נגן מוזיקה ייעודי ואוזניות.

Murdock18

New member
נגן מוזיקה ייעודי ואוזניות.

מה יותר משפיע על איכות השמע בין השניים? אני תוהה במה כדאי יותר להשקיע, או שנגן ייעודי מגיע בכל מקרה מראש עם אוזניות.

אני מאמין שנגן שנרכש לפני שנים אחדות יעשה את העבודה ושאין צורך להשקיע באחד חדש, אבל אולי אני טועה ולכן מעדיף להתייעץ במקום סתם להניח. עד כמה כדאי להשקיע באוזניות IN EAR? יש לי ידידה שרכשה אוזניות ב-100 ש"ח של חברה מוכרת ולא מרוצה כ"כ. למישהו יש המלצה לאוזניות IN EAR מוצלחות? ועד כמה באמת כדאי להשקיע באוזניות כאלו?

NEO83

New member
הכל שאלה עד כמה אתה רגיש לאיכות המוזיקה?

אני יכול להמליץ לך על CX300 של סנהייזר אוזניות מצויינות לדעתי האישית עולות סביב ה200 שקל, תלוי בחנות בארץ, אפשר להזמין מחו"ל אבל יש הרבה זיופים וצריך לדעת מאיפה לרכוש.
חוץ מזה יש עולם שלם, לא נראה לי שאפשר למצוא אוזניות באיכות טובה בפחות מ200 שקל (בארץ). על איכות משלמים, ולרוב זה נכון.

דינדש

New member
מסכימה.

אוזניות או רמקולים טובים הופכים את ההאזנה לשיר למשהו אחר לגמרי!

einat162

New member
על סנהייזר

2 חברות שנותנות איכות שמע טובה ביחס למחיר : Sennheiser ו- Audio Technica.
בלי בולשיט- רק מוצרים מעולים.
לסנהייזר יש טווח מחירים יותר רחב מאודיו טכניקה. לי יש את ה HD201 ואת ה HD203 שלהם. ה HD203 מדהימות למחיר שלהם (40 דולר באמזון- בארץ אפשר למצוא אותם באיזור ה 230 ש"ח).

דינדש

New member
אני אישית אוהבת את K315 של AKG

מה שאני אוהבת כשאני שומעת מוזיקה זה בסים. מבחינתי אם אין בס טוב זה הורס לי את כל הכיף בשיר...
בדגם הזה לטעמי יש בס מצויין, ובנוסף יש להן על הכבל מתג שליטה בווליום, מה שלדעתי בכלל מצויין כי אתה יכול להגביר ולהנמיך בשניה בעת הצורך.
החיסרון היחיד שלהן (שבתכלס בשבילי הוא לא חיסרון) זה שהן לא סיליקון ואז אין אטימה מוחלטת לרעשי הסביבה, ובעוצמות גבוהות הסביבה שומעת את השיר ביחד איתך.

אני קניתי בבאג במחיר 160 ש"ח, אבל כשקניתי היה 40% או 1+1... אז יצא לי מחיר בכלל טוב. ממליצה לעקוב אחרי מבצעים.

מצ"ב קישור: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9941 תמונה

אור 173

New member
מה גובה הווליום?

דרך האינטרנט אני רוכש את האוניות הלבנות האלה של האייפון,והם פשוט נוראיות. החוטים נקרעים ממש מהר. חשוב לי שיהיה ווליום גבוה ,
כי אני עובד במפעל ושם אוזניות למוזיקה ומעליהן אוזניות לאטום את האוזניים מהרעש.
איך הווליום באוזניות שפירסמת?

דינדש

New member
אני לא יודעת למה הכוונה בדיוק בגובה הווליום..

דבר ראשון, הן לא משתוות לאוזיות של האייפון. הן באיכות השמיעה והן באיכות החומרים.
אני אישית לא שומעת בפול ווליום (אבל גם לא נמוך מדי) כדי שאני לא אתחרש בגיל 30, ואני אוהבת גם לשמוע קצת מהסביבה כדי להיות ערה לסובב אותי ולא להיות מנותקת לגמרי.

