נדלים

נדלים

שלום בזמן האחרון הופיעו אצלי בבית נדלים. אני לא יודע אם הם ארסיים או לא. מישהו יכול לספק לי מידע או להפנות אותי למקום שבו אוכל לדלות מידע על נדלים? בתודה מראש מאיר כהן

"תודה רבה"

תודה רבה לכל אלה שהתייחסו להודעה שלי וענו לי. ממש לא יכולתי לעמוד בלחץ המתייחסים. כל הכבוד.

בנוסף....

ציפיתי לפחות מתגובה ממנהלי הפורום, אבל כנראה שטעיתי. אף אחד לא התייחס. ממש בושה.

o r i 6 6 6

New member
שאלה למאירקה

אתה מודע לזה שההודעה פה פחות מיום? או לעובדה שהיא לא קשורה לזוחלים?

תגובה לאורי

נכון אורי התגובה כאן פחות מיום, אבל אני מבין שבכל יום נכנסים לכן גולשים. וזה שנדלים לא שייכים לזוחלים - ציינתי בבקשה שלי שאם זה לא המקום, אם אפשר להפנות אותי למקום הנכון. ולידיעתך, גם תגובה שלילית היא תגובה. אבל חוסר התייחסות זה לא הכי נעים - יש לי הרשה שאני מדבר לקיר.

ובהמשך

וכשרוצים להגיב, אפשר גם באותו יום. עובדה, אתה הגבת באותו יום.

k a t h y

New member
מאירקה

דבר ראשון, כמו שאמרו לך זה לא המקום אז חשבת אולי על אפשרות שאנשים פשוט לא יודעים ולכן הם לא הגיבו? בקשר למנהלים-אני לא חושבת שאף אחד מהם היה בפורום בשעות האחרונות (אתה יודע, אנשים עובדים...) ולכן הם לא הגיבו לך אבל אני יכולה להגיד לך שהם עונים לכל פניה ושאלה. בקשר לשאלה שלך-אני יכולה להפנות אותך לספרות. החי והצומח של ארץ ישראל הכרך של החרקים...לא זוכרת את מספרו ואת שמו המדוייק. מדריך החרקים בישראל/פנחס אמתי קצת פחות אינפורמטיבי אבל בכל זאת נראה לי שתצליח למצוא שם את מה שאתה מחפש. שיהייה בהצלחה.

תודה רבה

מאירקה כמו שנאמר לך ההודעה שלך הייתה כאן פחות מיום ואל תשכח שמדובר על פורום שבו משאירים הודעות ומקבלים תשובות לא שיחת טלפון שבה תקבל תשובה באותה השניה. לכן תתייחס לזה בהתאם ואל תתעצבן כשעוברות כמה שעות ללא שום תשובה.

gaichuk

New member
שלום מאיר.

קצת קשה לדעת 'בטלפון'... אולי אתה יכול לצרף תמונה ? אני מצרף תמונה של הנדל שלי בזמן ההאכלה. האם הם כאלו? האם אתה בטוח שאלו נדלים ולא רבי-רגליים ? תן לחברה פה קצת זמן ואת הקרדיט... לפעמים גם אלו שלא יודעים (ולפעמים גם לא מתעניינים) ינסו לעזור ולמצוא מידע רלוונטי וקישורים מתאימים. סבלנות...

מה ההבדל

ראשית, תודה על התשובה. מה ההבדל בין נדל לבין מרבה רגליים? איזה מהם ארסי ואיזה לא? כשמצאתי את הנדל (שאגב אורכו היה כ-20 סנטימטר), הייתי מבוהל ועסוק בהשמדתו ולא חשבתי לצלם אותו. בפעם הבאה אחשוב על צילום. אגב, הנדלים שמצאתי אתמול היו קטנים מאד - 1 ס"מ אורך.

gaichuk

New member
בעיקר בכמות הרגליים...../images/Emo8.gif

הנדל (Centipede) בעל 12-15 זוגות רגליים בדר"כ, יש לו 'צבתות' ארס מאחורי הצבתות הגדולות שמשמשות לאכילה ויש לו ארס למרות שהוא חלש יחסית. עלול לכאוב מאד ולגרום לכל מיני תופעות לא נעימות כגון כאבים,סחרחורת,חולשה,בחילה,נמק מקומי וכדומה,אבל לא למוות. ידוע למיטב ידיעתי על מקרה מוות אחד בעקבות נשיכה באיזור הראש.היה מדובר על ילדה קטנה כמדומני... רוב הזמן מתחת לסלעים ומתחת לאדמה .יוצאים בעיקר בלילה לצוד. מרבה רגליים (Millipede) בעל עשרות עד מאות זוגות רגליים. למיטב ידיעתי הם אינם ארסיים (אבל כדי לבדוק לעומק...),אוהבים לחות, מסריחים ומתכרבלים לספירלה (או האות C אם הם לא ארוכים מספיק ...) כשמתעסקים איתם. אגב, הנדל בתמונה שצירפתי קודם באורך של 20 ס"מ בערך. ראיתי גם מרבה רגליים בגדלים דומים כך שהגודל הוא לא אינדיקטור... כדאי לבדוק בספרות/אינטרנט.

נדל ומרבה רגליים

למרבה רגליים יש רגליים יותר קטנות ופחות מאסיביות. גם נדל וגם מרבה רגליים מורכבים מהרבה פרקים (חוליות) אבל אצל הנדל בכל חוליה יש זוג אחד של רגליים (אחד מכל צד) ואצל מרבה רגליים בכל חוליה יש שני זוגות (שתי רגליים כל צד)

מאיזה אזור בארץ מגיע הנדל שלך?

אצלנו בגליל המערבי הם בהירים יותר וממה שאני יודע באזור ירושלים הם יותר צהובים עם שחור ואדום.

gaichuk

New member
נתפס אצלי בקיבוץ (עמיעד).

יש גם מופעים בהירים יותר.מכתום עז ועד חום אדמדם. לזה יש קצת אדום וכתום בגחון וברגליים אבל קשה לראות בתמונה.

וואו

וואו, כמה תגובות - לזה ציפיתי מלכתחילה. אני מתנצל על האירוניה שלי בהתחלה, פשוט הייתי בלחץ בגלל הנדלים שגיליתי אצלי בבית. ואני באמת מודה לכולם על כל התגובות - שוב, כך ציפיתי שיהיה מלכתחילה. באמת תודה.

naja

New member
שלום מאיר.

אני אנצל את ההודעה שלך להתנצלות כללית קטנה- מאז יום חמישי בבוקר האינטרנט שלי עבד רק מספר שעות כתוצאה מ"כוח עליון"(המונופול הקרוי בזק....) ולכן לא הייתה לי כ"כ אפשרות להשתתף בדיונים.(ובנוסף היו גם כמה סיבות אישיות שכנראה שימשכו בימים הקרובים...) לגבי השאלה שלך- אכן לקח קצת זמן עד שקבלת תשובות(אם תבדוק תראה שבד"כ עונים פה דיי מהר) ולכן אני משער שזה קצת הרגיז אותך. בכל מקרה אני מקווה שקיבלת את התשובה שחיפשת, למרות שהשאלה לא היית קשורה לפורום באופן ישיר.

למעלה