נדידת האביב כבר כאן

שחיין

New member
נדידת האביב כבר כאן

בתחילה תיכננתי לכתוב את ההודעה בסימן שאלה, בגלל שתי תצפיות שאני מסופק אם הן של נדידה (להלן). רציתי גם לכתוב שאני מחכה לסיסים שמגיעים בסוף פברואר לאיזורי. אבל היום, כשחזרתי בסביבות חמש אחה"צ, ראיתי מספר פרטים (לא יותר מ10) של סיסי הרים. ברור לי שהם לא היו כאן בימים האחרונים כי אני בודק את השמים כל הזמן. ומכאן אני מסיק שהן הגיעו בנדידה. שתי תצפיות שאני לא בטוח במשמעותן הן: 1. אתמול אחה"צ 3 דיות שחורות מעל העתיקה בצפת, מתקדמות עם טרמיקות צפונה. הספק הוא משום שיש באיזור לפחות שתי להקות גדולות מאוד; אחת במושב מירון ואחת במזבלה של הישוב ריחנייה (צפיתי בה לפני מספר שנים). ייתכן שהפרטים הינם חלק מלהקות אלו וזו שוטטות מקומית ולא נדידה. 2. היום אחה"צ באיזור התעשיה בצפת ראיתי שלושה נחליאליים לבנים. לא שנחליאלי זה משהו מיוחד אבל לא זכור לי שראיתי בדנים האחרונות, נחליאלים בצפת, כנראה משום שהם מחפשים יותר את המזון בשדות וזה אין לנו כאן. לכן שיערתי שאולי מדובר בפרטים בנדידה שעצרו לנוח.

strix butleri

New member
בהחלט !

אתמול באגמון החולה- נחליאלי צהוב ראשון לעונה ! זכר מתת-המין Feldegg ("שחור ראש"); ביום שישי טובעו הקנית הקטנה והחרגולן הזמירי הראשונים וביום שלישי בשבוע שעבר הטסיות הראשונות נצפו מעל שמורת החולה. אני עם היד על הדופק בחיפוש אחר עגורים חיננים ושקנאים מסולסלים. נו, מי עוד כבר ראה ציפורי אביב ?

nubijar

New member
עוד ציפורי אביב

קודם כל - סיסי הרים יש גם בחורף. אתמול באתר דאה (גלאון) מספר סבכיי קוצים. סבכיי טוחנים יש כבר כמה ימים, בשבת היו כוכית גדות וקנית קטנה בנאות סמדר.

שחיין

New member
אצלנו אין

אני אומר זאת בוודאות גמורה. ייתכן שבמקומות חמים יותר יש אבל אצלנו בקייץ יש המון ואילו בחורף אין אפילו אחד. רק סנוניות יש גם במהלך החורף אבל ייתכן שאלו חורפות ולא יציבות.

insomni

New member
גם בירושלים,

לציפורים כבר יש שומן, כל יום ציפורים חדשות בתחנה, וכבר טובעו סבכיי טוחנים וסבכי קוצים, וכמויות גדלות והולכות של עלויות. הבזים האדומים כבר נצפים במוסררה, וסיסים כבר צורחים בשמיים. אביב!!!

שחיין

New member
סיסים ובזים אדומים

נדמה לי שהם מגיעים יחד וגם נודדים דרומה באותה תקופה. שני המינים מקדימים לבוא וגם ללכת. האמנם ?

netbird

New member
Last In, First Out

תזמון הנדידה תלוי בסוג המזון. אוכלי חרקים (סיסים ובזים אדומים) יגיעו ראשונים אך יעזבו אחרונים את בית החורף שלהם (כלומר ישארו הכי הרבה זמן בבית החורף). אוכלי בשר (רמה גבוהה בפירמידת המזון) כגון עיטים, יגיעו אחרונים אבל יעזבו ראשונים (ישהו התקופה הקצרה ביותר).

אביב הגיע פסח.. יש עוד מלא זמן

הראשונים (טוב אולי יש שקודמים להם) קוקיות מצויצות לפני כ 3 שבועות ועכשיו יש התחלות של נדידה של מעט מינים עיט ערבות באילת סבכי קפריסאי וקוצים סלעית ערבות ועוד שבוע יהיה פה מזה בלגן עם נדידה שיבואו ושנראה את ככככככככולם

למעלה