נגמר התהליך שעברית הופכת לישראלית?

קמליה1

New member
האבולוציה של השפה

האבולוציה של השפה העברית היא תהליך מופלא. מילים חדשות נולדות לבקרים, הן באופן ממוסד על ידי האקדמיה והן מתוך כל שכבות החיים: צבא, שכבות חברתיות שונות, ועוד. מילים שרק אתמול המורים הזעיפו גבה מולן מופיעות היום במילון ככשרות לחלוטין. לאור מה שאמרתי, האם אתה אכן חושב שהתהליך נגמר?

zionb12

New member
בהמשך לשאלתי אם ישראלית בפינו

מסכים לכל מילה שלך, קמליה. אלא שהיא הנותנת .בשנות השבעים פרופ רוזן כתב ואמר בהרצאותיו שיש כבר אז עברית ישראלית. היום בעקבות עובדות שהצבעת עליהן שואל אני אם הגיע היום שבמקום לומר עברית חדשה יהא אפשר לומר פשוט ישראלית ...אנחנו מדברים בחיי יומיום ובעיסוקנו ישראלית יתרה מזו יש דוברי ישראלית שאינם טובים בעברית ובשביל זה הם טעוני למידה מלאכותית של שפה לא חיה. רוב בני הנוער זקוקים היום להעשרה לשונית דרך מקורות העברית לתולדותיה וביחוד המקרא המשנה ועברית כתובה של עשור זה וקודמו. בקבוצות נוער ומבוגרים שאני מפעיל בכתיבה יוצרת בעשור האחרון לאורך מאות פגישות אני יכול לומר בבטחה שהייתי מדייק יותר אילו קראתי אף ללשון הכתובה לשון ישראלית ק"ו לשון הדיבור

Nomaed Dominus

New member
תהליך האבולוציה אף פעם לא נגמר

גם בשפות וגם בחיים. רק בעוד כמה עשרות או מאות שנה נוכל להסתכל אחורה, ולראות שלבים בהתפתחות, וכשנראה שהיה שלב מסויים שאפשר להפריד אותו, נוכל לתת לו שם. אולי "עברית ישראלית", ואולי עוד לא...

zionb12

New member
דיאלקט שונה או לשון שונה אבל שונה

הזכרת לי את החידה: ארכיאולוג מצא מטבע עם ההטבעה "שנת 14 לפנה"ס "... הצדק איתך שההיסטוריה תשפוט בעתיד, אולם לעתים המדע יכול לציין שבעצם הימים האלה עבר הנושא שלב. העברית שבפינו מנקודת מבט בלשנית שונה בתחומי הגה, צורות. תחביר, שיח, פונטיקה מעברית של תקופת ההשכלה למשל הן איכותית והן כמותית כמו ששונות זו מזו לעתים לשונות אחיות וברור שהשוני הינו יותר משוני דיאלקטי מקובל בשמיות ד.א הארכיולוג הבין שזייפו לו מטבע, כי כיצד ידע הטובע את המטבע מה יקרה בעוד 14 שנה בעולמו בתקוה שהחידה מתקשרת לענייננו ציון בודאי

למעלה