נדידה "שקופה" בין נקודות גישה - יש דבר כזה?

RonSwanson

New member
נדידה "שקופה" בין נקודות גישה - יש דבר כזה?

היי לכם,

תצורת הרשת בביתי היא כזו: המודם-ראוטר (DSL-225 של בזק) נמצא בארון התקשורת בסלון, ובממ"ד יש ראוטר TP-Link 1043 המשמש כ-AP. שניהם מוגדרים עם אותם SSID, הצפנה וסיסמה, וערוצים שונים.

אני מקבל גלישה במהירות מצוינת בכל מקום, אבל - הסמארטפונים בבית לא יודעים מתי להתנתק מהראוטר המרוחק ולהתחבר לחדש. יוצא שכשאני עובר מהממ"ד לסלון, המכשיר ממשיך להיות מחובר לראוטר המרוחק עם קליטה חלשה מאוד, ואני צריך להתנתק ולהתחבר שנית (לאותה רשת, כיוון שה-SSID זהה) כדי להתחבר לראוטר הקרוב כדי לקבל קליטה טובה. וכמובן ההיפך כשאני חוזר מהסלון לממ"ד.

האם יש דרך להבטיח שהמכשירים השונים בבית יידעו להתחבר ולהתנתק לראוטר הקרוב ביותר באופן שקוף ואוטומטי?

תודה רבה.

ronengeles

New member
תחפש בהגדרות WIFI של הטלפונים

אמורה להיות הגדרה שהטלפון יהיה קצת יותר אגריסיבי בניתוק אם הקליטה חלשה

SysAdmin1

New member
יש דבר כזה, אבל...

יש דבר כזה, אבל זה מצריך בקר ששולט על כל הנקודות גישה מתאימות, מנהל את כל החיבורים של כל הלקוחות האלחוטיים ומחליט איזה לקוח יתחבר לאיזה מהנקודות גישה ומתי ובאיזה תנאי לקוח מסויים יעבור מנקודה אחת לאחרת.
כמובן שלא מדובר על ציוד רשת ברמה שבזק מספקת ללקוחות הפרטיים וגם לא על הציוד שנמכר ב KSP או ב BUG .
לדוגמה מערכת כזו:
https://www.ruckuswireless.com/prod...ol/zonedirector-controllers/zonedirector-3000

RonSwanson

New member
תודה על התשובות

הבקר הזה נראה קצת מוגזם בשביל דירה... אין פתרון ביתי פשוט (וזול) יותר?
אני תוהה מה עושים כל אלה שיש להם AP בבית - עוברים ידנית בין הרשתות בכל פעם שעוברים בין האזורים השונים בבית?
&nbsp
אגב, בדקתי בהגדרות של שלושה טלפונים (סמסונג, מייזו, וואווי) - לכולם יש איזו הגדרה שמתיימרת לעבור באופן חלק בין רשתות, לא בהצלחה יתרה.

cheif

Member
מנהל
נדידה ב-WIFI

תקן ה-WIFI לא מגדיר יכולת נדידה אוטומטית כמו שיש בסלולר, אבל מתאמי רשת מודרנים יודעים לדגום את הסביבה ואם הם מוצאים נקודת גישה עם יכולת טובה יותר, הם יעברו אליה. אפשר "לעודד" את המצב הזה אם אתה נותן לכל נקודות הגישה אצלך בבית את אותו SSID.

SysAdmin1

New member
הבקר הזה, הוא רק רכיב אחד מכלל המערכת ו...

הבקר הזה, הוא רק רכיב אחד מכלל המערכת ולא קיימים פתרונות של נדידה ב WIFI ללא רכיב שליטה מרכזי ברשת, בגלל שאם מנסים להקים רשת עם מספר נקודות גישה בעלי SSID זהה ונתוני הצפנה זהים ללא בקרה מרכזית, כל מה שנשיג, זה שהלקוחות ימשיכו להיות מחוברים ל AP הישן, החלש יותר, גם אם הם נמצאים ליד AP אחר שנקלט יותר חזק בגלל שעד שלא יהיה ניתוק מה AP הקודם הם לא ינסו לחפש נקודה ובכלל לא בטוח שזו תהיה אחת שנקלטת יותר טוב. קיימות מספר קומבינות עקומות שמתיימרות להתמודד עם זה, לרוב ללא הצלחה ומתקינים אותן על הלקוחות, למשל כזו:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heleron.wifiroamingfix&hl=en
אפשר לסכם את הנושא, שכמו במקרים האחרים, לקוחות הארגוניים שמשלמים טוב על הציוד רשת, מקבלים סוכריות טעימות ולקוחות הפרטיים שמקבלים בחינם ציוד קצה מהספקים או רוכשים ציוד זול בכמה מאות דולרים, מקבלים עטיפות ציבעוניות של אותן הסוכריות והעטיפות האלה חסרות כל שימוש ורק ניתן להשתמש בהם בתור קישוט ותו לא.

RonSwanson

New member
אגב, אני אולי טועה אבל

נראה לי שהמכשיר שלי (Huawei) כן עובר לרשת החזקה יותר בסופו של דבר, זה פשוט לוקח לו כמה דקות טובות לזהות ולעבור. אני מניח שאצטרך להסתפק בזה.

cheif

Member
מנהל
אתה לא טועה ועל זה בדיוק כתבתי

הנדידה בכרטיסי רשת מודרניים (ובכלל זה גם בטלפונים , מחשבים וטאבלטים) מתרחשת רק שזה לוקח זמן.

למעלה