נגמר עידן הניקים הזמניים

doronf65

New member
מנהל
נגמר עידן הניקים הזמניים

אז כמו שכבר חווה זאת המתחזה של בוסטון, סגרנו, אילן ואני, את הפורום, לכתיבה על ידי ניקים לא רשומים. הרגשנו שהחסרונות בזמן האחרון עולים על הייתרונות, ומה שהכריע את הכף היתה ההרגשה שמספר אנשים מתוך הפורום התחילו לנצל לרעה את הפיצ'ר הזה (היה מי שהתחיל להשתמש בשמות פרטיים של אנשים ולחשוף פרטים שלהם, מה שהעיד על הכרות אישית... בקיצור abuse).

בקיצור, למשתתף ותיק ונורמטיבי אין שום שינוי. לאלה החדשים - ברוכים הבאים בניקים רשומים!

John the Savage

New member
מצד אחד חבל, אבל מצד שני

כניראה שזה מוצדק בנסיבות כאלו.

היה נחמד אם היה ניתן להשאיר את הפורום פתוח לניקים זמניים, אבל אם יותר מידי אנשים עושים ניצול לרעה, אני מסכים שנראה שאין ברירה.

Fellowship

New member

זו טעות. בטח ובטח אם הדאגה היא מפני אנשים שכבר רשומים

מי שמעוניין להטריל, לא יורתע מפתיחת מייל חד פעמי ורישום לתפוז. זה לוקח אולי 4 דקות.
מי שייפגע זה בעיקר עובר אורח שרוצה לשאול שאלה ולא מעוניין להתחיל להירשם, או חושש מפגיעה כלשהי בפרטיות. לא אמורה להיות כזו, אבל משתתף זמני אולי לא ירצה לקחת סיכון.

Boston Guy

New member
אני לא חושב שזו טעות - כמו שכתבתי כאן מספר פעמים בעבר

מי שרוצה "להטריל" - שלפחות יצטרך להתאמץ קצת.
ואולי הזמן שלוקח לפתוח תיבת אי-מייל חדשה, ואז לפתוח ניק חדש במערכת האיטית והמסורבלת של תפוז - יגרום ל"מטריל" לחשוב פעמיים אם זה שווה את המאמץ.

ולגבי ה"עוברי אורח" - אחד הכלים הכי יעילים שיש לנו לתת תשובות מדוייקות לאנשים היא היכולת לקרוא את האינטראקציות שהיו לאותו שואל בפורום שלנו בעבר. אנשים לרוב לא מספקים לנו "תקציר של ההיסטוריה ורקע" כשהם שואלים שאלה חדשה - וזה כורם להרבה תשובות שגויות, או לתהליך מתיש וארוך של חפירה ושאלות מהכיוון שלנו כדי להגיע לאינפורמצייה שמסתבר לעיתים שכבר ניתנה בעבר - והשואל לא חשב שיש צורך לתת שוב.

ליאת59

New member
זו בדיוק סיבה לאפשר ניקים זמניים

כדי שבוסטון גאי לא יחקור, יאסוף מידע ויחפש פנינים שיאפשרו לו לתקוף, להשפיל ולפגוע בכל משתמש אקראי שהגיע לשאול שאלה בפורום, כפי שהוא נוהג לעשות.

klemiki

New member
closing the forum will kill it

this is the internet, no way around it
&nbsp
the temp users is 80% of the good questions here

John the Savage

New member
כפי שכתבתי למעלה

אישית אמנם הייתי מעדיף שהפורום ימשיך להיות פתוח לאורחים עם כוכבית (בלי שינוי בכנסיה), אבל אני לא זה שצריך להתמודד עם טרולים ועם אכיפת הכללים לגבי כוכביות. אלו המנהלים של הפורום שצריכים להקדיש זמן ומאמץ בנושא, ולכן אני מקבל את שיקול הדעת שלהם בעניין.

ilanvag

New member
מי שחושש מפגיעה בפרטיות -- שלא יגיע לארה"ב...

ראשית, מי שחי בישראל, כבר יודע שאין פרטיות בשום אספקט בחיים; ובארה"ב זה אותו דבר, אם לא יותר גרוע... "האח הגדול" -- הממשלה, גוגל, פייסבוק, ועוד -- הם יודעים עליך הכל, והרבה יותר ממה שאתה חושב.
&nbsp
בשורה התחתונה -- מי שרוצה פרטיות, הפורום הזה הוא לא המקום המתאים עבורו. יותר מתאים איזשהו פורום של הגירה לאירופה...

doronf65

New member
מנהל
בשורה התחתונה - החסרונות עלו על הייתרונות

וכאנשים שעליהם מוטלת האחריות לנקות את הפורום מכל מיני חומדי לצון ולאכוף מדיניות שתעשה את הפורום נעים למשתתפיו הרציניים - לקחנו החלטה.

