נדודי שינה

FairyTale17

New member
נדודי שינה

אמי בת ה-81 אובחנה בחולת אלצהיימר בשלב מתקדם. היא מטופלת בידי עובדת זרה. בין שלל הבעיות קיימת בעיה שאמי לא ישנת בלילה בצורה סדירה וכל הלילה משוטט ברחבי הדירה בעוד שהדבר מקשה רבות על העובדת הזרה. ניסינו לתת תרופות הרגעה לשינה נוחה אולם התרופות עוזרות לזמן קצר ובאופן חלקי והבעיה נותרה בעינה. שאלתי היא- האם למשהו מחברי הפורום יכול לעזור לי לטפל בבעיה זו? האם הדבר אופיני לחולי אלצהיימר?

לא מוכר לי....

אבל אפשר לנסות מינון נמוך של תרופות שינה, שהיא פשוט תישן. היא גם זקוקה לשינה כדי לתפקד.

דלי24

New member
נדודי שינה ואלצהיימר

נדודי שינה כמו שתיארת, ולעיתים ממש הפיכת יום ולילה מוכרים מאוד ונפוצים במחלת אלצהיימר. הטיפול המתאים צריך להינתן ע"י הרופא המטפל, אם זה נוירולוג או פסיכוגריאטר, מפני שכדורי שינה "רגילים" לא תמיד עוזרים ולעיתים עושים בקשישים חולי דמנציה בדיוק אתההיפך! זה מהפן המקצועי. באופן אישי, ולמרבה המזל, אבי החולה ישן כ-12 שעות רצופות בלילה, ללא כדורי שינה, ואנחנו מברכים על כך מדי יום ומדי לילה. שיהיו רק לילות טובים.

נילי41

New member
נדודי שינה

אצל בעלי היתה בעיה חמורה של נדודי שינה. לא רק שהוא לא יכול היה לישון, גם אני לא יכולתי לישון כשהוא היה ער כי לא הייתי שקטה מה הוא עושה, אפילו שהיה יוצא מחדר השינה ויושב בסלון, או רואה טלוויזיה, לא יכולתי לישון. גם השינה שלו עצמה לא היתה שקטה ונאלצנו להפריד את המיטות בגלל שהייתי מתעוררת מכל תזוזה שלו במיטה ולא הייתי נרדמת לאחר מכן... התחלנו לטפל בכדורי שינה אבל נתתי אותם רק בחצות או ב01:00 בלילה כשהיה מתעורר אז, וזה היה מרדים אותו לשעתיים שלוש אולי. אז אני יכולתי לישון כמה שעות רצוף שזה היה לי מאוד חשוב כי כבר לא יכולתי לתפקד בגלל חוסר השינה. כשראינו שזה לא מספיק, הוסיפו לו תרופה בשם ריספרדל בטיפות, במינון מאוד נמוך, והתרופה הזו "סידרה" אותו לגמרי. גם בתפקוד היומיומי שלו שכבר היה ירוד לגמרי וגם בנושא השינה. אמנם הוא קצת יותר עייף גם ביום אבל הוא אינו ישן באמצע היום, כלומר ללא מנוחת צהרים, ואם הוא מאד עייף הוא מנמנם כמה דקות בכורסה ומתעורר מחדש מלא מרץ. אני לא יודעת אם זה הפתרון האופטימלי אבל אצלנו זה עוזר, הוא הרבה יותר רגוע ונינוח וישן טוב יותר בלילה, למרות שהוא קם כמה וכמה פעמים לשירותים אבל חוזר מיד למיטה וממשיך לישון...

קורנית

New member
לפי הכתוב מעלה

לא אופייני, אבל בהחלט קיים אצלנו , למשל. לא הצלחנו "לסדר" את אמא, לא עם משהו הומיאופטי, ולא עם כדורי שינה, ולא עם ריספרדל... יש ימים בהם היא הולכת לישון בעשר, וישנה לילה. יש פעמים שהיא קמה אחרי כמה שעות, ויש לילות לבנים שבהם היא לא ישנה בכלל, או כמעט ולא. העובדת המלאכית שלנו נושאת הכל בחיוך וללא תלונות, ואפילו ישנה לידה במיטה כדי לנסות ולהרדים אותה (ולרוב נרדמת בעצמה...)

למעלה