נגעים באוזניים

לפני כמה ימים הופיעו כתמים בהירים בבסיס האוזניים של החתולה. ואז הנגע התפשט לאורך החלק החיצוני של האפרכסת, כפי שנראה בתמונה. אלו כתמים שמלווים במעין נפיחויות קטנות. במבט לא מקצועי, הצד הפנימי של האוזן נראה נקי.
אני מניח (לא בטוח) שהפצעים בבסיס האוזניים הם תוצאה של גירוד.
עקרונית עדיפות ראשונה היא בדיקת וטרינר, אבל מדובר בחתולה פראית וחרדתית במיוחד. כך שביקור במרפאה כרוך בטראומה קשה (לכולם). לצערי הוטרינר לא שש/מתקשה להתייחס לתמונה.
האם מישהו נתקל בתופעה כזו?

קבצים מצורפים

• אוזן.jpg
    אוזן.jpg
    KB 980.4 · צפיות: 8

דגלמנגל

Well-known member
לפני כמה ימים הופיעו כתמים בהירים בבסיס האוזניים של החתולה. ואז הנגע התפשט לאורך החלק החיצוני של האפרכסת, כפי שנראה בתמונה. אלו כתמים שמלווים במעין נפיחויות קטנות. במבט לא מקצועי, הצד הפנימי של האוזן נראה נקי.
אני מניח (לא בטוח) שהפצעים בבסיס האוזניים הם תוצאה של גירוד.
עקרונית עדיפות ראשונה היא בדיקת וטרינר, אבל מדובר בחתולה פראית וחרדתית במיוחד. כך שביקור במרפאה כרוך בטראומה קשה (לכולם). לצערי הוטרינר לא שש/מתקשה להתייחס לתמונה.
האם מישהו נתקל בתופעה כזו?
חיפוש זריז באינטרנט, של: "פטרית עור באוזני חתול" העלה רשימת קישורים, שלהלן הראשון שבהם:
שים לב, מדובר במחלה זואונוטית, כלומר יכולה לעבור מ-חתולה ל-בנדם ולהפך.

(לא כתוב אם עוברת באינטרנט, כמו הווריאנטים של הקורונה, ששניות אחרי שהתגלה 1 כזה בצד הרחוק של הגלובוס ...הופ! הופיע גם אצלנו...)

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
זה נראה גרוע.
גם אצלי החתולים מתגרדים הרבה לאחרונה, הזכר במיוחד, אני משער כי זה בגלל החמסין שגורם להחלפת פרווה לקיצית, אבל זה לא מגיע לרמת הפציעה הזאת.

למעלה