להיכנס חזרה. בקיצור יצאתי מבולבל מכל הסיפור ולכן אני פה. רציתי לדעת אם יש מישהו שחווה משהו דומה או מבין בנושא ויוכל לענות לי
תודה

John the Savage

New member
ואגב, סתם מסקרנות בדקתי מה קורה איתו היום

ונראה שסוף טוב הכל טוב. אחרי שנה וחצי בארץ בנפרד מאישתו והילדים הוא חזר לארה"ב, ולא מזמן סיים תואר שני בעבודה סוציאלית בקולומביה.

Boston Guy

New member
עורך הדין שלך צודק.

הטיול הזה למקסיקו עלול לעלות לך במחיר כבד מאוד - מחיר של להיתקע כמה שנים מחוץ לארה"ב בלי אפשרות להכנס חזרה אליה.

ברור שבמקרה כמו שלך מפקח ההגירה בגבול יהיה צריך לשאול שאלות.
וכל סוג תשובה שלא תיתן תביא לתוצאות לא רצויות.

itzik4151

New member
רציתי לדעת אם הייתה לך חוויה אישית בנושא?

בעיקרון אני מבין את מה שאתה אומר וזה גם החשש שלי. העניין הוא שבאתר האינטרנט של המכס והגבולות האמריקאים הם אומרים שאין בעיה לעשות את זה, רק צריך למלא כמה טפסים.

ואם מישהו יספר מנסיונו האישי שנתנו לו להיכנס, זה יספק אותך?

אתה מוכן לסכן כמה שנים מחוץ לארה"ב בגלל שלמישהו שאתה לא מכיר ולא יודע מה הסיפור שלו זה הצליח?
ברגע שאתה בסטטוס לא חוקי בארה"ב (נגמר התוקף של הויזה ואתה עדיין כאן), לא יתנו לך להיכנס שוב לאחר שתצא למקסיקו. עדיף לחכות עד שיסתיים תהליך הגרין כארד ואז תהיה חופשי לעשות כרצונך

Boston Guy

New member
אישית? לא. מקרים שקרו לאנשים כאן בפורום? כן.

היה פה מקרה קלאסי לפני כ 3 או 4 שנים -
של בחור שהיה במצב דומה מאוד לשלך,
שעשה משהו מאוד דומה למה שאתה רוצה לעשות,
אמר מילה לא נכונה בתישאול בגבול בדרך חזרה -
ונתקע לשנתיים מחוץ לארה"ב... בלי יכולת לחזור.
ושם הייתה אומללות עוד יותר גדולה כי היה גם תינוק בתמונה.
הסיפור הגיע גם לאמצעי התקשורת בארץ, הבחור רואיין בטלויזייה, עשה קמפיין בפייסבוק בנסיון להשפיע על הרשויות... עזר לו קדחת.

John the Savage

New member
השאלה היא למה לקחת סיכון כזה רק בשביל טיול?

באופן כללי, אכן ניתן לצאת מארה"ב לתקופה קצרה לקנדה או מקסיקו ולחזור לארה"ב על סמך אשרת שהיה בתוקף, גם אם תוקף הויזה שלך כבר פג. הפרוצדורה נקראת automatic revalidation.

אבל הסיטואציה שלך שונה מאשר הסיטואציה הרגילה של תייר שמגיע לארה"ב לטיול ורוצה לקפוץ לביקור קצר במקסיקו. בדיוק התחתנת עם אזרחית ויש לך כוונה להשאר ולהגיש טפסים לגרין קארד. זה יוצר סיטואציה שונה ופותח פתח לסיבוכים שלך קיימים אצל תייר רגיל. כעקרון, ויזת תייר לא נועדה לכניסה לצורך הגירה. אם תצא למקסיקו ותחזור, במידה ויוודע להם שהתחתנת עם אמריקאית וישאלו אותך לגבי זה, יקרה אחד מהשניים:
1. תספר להם את האמת, כלומר שבכוונתך להישאר בארה"ב. במקרה הזה בהסתברות גבוהה לא יכניסו אותך חזרה.
2. תשקר. יכניסו אותך לארה"ב, אבל השקר הזה עלול לסבך אותך בהמשך ולסכן את כל תהליך הגרין קארד.

כך שממש לא כדאי לך לסכן כל כך הרבה בשביל טיול קצר למקסיקו. יהיו לך מספיק הזדמנויות לבקר במקסיקו בעתיד.

KallaGLP

New member
גם אני לא מבינה למה לקחת סיכון בשביל טיול.

אם אתם כל כך רוצים לטייל, לא חסרים מקומות יפים בארה"ב ומקסיקו תהיה שם גם אחרי שתקבל את הגרין קארד. חבל לסכן את תהליך. אפילו אם הסיכוי להסתבכות הוא נמוך (ולמיטב הבנתי הוא דווקא די גבוה), אני פשוט לא מבינה למה לקחת ולו את הסיכון הקלוש ביותר כשמדובר בתכנית כה מכרעת לעתיד.

למעלה