לדעתי, לטובתך ולטובת האוזניים שלך בהמשך החיים, אם אתה עובד במפעל אל תיקח אותן כי הן לא אוטמות ממש את הרעש מסביב. הייתי ממליצה לך אולי לקחת אוזניות סיליקון שנכנסות לאוזן של AKG.

einat162

New member
מגיבה (בלי לקרוא את מה שכתבו לך)

הכל משפיע : הנגן, האוזניות, איכות הקידוד והפורמט של הקובץ (מבין הנ"ל הנגן הכי פחות לדעתי).

אני אישית שונאת אוזניות כפתור.
אלו שמכסות כל האוזן /שכל האוזן נכנסת לתוכן הכי טובות לדעתי- לא משנה אילו תכונות/ רמת מחיר/ מותג אוזניית כפתור יהיו... ד"ר דרה ביטס שכ-ו-ל-ם הולכים איתם (אני מדברת על המקוריים, לא חיקויים) איכות השמע לא נחשבת הכי טובה, Bose שוותיקים יותר בתחום (ויקרים) נוטים להיות עם בס כבד מה שפוגם ומעוות צלילים מסויימים.

איכות הקידוד- יש הבדל משמעותי בין קובץ MP3 באיכות 76kbs לבין קובץ באיכות 126kbs ומעלה (320 שווה ערך לשמיעת דיסק מקורי).

פורמט - יש פורמטים מכווצים ומאבדים איכות בתהליך ההמרה (mp3), ויש כאלו שלא (אם אני לא טועה ogg), יש כאלו שלא מכווצים בכלל - והם תופסים הרבה נפח (למשל שיר שבפורמט wav יהיה 35 מגה בייט לעומת 4 מגה בייט בפורמט mp3).

EdisonGirl

New member
מסכימה עם כל מילה. לי יש את ה- HD202

עלו לי 185 ש"ח בזמנו (אם כי החוט ממש עדין ונאלצתי לשלם עוד על תיקונים, אבל מי שלא הולך לעבוד איתן במחסן ובשטח, הן פרפקט), והן שוות כמו אגורה! למעשה, איכות כזו הייתה צריכה לעלות לי פי 2...
ואין מצב שאני מכניסה משהו לאוזן שלי. רק המחשבה על כך מצמררת אותי.

EdisonGirl

New member
אגב, האטימה מעולה.

היום אני כבר לא יוצאת איתן והן משמשות אותי למחשב במקום רמקולים (כי נמאס לי לתקן את המגעים כל הזמן), אבל כשהייתי מאזינה איתן למוזיקה בחוץ, הרחוב מאחורי יכול היה לעלות באש ולא הייתי שומעת. ניתוק מוחלט. פעם הייתי בתמח"ת (תחנה מרכזית בת"א) ועברו מולי כמה משטרות ואמבולנסים, ממש מולי, ולא שמעתי כלום.

einat162

New member
להכניס משהו לאוזן זה פשוט לא נוח !

קניתי את ה HD201 לפני כשנתיים בארץ- עלו לי 147 ש"ח, עד אז היו לי אוזניות גנריות שונות- האחרונות שרדו כארבע שנים עד ששבקו וחשבתי שלהן היו איכות שמע טובה - מה זה טעיתי ! כששמתי את הסנהייזר הייתי בשוק שאני שומעת צלילים שלא היו שם !!!
(טוב, למען האמת היו לי עוד 2 זוגות של אוזניות פתוחות - של פנסוניק שהיו כ"כ זוועה, לדעתי הן היו פגומות ושירות הלקוחות לא טרח אפילו לחזור אליי, ושל סוני - שאני עדיין משתמשת- אבל עם הלפטופ- כי החוט קצר מידי ושומעים רעשי רקע מבחוץ ואנשים שומעים את שלי).

את ה HD203 רכשתי לפני כחודש וקצת - עם קופון אישי לאמאזון ככה שהן עלו לי גם 185 ש"ח.
זה "קפיצה" בשני דגמים מבחינת איכות (באופן כללי ככל שהHD גבוה יותר בשם של הדג- ככה עולה איכות השמע). ה HD201 לא ממש אטומות ל 203 - אבל 202 נראות ממש דומות מבחינת המבנה.
אחד הדברים שממש הדהימו אותי כששמתי את ה 203 לראשונה- זה שהן מקטינות רעש (למרות שהן לא noise cancelling בהגדרה). המשלוח הגיע למשרד, הוצאתי את ה201 מהתיק (השארתי אותן בעבודה) ולקחתי את ה 203 לאוטובוס. איזה הבדל !

