נגריה רועשת בלב שכונת מגורים. סיוט! מה עושים?

avital661

New member
נגריה רועשת בלב שכונת מגורים. סיוט! מה עושים?

שלום,

לפני מספר חודשים הגיע שכן חדש שגר בקומת קרקע בבית משותף ויש לו מרפסת פתוחה לרחוב.

הוא עובד במרפסת כל הזמן בעבודות נגרות כולל קידוח וניסור לוחות עץ חדשים במנסרה חשמלית . הרעש הבלתי נסבל מהדהד בכל הרחוב ובתוך הבתים שלנו.
תחילה חשבנו שמכיוון שהוא בא לגור זה עתה - הוא מכין את הבית ומתקן ריהוט שהם אולי אפילו עושה בעצמו - הבלגנו ולא אמרנו כלום. (למרות שברור לנו שקורות העץ הארוכות וגדולות המימדים שהוא עובד איתם, לא יתאימו בגודלם לדירת החדר הקטנה שלו...).

אבל הרעש הבלתי נסבל לא נפסק . דיברתי היום עם בעל הבית בזמן שעבד עם המנסרה החשמלית, (יום שישי בשעה 14.15 ).
הוא אפילו לא שמע אותי כי הרעש מפריע לו בעצמו והוא עובד עם אזניות אטומות.
הוא רק סינן באי רצון שזה התחביב שלו. ברור שהטיעון הזה נשלף משום מקום , במיוחד לאור העובדה שהגיע אליו לא פעם טנדר עמוס בלוחות ובקורות עץ - מהסוג הזה שפורקים בנגריה.

אנחנו סבורים שזה מפעל לנגרות - במצב כזה מבחינתנו גם החוק למניעת רעשים, שמתייחס לשעות מנוחה לא התכוון למקרה כזה, כי ברור שרעש ממפעל כזה לא ייעשה באף שעה משעות היממה בשכונת מגורים, ולא רק בשעות המנוחה עליהם מדבר החוק למניעת רעש.

ידוע לנו שאי אפשר להקים מפעל מסוג כזה בתוך שכונת מגורים ללא אישור עסק מהעיריה - וגם נראה לנו שהעיריה לא תיתן אישור לעסק כזה בתנאים הקיימים .אבל לדבריו, כאמור , זה "תחביב" , לכאורה, כך שהוא מתנער מכל עניין של בית עסק ומנסה להגן על עיסוקו המקצועי בתירוץ מופרך לחלוטין.

האם יש תקנה או חוק חד משמעיים שיכולים לסייע לנו? באיזה צעדים חוקיים אנחנו יכולים לנקוט להפסקת העבודות האלה שהרעש מהם לא נותן לנו מנוחה??

תודה רבה!!
 
רעש נגרייה בבית מגורים

1. סעיף 2 לחוק למניעת מפגעים קובע:
"לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים".
2. סעיף 44(א) לפקודת הנזיקין קובע:
"מטרד ליחיד הוא כשאדם מתנהג בעצמו או מנהל את עסקו או משתמש במקרקעין התפושים בידו באופן שיש בו הפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין של אדם אחר או להנאה סבירה מהם בהתחשב עם מקומם וטיבם; אך לא ייפרע אדם פיצויים בעד מטרד ליחיד אלא אם סבל ממנו נזק".
3. את יכולה להגיש לבית משפט השלום תביעה לצו מניעה (ובכפוף להוכחת נזק גם לפיצוי) נגד המרעיש.
4. אם את חושדת, שמדובר למעשה בעסק ללא רשיון, את יכולה לבסס את התביעה גם על הפרת חובה חקוקה (סעיף 63 לפקודת הנזיקין).
5. רצוי לתמוך את התביעה בעדות מומחה בדבר עוצמת הרעש ובעדים.
6. את יכולה להתלונן גם ברשות המקומית על המטרד (בהנחה שהוא מפר גם חוק עזר עירוני) ועל חשד להפעלת עסק בלא רשיון, אם בטלפון למוקד העירוני ואם במכתב למחלקת רישוי עסקים.
7. כללית, את יכולה להתלונן במשטרה (עדיף באוזני השוטר הקהילתי) על מטרד הרעש, ואם הוא מתקיים בין שמונה בערב לשבע בבוקר (או בין חמש בערב יום מנוחה לשבע למחרת יום המנוחה), זכותך להתקשר למשטרה ולהזמין ניידת למקום, על סמך תקנה 4 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש).
8. ראי גם מאמר זה והעצות שבתחתיתו.
 

dani666

New member
רעש נגרייה בבית מגורים

"הרעש של הנגריה פה ממול לא מפריע לכם?"

להמשך הדיון המשפטי יש לעיין בתיק "קרקר נגד קרקר".
 
יש כמה דרכים

1. לשלוח לו מכתב התראה לפני תביעה משפטית.
2. להתלונן בעיריה.
3. להתלונן במשטרה.
4. לעשות הכל ביחד.
 
למעלה