נגן דיסק לכבדי ראיה

נגן דיסק לכבדי ראיה

סבתי היקרה כבדת ראיה - היא נהגה להאזין לספרים המוקלטים על קלטות. עידן הקלטות תם והכל עכשיו על דיסקים. הבעיה היא שכאשר לוחצים על סטופ בדיסק הוא לא שומר על המקום האחרון בו הוא נעצר, אלא מתחיל שוב מהתחלה. האם מישהו מכיר נגן דיסק אשר שומר על המקום שלו בזמן עצירה, עדיף גם עם כפתורים גדולים?? ידוע לי שנגן mp3 יודע לעשות זאת - אך לסבתי אין מחשב והספרים שהיא מקבלת הם רק על דיסקים. אודה לכל מי שיש לו רעיון בנושא או רעיון למי לפנות.. תודה

שאלה מאוד מעניינת.

אשמח לשמוע כשתגלי או תקבלי איזו תשובה. אגב, אפשר אולי לפנות לאתר הספים המוקלטים שמופיע בקישורים של הפורום, אולי הם ידעו משהו. ויש לי שאלת קונטרה: מהיכן את רוכשת או לוקחת בהשאלה ספרים מוקלטים? אני מכיר את הספריה המרכזית בנתניה, ואת האתר שהזכרתי. יש ספריות השאלה נוספות? משהו במרכז?

ועוד מחשבה:

אפשר להעביר גם בדיסק מרצועה לרצועה. אם הייתי מקליט ספרים, הייתי ואג שיהיו הרבה רצועות על מנת שניתן יהיה לעשות בדיוק את מה שתארת. אני סקרן לדעת אם כך זה עובד באמת.

תשובה למחשבה

בנוגע לשאלתך על סיפריות של ספרים מוקלטים - סבתי גרה בארה"ב , שם הנושא מאוד מפותח ובכל סיפריה עירונית יש מדור של books on tapes לצערי בארץ הנושא הרבה פחות מפותח. בנוגע למספר הרצועות על הדיסק - אתה צודק אם היו מחלקים להרבה רצועות זה היה עוזר , למרות שאז השומע צריך לזכור באיזו רצועה הוא הפסיק - לסבתא בת 90 זו גם משימה לא קלה... אבל תודה על המחשבות

ספרי שמע בעברית

לאחר חיפוש קצר מצאתי אתר שיכול אולי לתת מענה, אומנם זו לא סיפריה - צריך לרכוש את הספרים , אבל ניתן להוריד אותם ישר למחשב. מיזם להקלטת ספרי אודיו (שמע) בשפה העברית . אתר SONICBOOKS מכיל מבחר רב של נושאים כגון סיפורת מקור ומתורגמת למבוגרים נוער וילדים, ספרים בנושאי פסיכולוגיה, עסקים וניו אייג הניתנים להורדה ישירה למחשב מכל מקום בעולם. http://www.sonicbooks.co.il

SBS10

New member
נגן דיסקים לעיוורים וכבדי ראיה - תשובה

היי, יש במרכז לעיוור נגן מצויין שאני משתמשת בו כבר כמה שנים. הנגן נקרא victor reader, יש לו כפתורים גדולים בעלי צורות שונות, יש לו חיווי קולי (באנגלית) לפקודות השונות, הוא שומר על המקום שבו עצרת (או במקרה שלי המקום שבו נרדמת...) :) אחת הספרניות בספריה לעיוורים סיפרה לי שאנשים מבוגרים / קשישים מסתדרים עם ה"ויקטור" די טוב. המרכז לעיוור נמצא ברח' דויד חכמי 10 תל-אביב. טל: 03-7915555 הנגן אמנם יקר (בערך 1000 שקל) אבל אולי אפשר להשיג לה אישור השתתפות דרך העובדת הסוציאלית שלה. אם לא, שווה לדעתי לעשות מגבית משפחתית ולקנות לסבתא מתנה. שמעתי שהמרכז נותן גם הדרכות למכשירים שהם מוכרים אז היא יכולה להעזר בהם. אפשר גם בשמחה לפנות אלי לשאלות - בכיף. יום טוב ודי כבר עם הגל קור הזה!!!!!! סיסי