EdisonGirl

New member
איך החוט של ה- HD203? הוא מאסיבי יותר?

האמת היא שמה שאת אומרת לגבי מס' הדגם מול האיכות הוא נכון חלקית, לפחות לאזניים שלי. ניסיתי בחנות בדיזנגוף סנטר (שם גם קניתי את ה- HD202 שלי, ושם גם תיקנתי אותם שוב ושוב), וה- HD205, לדוגמה, פחות מתחברות לי אישית... ה- HD212 לעומת זאת אלוהיות! הן נשמעות כמו שלי +באס מוגבר, וזה כ"כ מאוזן באוזן, שזה פשוט ממוגג חחח

מעניין לבדוק את הדגם שיש לך...

einat162

New member
אני לא מכירה את ה 212

מצאתי תמונות בגוגל, אבל באמת שלא נתקלתי בדגם הזה (גם לא באינטרנט- והלכתי עכשיו לאתר הרשמי שלהם- נאדה....). אגב, מה הפריע לך בדגם 205 - איך שהם "ישבו" (צמוד ולחוץ מידי על האוזן, המראה שלהם) או הסאונד עצמו?

לגבי החוט של ה 203, אני לא יודעת להשוות מול ה- 202 שלך אז זה בעיה..... מה שכן יחסית ל201 שלי הגמישות של ה"קאפים" מפחידה אותי, אין הרחבה או צמצום של הקשת כמו ב201, רק הצמדה ותזוזה של הקאפים (מפחדת שהמפרק שאחראי על התזוזה ישבר), אבל דבר דומה אמרו על הכיוונון גודל הקשת ב 201.
מבחינת האורך של הכבל- שלושתם באותו אורך.

EdisonGirl

New member
מבחינת הנוחות אין לי בעיה, יש לי אזניים קטנות

אני מתכוונת אך ורק מבחינת הסאונד שלהן.

ולגבי ה- HD203, הן בטח אותו הדבר מבחינת החוט... לא טוב לי. אני צריכה משהו מאסיבי יותר.. אני משתוללת חחח
(אגב משתוללת, המפרק לא יישבר לך לעולם. אני לא עדינה, והוא ממש לא נשבר. במקרה הכי גרוע, הוא מתנתק מהתושבת שלו ואת מחברת אותו שוב..)

einat162

New member
אני לא "משתוללת" עם שלי

ומנסה לשמור עליהם כמה שאפשר.

אני לא מבינה איך אנשים יכולים להוציא 1,000 - 1,500 ש"ח על אוזניות ! זה פי 2 ממה שהנגן עלה לי (ויש נגני מוזיקה זולים הרבה יותר).

EdisonGirl

New member
חחחח בטח הייתי פושטת רגל, אבל..

אם הייתה לי היכולת הכלכלית, בהחלט הייתי רוכשת אוזניות יקרות, כל עוד כמובן אני מקבלת תמורה בסאונד. הסאונד זה משהו ששווה בהחלט להשקיע בשבילו... כך שאני די מבינה אותם דווקא.

einat162

New member
אני לא רואה את עצמי קונה אוזניות כ"כ יקרות

מעדיפה לקנות (עוד) מחשב נייד / טאבלט- או אפילו סמארטפון במחיר הזה (יש לי נייד פשוט).
אני זוכרת את ההלם הראשוני כל פעם ש"שידרגתי" (ששמעתי צלילים, וברמה, שלא שמעתי קודם) - אבל יש גבול, חלאס...
יש לי כסף פנוי- אני בוחרת לא לנתב אותו לכיוון הזה.

אני בהחלט יכול להבין אותם

אם היה לי הרבה כסף הייתי משקיע באוזניות In-Ear שמותאמות אישית לתעלת האוזן, הסאונד אמור להיות נפלא.

למעלה