נגמר הסיפור במדינת ישראל של ימין נגד שמאל

בומטון

New member
נגמר הסיפור במדינת ישראל של ימין נגד שמאל

כניסתו של יאיר לפיד לפוליטיקה מעוררת תגובות גם בקרב המגזר החרדי. הרב ישראל אייכלר אמר כי בבחירות הקרובות לא יהיה ימין נגד שמאל , אלא חרדים נגד חילונים.

baudrate

New member
אני חושב שח"כ אייכלר התכוון לומר

שעכשיו כאשר ביססו את מעמדם היטב , המחנה הימני החרדי דתי מתכוון להפשיל שרוולים ולטפל אחת ולתמיד במטרד הזה שנקרא חילונים/שמאלנים/צדק חברתי . זה מעודד כאשר אנחנו שומעים את אותו המסר מכיוונים שונים החל משר המשפטים שרוצה מדינת הלכה, המשך במנהיג מתנחלים שאומר שהדמוקרטיה סיימה את דרכה, וכלה בחברי כנסת ומנהיגים אחרים שמקדמים הקמת מיליציות. האמירה של הרב איכלר רק מצטרפת לאמירות רבות אחרות. בקיצור הולך להיות מעניין כאן. זה לא קשור ליאיר לפיד. יאיר לפיד הוא רק אמתלה. אגב, הוא אמתלה די אומללה. אין לו הפלפל של טומי לפיד זצוק"ל ..

אני רק לא בטוח שהדתיים במחנה שלו

מי זה יאיר לפיד ?

ההוא עם הפוזה מערוץ 2 ? קאסיוס קליי של ישראל ? נכדו של שפינוזה ? הגיע הזמן לעשות סדר . יש ציבור שהוא קצת אמורפי . אלה שעובדים , הולכים לצבא , מתונים , לא מעושים מהומות , מפגינים לעיתים רחוקות ואף פעם לא על הדשא . מתלוננים בסלון ביום שישי בערב , הם לא קומוניסטים קיצונים וגם לא מתנחלים משוגעים . יש להם ילד אחד וכלב אחד . לקבוצה הזאת יש כוונות טובות . אבל כוונות טובות הן הדרך לגהינום . אז הקבוצה הזו שכיחידים הם מתחלפים אבל כקבוצה הם אותו דבר רצו להחליף את שלטון מפאי ומינו את יגאל ידין 19 המנדטים של ד"ש הביא את בגין לשלטון וד"ש נעלמה . . . 19 מנדטים נעשו 2 . היה למחנה הזה גם מנהיג קרבי - רפול שמו . את הצומת חצה מיצובישי והם נעלמו . אחר כך היה מפלגת המרכז ועוד שינוי עם לפיד אחר ובשינוס מותניים היה לנו קדימה . זו מפלגה שהצדיקה את האמירה ששם המפלגה בישראל מעיד על היפוכה . ככה זה ישראל ביתנו = רוסים . מרצ = פדלאות שינוי = אותו דבר חדש = מפלגה ישנה העבודה = בטלנים עצמאות - קשורים לליכוד הליכוד - כידוע התפלג וכעת יהיה לנו יאיר לפיד - הוא לא לפיד והוא לא יאיר . ככה זה כשרואים עובדות .

eranfalk

New member
עיתונאים דווקה משנים דברים לדוגמה יחימוביץ

למרות שאני לא מסכים עם חלק מהדעות שלה ולא אבחר בה אני חושב שהיא כן הביאה לשינוי בפוליטיקה. כל שינוי המפה הפוליטית הוא מבורך לא הייתי שולל על הסף את כניסת לפיד

סליחה

יש איזו חקיקה שיחימוביץ שינתה ? כעת החרדים עובדים ? הולכים לצבא ? הפלסטינים השלימו איתנו ? הטייקונים הפסיקו עם "תספורת" ? השחיתות חדלה ? יחימוביץ עם הרצון הטוב לא שינתה דבר . בדיוק כמו יגאל ידין , רפול , אלוני , יוסף לפיד , ורבים אחרים .

מי זה בינימין ניתאי?

ההוא עם האנגלית המצוחצחת והתואר מMIT שנכשל בתור סוחר רהיטים?

