נדהמת מכם

החוקרת5

New member
נדהמת מכם

כאחת שמתמודדת 20 שנה עם אבחון של בורדרליין אני חייבת להודות שאני קוראת את הדברים שלכם ומזדעזעת...ומרגישה שיש כל כך הרבה יותר גרוע ממני...מצבכם.. וואו. יש לכם עוד כל כך הרבה עבודה.
מזועזעת מהדיבור על עוסים. תתביישו. אלו ומטפלים אחרים, אותם אתם מגנים...בחרו במקצועות הקשים ביותר. בחרו להטיב עם העולם ועם מסכנים שכמוכם...ואתם...משמיצים ומשמיצים. רק טענות. חבורה של כפויי טובה חוצפנים מדרגה ראשונה.
אלו בדיוק ההתבטאויות של ההפרעה. לחשוב שכולם צריכים להתמסר אליכם כמו אב ואם להציל אותכם ולהניק אותכם מטאפורית וכשזה לא קורה אתם תוקפים ואלימים. דיביטי ממש לא יעזור פה אלה עבודה עצמית של קבלה, הוקרת תודה ויציאה מעמדת הקורבן. אף אחד לא אשם שנולדתם לחרא של מציאות.אף אחד לא חייב לכם כלום. מדהים איך תוקפים דווקא את האנשים שרוצים לעזור ראו מקרה טובה קררו...העיקא תבקשו סליחה ביום כיפור...מאחלת לכם בריאות.. חשבתי שזה פןרום מעצים שיכול לתמוך בתהליך שלי אאבל זה רק מחזיר אחורה לדפוסים הרסניים שניכרים פה בין השורות. שאלוהים יהיה איתכם ויסלח ל כ ם בכיפור

MindfullEye

New member
שאי ברכה

נתחיל מזה שDBT משלב בתוכו כבר על ההתחלה רעיונות של קבלה, הכרת תודה (לא "הוקרת תודה") ובמהשך גם נותן כלים להעביר מסרים לאחרים ביעילות - מה שהיה עוזר לך לחסוך את ההודעה הפאסיבית-אגרסיבית הזו. די ברור שהתייחסת פה להודעות שכתב ירון ושצריך לומר שגם אני לא הסכמתי בכלל עם חלק מהדברים והתוכן, אבל לפעמים אנשים אומרים דברים מתוך כעס ולא משליטה מלאה: DBT מלמד גם אי-שיפוטיות וזה עוד משהו שראוי גם לך ללמוד ועדיף על פני תאוריות פסיכואנליטיות קלייניאניות בשקל וחצי שלומדים במבוא לפסיכולוגיה. אם זה היה כל כך מפריע לך יכולת גם לכתוב לו הודעה, רצוי פחות צעקנית.
&nbsp
אם את נמצאת במצב שבו לראות אנשים 'גרועים' ממך עושה לך טוב אז שיבושם לך. תבואי כל יום.

החוקרת5

New member
סליחה

אך כשמדובר בהשמצת עובדי ציבור זה לא מתקבל. הבן אדם מאחל פה איחולים חריפים למטפלים שונים ובכך מעודד אלימות. ואגב "הוקרת תודה"- מושג מדויק. לא מתקבל. הפורום הזה משמר דפוסים הרסניים- אין התעלות מעל ההתמסכנות, הרצון לצומי בכל מחיר (אנשים פה שמחים לקבל אבחנות מרופאים שכן כך יזכו לעוד תשומת לב שגם כך לא תספיק) ומותר לי ההחלט להשתמש בידע שלי על תיאוריות שונות כולל של קליין, לפעמים אצלנו צריך לנער ולתת את האמת בפנים אחרת שום דבר לא חודר את ההגנות. מצטערת על הבוטות אבל גם אתה לא מר אמפתיה

MindfullEye

New member
מה הסמכות שלך, בעצם?