SBS10

New member
נגן דיסקים - המשך

אם הסבתא בארה"ב זה עוד יותר פשוט. חשבתי שתהיה לה בעיה עם אנגלית אבל בשבילה זה אפילו יתרון. victor reader מיוצר ע"י חברה קנדית נידמה לי ואני בטוחה שאפשר למצוא אותו גם בארה"ב. אנסה למצוא לך קישור באינטרנט. יש אולי גם נגנים נגישים אחרים אבל זה ממש נוח. בקשר לחלוקה לרצועות, הספריה בנתניה מחלקת לפי פרקים - כלומר כל פרק מוקלט ברצועה נפרדת. זה טוב לספרים שיש בהם פרקים קצרים, אבל בעיתי עם ספרים בעלי פרקים ארוכים. אני הייתי מחלקת ליותר רצועות. בארה"ב יש המון אולפנים וחברות שמקליטות ספרים - אגב לא רק עיוורים אלא גם כאלה שאינם יודעים קרוא וכתוב משתמשים בהם ובארה"ב יש הרבה כאלה. אז כל חברה מחלקת לרצועות איך שבא לה. אכן כמה שיותר רצועות יותר טוב.

תודה

תודה רבה , מצאתי את הנגן באינטרנט וזה נראה לי בדיוק מה שחיפשנו לקנות לה. היא מאוד תשמח. תודה רבה חורף חמים ונעים.

SBS10

New member
victor reader

אין בעד מה. האמת היא שמסקרן אותי לדעת כמה המכשיר עולה בחו"ל. אם אתם קונים אותו בארה"ב אפשר לשאול מה המחיר? אני פשוט רוצה להשוות מחירים בין הארץ ומדינות אחרות. תודה סיסי

lili the one

New member
שאלה נהדרת והתשובה בפנים ../images/Emo63.gif../images/Emo79.gif

דנהבננה שלום, בסוניקבוקס אנו מוכרים ספרי אודיו. אנו מקפידים לחלק את ספרי האודיו המוקלטים בסוניקבוקס לפי הפרקים לכל ספר, ובמידה ופרק ארוך אנו מחלקים אותו לקטעים נוספים, כך שהמאזין לספר אינו צריך לעבור על כל הדיסק כדי להגיע אל המקום שבו הפסיק להאזין. בהקשר לנגני MP3 - על פי נסיוני נגן iPod מתחיל לנגן מהרגע שבו הפסקת אותו בפעם האחרונה. כמו כן ניתן לדפדף לפי פרקי הספר המצויינים על מסך הנגן וכך להגיע למקום הרצוי. ליאת

lili the one

New member
ובנוסף... אתר סוניקבוקס עבר מתיחת פנים

אשמח לפגשכם באתר סוניקבוקס שעוצב מחדש על מנת לאפשר גלישה ידידותית ונוחה יותר. כתובתנו: www.sonicbooks.co.il ליאת

SBS10

New member
sonicbooks

היי ליאת, אני בהחלט אכנס לאתר שלכם ואבדוק, אבל רציתי לשאול שאלה קטנה: האם אתם מקליטים גירסאות מלאות או מקוצרות של הספרים? אני שואלת משום שישנה חברה (לא בטוחה אם היא עדיין פעילה) בשם "ספרים מדברים", המשווקת ספרים מוקלטים, אך רובם מקוצרים. גירסאות מקוצרות זה אולי נחמד לתלמיד תיכון שרוצה להתכונן צ'יקצ'ק לבגרות בספרות ולהפטר מרשימת ספרי הקריאה של בית הספר, אבל אני אישית סולדת מהם במיוחד. הם מוציאים את כל הכיף מהקריאה. חוץ מזה אני מניחה / מקווה שאם אתם מקליטים גם וגם, אתם מציינים זאת בפרטי הספר - גירסה מלאה או מקוצרת. כל טוב, סיסי

lili the one

New member
הי סיסי

בסוניקבוקס אנו מקפידים על הקלטות באורך מלא של הספרים. ואכן באתר סוניקבוקס קיים הסבר מפורט לכל ספר ובנוסף דוגמת האזנה לכל ספר. כנסי והתרשמי, שבוע נפלא, ליאת

למעלה