מתאים לך

אינך יכול להראות כי דש , שינוי , המרכז , צומת , מרצ , קדימה , לא שינוי דבר ולכן אתה מנסה ניסיון עקר לתקוף את נתניהו . נתניהו נכנס למקומו הטבעי = הליכוד . הוא הוכיח כישרון והגיע לראשות הממשלה פעמיים - דרך הליכוד . אהוד ברק היה ראש ממשלה וכשל בגדול , שרון הצליח ברמיה , ליבני כשלה , יגאל ידין כשל , ליפקין-שחק כשל , רפול כשל , אפילו פרס הגדול כשל . אז אם כך מצליח סוחר רהיטים - מי ייתן ויירבו סוחרי הרהיטים בישראל .

איזה הצליח ואיזה נעליים...

נתניהו ראש ממשלה בחסד ולא בזכות. הפעם היחידה שהוא נבחר ע"י הציבור הייתה ב1996, וזמן קצר אח"כ הועף מכל המדרגות ע"י בוחריו שלו עצמו. מאז ועד היום הציבור לא בחר בו כראש ממשלה. ותרצה או תרצה, זו עובדה.

ידידי הגיבור, אל תצחיקני

בחירות אישיות היו וחדלו . גם ברק הועף מכל המדרגות ומן היושר שתזכיר זאת . בישראל הבחירות הן לפרלמנט . ראש הממשלה הוא מי שמגייס די תומכים בו לתפקיד ראש הממשלה . זו לא ציפורה שפיצר , לא אהוד ברק , לא חיים אורון , לא אלי ישי , לא אביגדור ליברמן ולא אחרים . בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה כי בו בחרו סיעות הכנסת שהם המייצגים של הציבור בשיטה העקיפה שקיימת אצלנו . ולכן ==> של נעליך . . . ? KAPISH .

איזו הצלחה

נתניהו הפסיד פעמיים בבחירות, פעם לברק פעם לשרון, בדרך הוא ברח פעם אחת מהתמודדות והשאיר את השטח לשרון... והספיק להוריד את הליכוד ל-12 מנדטים.... ואתם עוד סוגדים לו....

מי שסוגד לאליל סבור שגם אחרים סוגדים . . .

אני אינני סוגד לאדם , רעיון או חפץ . אני עוסק בעובדות . נתניהו הצליח לגרום לזה שרוב מוחלט של חברי הכנסת הנוכחית הצביעו ואישרו אותו לתפקיד ראש הממשלה . אתה כותב עליו בבוז . זו בעיה שלך . יכולתי לבוז לאנשים שראויים בעינך כמו רבין , פרס , ברק , פרץ אך אינני עושה זאת בדרך כלל . אם תבקש ==> תקבל .

סמדר 620

New member
מי שקורא היטב את המפה מבין

שלא לפיד ולא דתיים מול חילוניים אלא הבעייה הכלכלית שמדינת ישראל נכנסת אליה היא הנושא החם, ואפילו אנחנו לא מרגישים: "אין כמעט כלכלן שלא יאמר לכם שאנחנו נמצאים בפתחה של תקופה קשה, שהיא בעיקרה תוצאה של ההתרחשויות באירופה בימים אלה". גליה מאור מנכל בנק לאומי שפרשה: "המשמעות של אלה עשויה להתבטא כמובן גם בעלייה בשיעור האבטלה, בפגיעה בהכנסות המדינה ובקיצוץ אפשרי של תקציבי הממשלה, על כל המשתמע מכך. " השאלה איך ניערך לכך?

baudrate

New member
הפתרונות לבעיה הכלכלית הם די פשוטים

עליה בשיעור האבטלה - הפתרון הוא כמובן לקצץ בדמי אבטלה, ובזכאות לדמי אבטלה. כך לא תדרש המדינה להוצאות גדולות יותר. האבטלה תהפוך לבעיה של המובטלים ולא של המדינה. הקטנה בהכנסות המדינה - אז מקצצים בהוצאות: חינוך, בריאות, תקציבים חברתיים. אפשר כמובן להעלות מיסים עקיפים במקביל, מע"מ, בלו על דלק. בסך הכל הממשלה מבחינה פוליטית צריכה ללשמור על בסיס הכח שלה. פירושו של דבר שאפשר לקצץ ל60% - 70% מהאזרחים ברמת החיים בצורה משמעותית, ולשמור על 30%-40% רמת החיים של המקורבים והיקירים של הממשלה. העסקים יפגעו, אולם זוהי היזדמנות-פז למחוק חובות ולעשות תספורת יותר משמעותית לחסכונות הציבור. מה שיבצר את שלטונם של בעלי ההון על המדינה.

סופי65

New member
אולי במקום א' נגד ב' נהיה הפעם "בעד"?