אם את מטפלת מהתחום אז את בטח יודעת שלהשתמש בתיאוריות האלה על הודעות בפורום ציבורי זה יומרני, מתנשא ולא מדעי או אתי במקרה הטוב. אם את לא מטפלת, מה שנראה לי יותר הגיוני לפי השימוש הפשטני במונחים של הגנות, זה סתם יומרני ומתנשא.
&nbsp
בפורום הזה כותבים מספר אנשים בכל מיני מצבים ובחרת לצמצם את כל מהותו לכמה הודעות. הודעות שכמו שאמרתי - אני לא מסכים איתן, עם תוכנן ועם הדרך בה הן נכתבו אבל מכאן ועד לראות בזה עידוד לאלימות יש מרחק רב.

החוקרת5

New member
אינני מטפלת

אולם נעזרתי בהמון מטפלים לאורך הדרך. וזה נראה לי כול כך מגוחך לבקש סליחה וגמר חתימה טובה ובאותה נשימה להשמיץ עובדי ציבור, כאילו היו חייבים לך משהו. זה מבייש. ומישהו צריך לשים פה גבול! בזה נסיים את הדיון ביננו ברשותך.. בריאות לכל

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש לך בעיה יש הנהלת תפוז..

&nbsp
או אופצייה אחרת לבחור לא להיות פה..ולתקוף על ימין ועל שמאל....
&nbsp
תעשי מה בא לך ...ומפה את לא שווה את תגובה יותר..תהיי בריאה .

offWhiteRider

New member
חוקרת יקרה

תסלחי לי מראש על הבוטות אבל מה ?!?!?
את נמצאת כנראה בסוג של שלב בחיים שתגובתו של MINDFULL לא יכולה להיקלט בכלל. הייתי אומר שאת במניה או היפו אבל זה בדיוק מה שאת עושה, לכן לא אתיימר לשפוט.
הם אכן חייבים לנו, הלקוחות שלהם, שירות טוב ככל שהם מסוגלים לספק.
אם הם לא מסוגלים בגלל א', ב', ד'.. זה בעיה שלהם לא שלנו. הם אמורים להציף למעלה. ראי הפגנות הנכים עכשיו. את בעד או נגד ? את מקבלת קיצבה ?
זה סיבה להתלונן, בוודאי שכן.

MindfullEye

New member
לא הייתי ממהר לאבחן אותה מהצד השני.

זה לא מוסיף ולא מכבד את התחום וההפרעה.
&nbsp
לגבי עובדים סוציאלים אם כבר פתחנו את הנושא הזה, אני נמצא בתחום - בשולי התחום - מקצועית ואני לא רואה את התמונה המלאה אבל להציף למעלה זה באמת הרבה לצפות בתחום כל כך קורס כמו בריאות הנפש. כל עובד סוציאלי אחראי על עשרות משתקמים. המערכת של חילופי המידע בינם לבין מי שלמעלה איטית ומסורבלת. גם הכוונות הכי טובות לא יצליחו לשמן גלגלי בירוקרטיה כי ככה זה, זה לא "אשמה" של אף אחד. זה תחום עמוס כי מה לעשות הפרעות נפשיות באוכלוסיה גדלות יותר ויותר מכל מיני סיבות.
&nbsp
לגבי הנכים גם שם - קצבה של 2300 זה באמת קצת אבל מכאן ועד לעלות אותה פי 2 לכל הנכים זה רחוק.
&nbsp
אדם בדיכאון שמקבל קצבה צריך שיהיה לו התמריץ הכלכלי לצאת לשוק העבודה, והכפלת הקצבה לא תעשה את זה. ואז קיבלנו בנאדם שאין לו שווום רצון או מוטיבציה לצאת לעבוד ושכנראה זה יסבך את מצבו הנפשי עוד יותר, וככה לא תהיה שום תמורה ושום תרומה לחברה בכללי.
&nbsp
כל הקונספציה של משתקמים כלקוחות היא מתאימה ומיושמת בארצות הברית, היא לא מתאימה לפה.
&nbsp
אני גם לא חושב שיש סיבה להתלונן אף פעם, צריך לעשות. מה לעשות? הלוואי שהיה לי הכיוון. זה ידוע וכתבו על זה (אומנם ממש מעט) שכל הנושא של נכות נפשית לא מקבל חשיפה בכלל במאבק הנוכחי של הנכים. המדינה מסתמכת על המשפחה כמסגרת כלכלית וזו ראייה שיקח כמה שנים עד שתשתנה - אבל להגדיל את הקצבה זו לא הדרך לדעתי לעשות את זה.

sls4

New member
מעניין מה שאתה אומר לגבי ארה"ב

אתה יכול להרחיב על זה? כאילו המשתקמים לקוחות, ז"א שנותנים להם שם יותר? אני באמת לא יודעת מה קורה שם..

