נגן והמרה

external

New member
נגן והמרה

שלום וחג שמח לכולם. יש לי אוסף דיסקים מכובד של למעלה מ-200 דיסקים והחלטתי לעשות את המעבר לנגן MP3. שני הדברים החשובים לי ביותר הם האיכות והגודל של המכשיר. לא מעניינות אותי אופציות כמו יכולת לנגן וידאו וכו'. יש לי כמה שאלות: 1. מכיוון שאני מעוניין לשמור על האיכות הטובה ביותר אני מניח שהקידוד יעשה ב 256 ביט ומעלה. האם יש הבדל בין סוגי קידוד שונים לMP3 (שמעתי כל מני מושגים כמו LAME וכו)? 2. מהי התוכנה הטובה ביותר לקדד MP3 מדיסקים? אני יודע שאפשר לעשות את זה עם המדיה פלייר, אבל האם יש תוכנות אחרות שיעשו את ההמרה בצורה טובה/ איכותית /מהירה יותר? 3. האם למשהו יש נסיון עם נגן XS202 של ARCHOS? מוכרים אותו במחיר דיי זול היום (1300 ש"ח). תודה רבה וחג שמח.

~~>

1. זה תלוי. אודיופילים כמובן ילכו על ביטרייט של 320, אבל אוזן לא אודיופילית לא תבחין ממעל ל192. 2. יש בקישורי הפורום תוכנה בשם dMC, שמומלצת.

JustThomas

New member
כמה תשובות....

כמה תשובות: 1. קידוד ב256 KBPS יהיה נחמד מאוד. אם אתה רוצה עוד לחסוך במקום, יש סוג ביטרייט שנקרא VBR. זה אומר ביטרייט משתנה לאורך הטראק. כלומר, בקטעים חרישיים, הקידוד לא ישתמש ברייט הכי גבוה אלא ירד למען לחסוך מקום. בקטעים חזקים \ עוצמתיים הביטרייט יעלה שוב בשביל לספק את מלוא האיכות. לא שומעים את ההבדל, גם כשיש מלודיה חרישית של קול או כלי אחד אין הבדל באיכות הצליל. בנוסף, אם הנגן שלך תומך, הייתי ממליץ לך לנסות פורמט בשם Ogg Vorbis. מפליא באיכותו ובנפח שהוא תופס לעומת MP3. כיום הקידוד הנפוץ והמומלץ הוא LAME. לא הייתי מנה דברים אחרים (כגון MP3PRO ועוד) 2 . בקשר להמרה מדיסקים - במאמרים יש הסבר על תוכנה חינמית וקלה בשם CDeX. פשוטה, חינמית, נוחה, מהירה ואיכותית. 3. אין לי נסיון אישי עם הנגנים של ארכוס אבל הדגם הזה אם אני לא טועה הוא די ישן והוא פחות עמיד ונוח כמו הנגנים כיום.

gt-master

New member
VBR לא נועד לתפוס פחות מקום

להפך,הוא לרב תופס יותר מפני כמו שהוא מקודד בביטרייט נמוך על פי צורך, הוא גם מקודד בגבוה באותו שיר כך שיוצא יותר (תלוי בסוג המוסיקה והכלים). VBR נחשב איכותי יותר ABR או ביטרייט קבוע וגם לוקח יותר זמן לקודד אותו ובנגנים זה לוקח יותר סוללה. LAME הוא מקודד ולא קידוד והוא אכן המומלץ ביותר(גירסה 3.91) MP3PRO הוא סוג קידוד אחר וטוב מMP3 אבל שום נגן שאני מכיר לא תומך בו. התוכנה הטובה והמקצועית ביותר (ואף חינמית) היא EAC. CDEX גם טובה ויותר קלה ללימוד ואף עובדת אם מקודד LAME. לגבי ארכוס : אני שומע עליהם רק בעיות וקריסות של דיסקים אבל בעצם אין היום שום נגן שלא תמצא עליו מלא דיווחים על תקלות (איפוד למשל)

orimaor

New member
ה202 הוא לא ישן

ה202 של ארקוס הוא מעין עדכון של ה200 היותר ישן טיפה. אני לא יודע מה הכוונה בעמיד אבל הוא נגן בסדר גמור. חוץ מזה שהוא די קטן גם

למעלה