כמה צריך עוד לעבור כדי לראות שכל הויכוחים האלה חסרי תוחלת. שאף אחד לא באמת משתכנע מ"הצד השני", שכל "עובדה" במציאות ניתנת לפירוש אחר של כל צד, כפי השקפתו הבסיסית.. כמה עוד נאבק כדי להשיג דברים צודקים בכוח, שיבואו על חשבון ה"צודקים" של אנשים אחרים, שרק ימתינו להשיג מספיק כוח כדי למשוך את השמיכה שוב לכיוונם.. נמאס מכל הויכוחים האלה, הם לא מוליכים לשום מקום!!! כדי לפתור באמת בעיות לא מספיק מישהו שיודע לדבר יפה, צריך אנשים רבים שיודעים לדבר "נכון"- צריכים להגדיר יחד מה עושה אותנו לעם אחד, מה אנחנו מחפשים כאן אחד עם השני, מהם הערכים המשותפים לכולנו , כאלה שכולנו מסכימים עליהם , כאלה שיהיו תמיד בראש סדר העדיפויות ... צריכים לדבר (עקרונית!!) איך יוצרים חברה של אימון הדדי, שאני לא אחשוד בכל פוליטיקאי, איש ציבור, או אדם בכל תפקיד כלשהו, שהוא מנצל לרעה את מעמדו, שהוא מקדם בהכרח רק את מה שמתאים לרצונותיו והשקפותיו... המחאה החברתית של התקופה האחרונה, דיברה לדעתי על הצורך הזה- לא עוד פוליטיקאי מלוקק, לא מנהיג שיעשה פלאים, אלא בנית החברה שלנו מחדש. אל נא נתפתה שוב לאחיזות העיניים ומצגי שווא מעין אלה, הם לא יביאו את הפתרון האמיתי... (למרות שאני אישית מסכימה עם יאיר לפיד בד"כ....)

hoshe

New member
המפתח הוא לקדם תהליכים מאחדי-חברה, במקום...

...מה שקרה לפחות מאז העשור הקודם - האצת תהליכים מפוררי-חברה. דוגמאות לתהליכים מפוררי-חברה שעברנו: - הקצנה מואצת ביחסי יהודים-ערבים בעיקר מאז ארועי אוקטובר 2000 . אני לא חותר לזה שהיהודים והערבים צריכים "לאהוב" אחד את השני, אבל אם ערבים לא מצליחים למצוא עבודה אצל מעסיקים יהודים (יותר מבעבר) - אז כולנו בבעיה. דווקא הימין צריך לעודד תעסוקת ערבים משיקולים דמוגרפיים וכלכליים, והממשלה לא עושה מספיק. - מדיניות כלכלית מרחיבת פערים, בעיקר רפורמת נתניהו מ-2003: הפחתת מס ישיר (פרוגרסיבי) אל מתחת לממוצע ה-OECD והעלאת מס עקיף (רגרסיבי); הקטנת המגזר הציבורי (איך הגענו החורף ל- 180% תפוסה בכמה ממחלקות בתי החולים?); הפרטת שירותים ממשלתיים לחברות קבלניות; ביטול הדיור הציבורי. - התגברות השחיתות השלטונית: שר אוצר לשעבר בכלא באשמת גניבה, נשיא לשעבר - אנס, רה"מ לשעבר עם 4 כתבי אישום, שר חוץ נוכחי בשימוע לפני הגשת כתב אישום (הורשע בעבר בהכאת קטין) - ואלה רק דוגמאות מקצה הפירמידה. זה גורם לחוסר אמון במערכת הדמוקרטית ("כולם מושחתים אז למה להצביע?") והתחזקות האלטרנטיבות כגון פשע מאורגן. - התגברות הסקטוריאליות במערכת החינוך ובפוליטיקה. "כור ההיתוך" נשמע כמו הד במרחק שנות אור מאיתנו. - בעיית משילות והתרופפות שלטון החוק: החלטות ממשלה לא מתבצעות בפועל, מוסדות שלטון החוק מותקפים ועוברים פוליטיזציה. זה נותן גושפנקא לגורמים קיצוניים שאינם מכירים בריבונות המדינה וחוקיה: "נוער הגבעות", "הסיקריקים", הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית ועוד. זה לא בשמיים. פשוט לשנות את המדיניות מתוך מודעות למצב הזה. לשקם את המגזר הציבורי ואמון האזרחים במוסדות המדינה.

למעלה