MindfullEye

New member
הידע שלי מצומצם אבל -

(אני קורא בעיקר פורומים של מתמודדים בנושאי הפרעות אישיות והתמכרויות). בארה"ב המשתקם לא נקרא "מטופל" אלא client, שזה ממש לקוח. כמו-כן הביטוח הרפואי בארה"ב הוא לא חובה כמו פה אלא ניתן (תמורת תשלום של גורם כלשהו - תשלום לא קטן) בעיקר דרך מקומות עבודה.
למעשה רק ב2008 הועבר שם חוק שמקנה מעמד שווה וחובת כיסוי לשירותי בריאות הנפש - שיהיה כיסוי דומה לזה של כל פגע פיזי אחר.
(סתם כאנקדוטה קראתי מקרים של אנשים אזרחי ארה"ב שחוו התקף פאניקה והלכו למיון + קיבלו איזה כדור קסאנקס - וזה תענוג שעבורו קיבלו חשבונית של אלפי דולרים).
קראתי לא מעט גם על חוויות של אנשים שנקלעו למצב כלכלי לא טוב ושאלו את עצמם אם יהיה להם כסף לקנות כדורים פסיכיאטרים בחודש הבא - כדורים שפה יעלו בלחץ 50 שקל.
&nbsp
זה מה שאני יודע, ממש טיפה בים

sls4

New member
אוקי

זה מעניין.אני יודעת שלהיות בלי כסף בארה"ב זה לא פשוט..
בקשר לשרשור,אני חושבת שמטפלים הם כן נותני שרות, אפילו
"רציניים", אבל בהלט צריך להתייחס אליהם בהתאם,ברגישות ובכבוד.

offWhiteRider

New member
בהחלט נותני שירות. בכל מקום גם בצפון קוריאה

לגבי הרגישות,בדיוק ההיפך. כבוד כן. לכל אחד.

שוטרים לדוגמא, צריכים שיתנהגו אליהם ברגישות ? לא נראה לי, ואצל נותני שירות בתחום בריאות הנפש, זה בדיוק התכונה שהופכת סתם אהבל או אהבלית לבעל מקצוע מעולה, וזה לא משנה אם הוא רופא או מנקה.
אהבלים (חסרי רגישות אולי עדיף לקרוא להם) הם תחום שברצוני להרחיב עליו מעט מתישהו..

לדעתי בלבד כמובן.

sls4

New member
התכוונתי יותר בכיוון של כבוד

לא שצריך להתייחס אליהם כאילו הם סתומים.
אבל כן, לי יצא שבטעות התייחסתי לפסיכולוגית שלי בחוצפה,בעבר, וזה היה בעוכריי...
כאילו אם נגיד להם את כל מה שבא לנו או נקלל [בקיצוניות] אז הם לא ירצו יותר לטפל בנו וזה יהיה בעיה.

MindfullEye

New member
בטיפול DBT שעברתי נראה לי שמה שקיבלתי הכי הרבה

זה הבנה כמה למעשים שלי, בין אם הם מודעים או לא מודעים (הכוונה לעד כמה אני "נוכח" נפשית כשאני עושה אותם) יש להם השלכות על אנשים אחרים.
החיים הם לא משחק מחשב ואנשים אחרים הם לא דמויות עם תסריטים קבועים - זה נשמע כאילו מובן מאילו אבל לפעמים אנחנו מתנהגים כאילו זה ככה.
&nbsp
אז הבנתי שאם אני מאחר - אני עדיין אשלם מחיר מלא על פגישה חלקית. כי ככה החיים פועלים. שאם אני לא מודיע שאני לא מגיע, אני אשלם על זה. שאם אני אשקר, אני גם אשלם על זה בצורה כלשהי. לכל דבר יש השלכות על אנשים אחרים. מטפל מעצם המקצוע שלו בנוי כדי להכיל חלק מהדברים האלה ולדעת לשקף לנו את זה. וזו הזדמנות שלא תמיד יש בחיים האמיתיים.