ולכל המקטרגים - נראה לי, כפי שאילן אמר, שמי שרוצה פרטיות שלא יבוא בטענות לרישום פשוט בתפוז. זו סתם התחסדות לבוא ולנגן על הטיעון הזה. אני לא ראיתי את האנשים האלה שרוממות הפרטיות בגרונם מגנים הוצאה מהארון ושימוש בשמות פרטיים כאשר ניקים זמניים עשו זאת. אבל אני הייתי צריך לנקות את הזבל ולהשיב לטענות של הנפגעים ולמסרים שביקשו מחיקה מיידית (לגיטימיות, הפעם, לא סתם התחסדות) כשזה קרה.

לגבי מי שטוען שתמיד אפשר להטריל - כן, נכון. אבל עם ניק זמני אפשר להטריל הרבה יותר והרבה יותר בקלות. נכון לוקח בערך דקה לעשות רישום בתפוז (כטענתנו, אז לכו ותעשו...) אבל אם אני חוסם אותך אחר כך (לוקח לי 15 שניות) - ואז לך תעשה ניק חדש.... ועוד אחד... ו... כמה אימיילים יש לאדם? אני יכול לחסום כל אחד, גם 10 פעמים. אבל אף טרול לא יעשה 10 רישומים, כי מתישהו הוא יצטרך לייצר תיבות אימייל חדשות. אז תפסיקו לבלבל את המוח. בטיעון הזה של קלות הרישום אפשר להשתמש רק בכיוון אחד בוויכוח הזה - וזה כדי להצדיק את הטענה שלנו, המנהלים.

הפורום הזה קיים הרבה שנים. כשבע עשרה. אני משתתף בו 16 שנים, ומתוכן מנהל אותו 14. הוא חי ובועט ומעולם לא היתה לו בעיה של משתתפים או שאלה של ניקים זמניים, עד לשנה האחרונה, כשמשהו הפך אותו ביי דיפולט לפתוח לעניין. אז כן, ניסינו. קיבלנו מעט מאוד עזרה ממעט מאוד צדיקים במקומות שיכולנו לקבל עזרה מהמשתתפים (כמו להעיר על מדיניות או לא לכתוב ולא לענות למי שכותב בניגיד לכללים). והחלטנו לשנות כי ראינו שהמחיר הנגבה מאיתנו באופן אישי, (בכל מיני שעות ובזמן של יותר מדי חגים וחופשות) גבוה מדי.

ההחלטה עומדת, ושוב, ברוכים הבאים לפורום לפי הכללים החדשים (שממש אינם דרקוניים). ומי שלא מרוצה או לא רוצה להשתתף: רצונו של אדם - כבודו, ואנו נכבד זאת.

שיהיה בהצלחה,
דורון

הנסיך.

New member
To put your money where your mouth is

מוניטין הוא משהו שנקנה בזיעה ועבודה קשה -
וכמו שציינתי בעבר, ניקים זמניים אולי ייצרו יותר טראפיק בפורום לטווח הקצר, אבל בטווח הארוך הם שימשו להרבה מעבר, ובעיקר לכל מיני אנשים פה להתנגח ולהטריל מבלי לשלם את מחיר הפגיעה במוניטין שלהם.

חבל - על כל אלה שיידרשו להטריח את עצמם לפתוח יוזר כדי לכתוב פה,
ומזל - כי אלה אלה שלא מסוגלים לטרוח לכדי הטרחה הזו, אולי מעבר לארה"ב הוא לא בשבילם בעצם.

idan306

New member
ברוך שפטרנו

כל המימוש של תפוז לאורחים הוא פשוט גרוע, ולכן כבר מזמן זה היה צריך להיסגר לדעתי.
&nbsp
הטיעון של פורום סגור הוא קישקוש. אני זוכר את האינטראציה הראשונה שלי עם הפורום לפני תחילת תהליך הגירה - הרבה קריאה של שאלות, תשובות, ומאמרים. ואז הגיע הרגע שלי היתה שאלה.
הפורום לא סגור - לא הייתי צריך לקבל אישור מאף אחד כדי להצטרף.
כל מי שרוצה יכול לשאול שאלה, וכל אחד יכול להצטרף, בכפוף ליכולת של מנהלי הפורום לפיקוח. המנגנון הזה שמאפשר לכתוב בלי להיות כפוף לפיקוח הזוי בעיני מהיום הראשון שתפוז פתאום החליטו שזה משהו טוב.
&nbsp
וחוץ מזה, אנחנו כל הזמן אומרים לאנשים שהגירה זה תהליך מורכב מכל כך הרבה בחינות - שפה, תרבות, בירוקרטיה חדשה וכו׳.
אז לפתוח חשבון בתפוז זה פתאום החסם הקדוש שישאיר אנשים בארץ כי לא יכלו לשאול שאלה? נו באמת...

למעלה