נגמרו לי הפיצוחים

shandy

New member
נגמרו לי הפיצוחים ../images/Emo13.gif

דברי אלו מתייחסים לאשכול על ההפלות אז נגמרו לי הפיצוחים ולא נהנית יותר לשבת בטריבונה והאמת התחלתי להשתעמם כי מדובר בכרוניקה ידועה מראש. מהלילה אני צופה כקהל במשחק כדורגל בין הבעיטות, הפנדלים ושריקות הנבדל, ורק רואה יותר ויותר פצועים אז לקחתי לעצמי את תפקיד השופט וזהו, לטעמי נגמר המשחק!!!! מדובר בתפיסות עולם שונות המגיעות ממקומות שונים בנפש האדם מי שלא שמה לב, אצל שש שבע מדובר באמונה בסיסית מהאמת הפנימית שלה, המרכיב את עמוד השדרה המוסרי שלה, היא לא תשנה דעתה, נהפוך הוא כל ניסיון להביא יותר דוגמאות יגרום לה להתחפר יותר בעמדתה לי חבל שש שבע, שהיית צריכה להגיע להשוואות של היטלר, אני בת לניצולי שואה אשר מעולם לא חוותה משפחה , מעבר להורים ,בגלל היטלר, להשוות אותי אליו, זה היה מוגזם. ממצד שני נמצאות אנחנו אשר באות מתפיסות עולם אחרות לגמרי אשר מהוות את הבסיס המוסרי שלנו, כך שגם אנחנו לא נשנה דעתנו לדעתי, כיוון והנושא מוצה, בואו נסיים כאן לפני שהתגובות, יגיעו לרמה ירודה ולהעלבות אישיות אשר אינה הולמת אף אחת מאיתנו ועוד משהו לך שש שבע בתקווה שתקראי נכון את דברי, מבעד לדבריך והניסיון שלך לצייר לנו דימוי לא נעים שלך, מעין פתיל קצר , לי את מצטיירת כאשה חמה ואיכפתית, מאד אכפתית, שמוכנה ועוזרת לאחרים. ואני בטוחה שלו הייתי בצרה והייתי פונה אליך היית עוזרת לי, למרות השקפות העולם השונות שלנו. שבת שקטה ושלווה לכולן

siv30

New member
תודה שנדי

אני מסכימה שהדיון קצת התלהט ועבר במקומות מסויימים את גבולות הטעם הטוב. לא היתי רוצה לראות משהי נפגעת ממה שנאמר, סה"כ יש כאן נסיון להיחשף ליותר דיעות ולהציג נימוקים הוגנים לשני הצדדים. אני מקווה שאף אחת לא לקחה את הדברים אישית כי אין נכון ולא נכון, אין אמת אחת האמת היא בעניי המתבונן. חשבתי אולי לעשות מאמר בעד ונגד ולהציג את הדברים, אם אתן מסכימות או שתשרשרו להודעה שלי או שתשלחו לי מסר. שבת שלום

b e ll

New member
שאנדי, כתבת נפלא

שש שבע הגזימה? את מאוד עדינה. רק מי שלא יודע מה היטלר עולל לעם היהודי יכול בקלות ראש כזו להשוות מישהו להיטלר. היטלר השמיד במכונת ההשמדה שלו את כל משפחתו של אבי, בגלל זה היינו ארבעה מסביב לשולחן בחגים. אבל לא צריך לחוות את זה כדי לדעת, זה גם כתוב בספרים על השואה. צריך רק לרצות לדעת ולקרוא. צריך גם להבין דברים, לעבד אותם ולהסיק מסקנות באופן עצמאי. אבל שש שבע מבטאת עמדה של ציבור גדול מאוד, ומבחינתי זו הבעיה האמיתית. מזמן חדלנו (כעם) להיות רחמנים כלפי הסבל והצרות של הזולת ומזמן חדלנו להתחשב גם בצד השני ומזמן שכחנו שלמטבע יש שני צדדים. בכל אספקט בחיינו אפשר לראות את זה - בפוליטיקה, ברפואה, בצבא, בכנסת וגם בעבודה ובבניין דירות בין השכנים. מכיוון שלא מדובר ברמה אישית ומכיוון שכולנו כאן בכינויים ולא באמת מכירים זה את זה אנחנו יכולים לומר כל שעל מוחנו וליבנו ואף אחד לא יפגוש אותנו מחר במכולת ויגרום לנו לתת דין וחשבון על דברינו כאן - אפשר ל"דבר" באמת על מה שחושבים ללא המיסוך של ההכרות. ולכן, עמדה כה קיצונית מדאיגה אותי מאוד, שלא לדבר על הקלות הבלתי נסבלת של ההשואה להיטלר.

shandy

New member
דין וחשבון

בל , תודה את הצידוקים שלה והדין וחשבון למה היא פגעה בי ובך ובכל משפחות ניצולי השואה תצטרך שש שבע לתת בפני אלוהים ביום כיפור שהיה אך לא מזמן. . כנראה שיש כאלו אשר תפילת יום הכיפור והמשמעויות שלו נותנים להם לגיטימציה לפגוע באחרים משך כל השנה ולרדת לרמה שאינה מקובלת עלי. אני, למשחק הזה לא מצטרפת

siv30

New member
הייי בנות חשבתי שזה סיכום הולם לא?

לא צריך להרחיב את הויכוח שגם ככה נראה לי משקף פערים אדירים. אני בטוחה שש שבע לא התכוונה לפגוע באף אחת.

שש שבע

New member
דין וחשבון

דין וחשבון נותנים לפני הבורא אחרי המוות, וביום כיפורים מבקשים סליחה, אבל אפשר בכל יום, אם דברי עוררו כזה כעס, אז פשוט לא הבנתם אותם נכון. ומה שלא יהיה שנדי, פתיל קצר או ארוך, נראה לי שלכן יש פתיל קצר יותר משלי, ואני מבטאת את עמדתי הפרטית בלבד. אולי הקצנתי את ההשוואה שלי כשהיכנסתי את היטלר ימח שמו לתמונה, אבל זה רק כדי להראות שאין בעצם שום גבול, ואנחנו לא יכולים להחליט איפה הגבול. התחלתם פה שרשור על המתת חסד, מצידי כמובן זה רצח, אבל לא שונה בעיני המתת חסד להפלה. רק שפה זה בתחילת חיים ושם זה הסוף, לדעתי הנזק גדול יותר הריגת האדם הפוטנציאלי מול האדם שמישמש את הפוטנציאל שלו. וחבל, חבל מאוד שאתן לוקחות את הדברים אישית, היטלר ימח שמו הרג לא רק לכם נפשות יקרות. אני מציעה לכולם אלה שמכירות ואלה שלא, לקרוא שוב את הספר "הנחשול" אני חושבת שהוא שווה דיון מעמיק. אולי תראנה את הדברים שאמרתי אחרת. אני מניחה שדברי יעוררו תגובות נוספות, אני מצידי לא אתייחס אליהן. שבוע טוב שיהיה לכולם.

למעלה