MindfullEye

New member
זה נכון.

אני אספר על מקרה שחוויתי מהצד בנושא הזה - רציתי לעשות סל שיקום. בהתחלה חשבתי שאת כל מה שקשור לחלק הטיפולי אני אתן למטפלת DBT שלי למלא - אבל החלטנו ביחד שזה לא באמת משהו ששווה להשקיע בו זמן אם יש אפשרות שעו"סית של הבית חולים פסיכיאטרי תמלא.
&nbsp
אז קבעתי איתה פגישה. היא בנאדם בסה"כ נחמד ונעים, אבל הרגשתי שהיא "מורחת" את הזמן של המילוי שאלון. כאילו, למשהו כמו 3 פגישות. היה איזה חל' שהיא הייתה אמורה למלא בעצמה עם פרטים שיש לה מהתיק הרפואי שלי במוסד, והיא לא עשתה את זה ובחרה לעשות את זה בפגישה שלנו (פגישה שבה היא הייתה אמורה כבר להסביר לי על כל המסגרות הואפשרויות ושיט).
באותה פגישה שבה המשכנו בטרחנות למלא את השאלון התפרץ למשרד מטופל שלה. שהתחיל להגיד לה "הבטחת הרים וגבהות, למה הבטחת אם זה לא מתקיים, עדיף כבר למות או להתאשפז" ועוד דברים בסגנון.
&nbsp
והרגשתי בסיטואציה הזו ממש רע בשבילה כי אלו האשמות לא ממש הוגנות כלפיה - לא בתוכן ולא בצורה, וזה למרות שכן קיבלתי ממנה את הרושם שהיא קצת איטית.

החוקרת5

New member
תשמע

אני מציעה לך לקרוא את ההשמצות פה, עד איחולי מוות למטפלים- שאותם גיניתי
למחות מותר
לקלל, להשמיץ עד העצם- אסור. זה אלים ולא פיר כלפי אנשים שבחרו במקצועות הקשים והלא מתגמלים. ברור לכולם םה פרט לכמה כי הכוונות הן טובות מאד אבל עוסים וכו אינם קוסמים! והם לא מחריפים מצבים! והם לא אשמים בדבר ולו הקטן שגורן לסבל לאדם איקס...יש פה מעין משאלה מקושקשת להצלת חיים מטעמם- לא הגיוני בעליל, ומסיר אחריות מצדדנו המשתקמים, לשאלתך אני זכאית לץצבה אך חוק לרון גובה לי כמעט את כולה כי החלטתי לעבוד, להגשים את עצמי ולא לצפות שכל העולם ןאבא שלו יגעל אותי מייסורי ובטח שלא להשמיץ לתקוף בחריפות ולאחל מוות לאנשים האחרונים שזה מגיע להם!!!!! ויש פה הנצחה של דפוסים בורדרליינים שלא מעודדים ריפוי- ציפיה בלתי אפשרית או מושגת להנקה מצד כל המי ומה...ועל זה אני מתנצלת שדיברתי, הושפעתי מהגידופים שהעלו לי את הקריזה, בקיצוק ולעניין מותר ורצוי למחות אבל לקלל ולתקוף ולשבת על זה במאסר למיטב הבנתי מהנאמר פה- לא מתקבל!! !!!

offWhiteRider

New member
הקשיבי יקירה

כולי בהערכה לגבי זה שאת לא מוותרת, ועובדת.
כולנו יודעים שזה הריפוי האמיתי היחידי לאנשים כמונו, במצב הקליל יחסית.
ירון לא בדיוק במצב קליל לדעתי, וכמו שנסלח לך על המילים הקשות כך גם נסלח לו.
זה דבר טוב שכותבים פה !!
עדיף לקלל פה מאשר לקלל את העובדת הסוציאלית התורנית בפניה לא כך ?
בקיצור תמשיכי לכתוב, ולקרוא, ואם קשה לך לשמור בבטן עצבים, אל. זה גם לא בריא. תוציאי.

