נדודי שינה?

x פ ר ת

New member
נדודי שינה?

שלום דר' קרני יקר
לאחרונה (מזה שבועיים) אני מתעוררת בסביבות 4 בבוקר ו... זהו. לא נרדמת יותר. האם זו אינסומניה והאם זה סמפטום של ט.נ כי אני ממש לא מעוניינת בזה, תודה. ראוי לציין שאני הולכת לישון בסביבות 10-11 בערב וגם זה חדש! עד עכשיו הייתי מתמוטטת כבר ב-9. מה זה!?!??!

אינסומניה?

אם את ישנה 6 שעות רצוף וחיה עם זה טוב אין זו אינסומניה. כמוכן יקיצה מוקדמת אינה סימפטום של טרשת נפוצה. מאד חשוב להבין כיצד השינוי משפיע או מושפע מאורח חייך, כדי לשקול אם הו אכןבעייתי מבחינה בריאותית.

x פ ר ת

New member
אני לא חיה עם זה טוב בכלל ../images/Emo10.gif

כי אני מאוד עייפה במשך היום ובצהריים ממש שבר כלי. יש התאוששות קלה אחה"צ (אבל אך ורק אם אני נחה בין 2 ל-4). אני לא עובדת עכשיו כך שאין לי תירוץ לעייפות הזו. אולי ההתעוררות המוקדמת זה בגלל שהילדה שלי התחילה ללכת לגן? אולי זה מהתרגשות וחרדה. לא יודעת... מקווה שזה יעבור מהר.

תגובה

האם את לוקחת טיפול לעייפות? (פרוויג'יל למשל) - כי הוא מצד אחד יכול להועיל אך גם לקצר השינה.

x פ ר ת

New member
כרגע לא. לקחתי PK בזמנו

וזה ממש לא עזר. לעומת זאת, חל שיפור מאז שהתחלתי לקחת "רסיטל" במינון נמוך ולמרות שזו תרופה שהיא נוגדת דיכאון במקור, הנוירולוגית שלי המליצה לי לקחת אותה כי לדעתה העייפות שלי היא לאו דווקא טיפוסית לטרשת (במיוחד שעד לא מזמן עבדתי ותפקדתי לא רע בכלל ויש לי גם ילדה קטנה. הנוירו' טוענת שלפי הבדיקות אני גם מאוד חזקה פיזית) ויתכן שיש מרכיב של דיפרסיה קלה שגם היא סימפטום אופייני לט.נ (איזה כיף). "תמונה דיסטימית" קוראים לזה... לא ממש דיפרסיה כי אם מועקה שה"רסיטל" עזר למתן ובדרך גם מיתן את העייפות. אחכה עוד קצת... אם אין שיפור, אפנה לפרוויג'יל, למרות המחיר. תודה!

Natush01

New member
אני ממליצה!

כמי שניסתה PK בזמנו וגם לי לא עזר... עברתי לפרוביג'יל והתרופה פשוט עושה פלאות! אני מרגישה נפלא ומתפקדת לפחות כ-10-12 שעות ביום... שני מגרעות של הפרוביג'יל לדעתי הן: 1. המחיר כמובן... 2. לאחר שפגה ההשפעה של התרופה יש צניחה קלה של עייפות ואי אפשר לתפקד... אבל זה שווה את זה אם זה מחזיק אותך כל היום. בהצלחה אפרת'וש ונשיקות לנאנוק!

למעלה