לבריאות

לגבי הדפוסים זה דיון לפוסט אחר. תרימי את הכפפה ותדעי שאיך שכותבת ככה את נראית פה. לא מכירים אותך מלבד ההודעה הלא משהו שלך. תוקפת את המנהל לא פחות. הוא תורם מזמנו ומעצביו הכי הרבה פה. וכך גם כנראה תרומתו.

ד"א, זה אני, השפוי11 באחד מכינויי :) שכחתי לציין.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מי את שתשפטי?

&nbsp
קראת את כל ההודעות שלי לכולם של כל השנים שאני פה? ..את בכלל יודעת מה הסיפור שלי הרקע וההתגלגלות שלו? ומי את בכלל שצצה ככה מכלום עם ביקורת תוקפנית?..
&nbsp
אני פה הרבה שנים כחבר ותקופה כמנהל ..לדעתי הבאתי קצת תובנות ...וקצת עזרה.
&nbsp
מעבר לזה פה מותר לאמר את הדברים שיושבים על הלב...לכך זה נועד גם לשחרר את הכעס ואת המחשבות ...גם את אלה שאני חש שהן האמת ואחרים לא..גם במילים קשות..
&nbsp
מי שחושב כמוך בכיני חי באשליות או לא ידע סבל ולא מכיר את התהליכי גיהנום שמעבירים נכים..ולא מכיר את הצד של הנפגע כנפגע...ומי שלא חווה על בשרו לא יודע פשוט ככה. רק חושבים שיודעים ...
ובכלל מי שם על הנכים במדינה ? אנשים עובדים משלמים מיסים חיים לא רע ובוכים זה כן אלופים..אבל הם דואגים שממה שהם משלמים נכין יחיו כבני אדם? שישנו את המצב שבטוח לאומי שכפוף לאוצר קובע את הנכות הם לא נכים לא איכפת להם...
את יודעת לכמה נכים קראו שקרנים כי למישהו נוח שיהיה מצב כזה וזו עילה להתעלל במוגבלים לחסוך כסף?..
אני יודע אני ראיתי בעיניים! אני עברתי את כל מה שעברתי בחיים וכתבתי על זה בעבר ומי שיטרח לקרוא אולי יבין משהו על מה אני מדבר...במשך השנים..
עוס"ים מסכנים? את יודעת מה צודקת מסכנים שאין להם שמץ על האמת בעולם הזה..
רצון טוב אולי ..דרך ממש לא? מדיניו הרווחה כולם כבר יודעים קרסה הפער הולך וגדל רק..תמשכורת הם מקבלים! מישהו ראה אותם מוחים פעם למען הנזקקים? לא ! מצידם רק לאמר להם נכון דורכים עליכם אבל לצעוק אסור לכם..זה העולם ככה זה תתמודדו..ויושבים בערב לראות האח הגדול..אסקפיזם במיטבו...
אז את עם ההייפיפות שמרי נא את הביקורת לעצמך בבקשה. על פניו לפחות את ילדת שמנת לעולמת מה שאני עברתי....
אני חי במציאות ...מי שמכיר אותי לאורך השנים חלק באים אומרים תודה שאמרת לנו כך וכך ..צדקת! ..אפילו עוס"ית צדקת אחת הודתה פעם שהם טעו לאורך כל החיים שלי..והחמירו את המצב שלי בעצמם....
ועכשיו גם עושים טעויות והטעות הגדולה שלא מקשיבים לי...ובגלל זה אני סובל לא את לא אתם פה ולא הם רק אני! לא בקשתי הרבה רק תקשיבו תהיו מציאותיים וטפלו בעיניין הקריטי של השיניים ...גם זה לא היה להם שכל לעשות! ועוד פגעו על הדרך שהשלו אותי ואת מדריכת השיקום שלי שהכל מסודר רק לך תעשה טיפול ותתחדש...זו פגיעה! ישבתי כל החג עם שיניים כאובות לב כואב ולבד..בלי קצת שמחה מהשיקום הזה אני בטוח שהם חגגו יפה ...
אז נחיה ונראה..הימים יגידו מי צדק שהאמת תצא לאור וחי השם עימדי היא תצא.

למעלה