נדמה שזה לא יגמר לעולם.....

inbale

New member
נדמה שזה לא יגמר לעולם......./images/Emo7.gif

שוב פיגוע...אוחחחחח ממבט על הצילומים של שידורי הטלויזיה אני יכולה לראות בלאגן גדול מבחינת כוחות מד"א זה מאוד צורם. יכול להיות שזה רק נדמה אבל מישהו צריך לקחת פיקוד על הכוחות ולכוון אנשים לפי סדר מסויים. בצבא זה משהו מאוד בסיסי ללמוד לפרוש תאג"ד או תער"ן ודווקא בפיגועים עושה רושם שהכוחות מתרוצצים הלוך ושוב. נדמה לי?

inbale

New member
כתבה בעיתון "במקום"

נושא הכתבה הוא "גיבורים אלמונים" והיא מוקדשת לכל צוותי החירום באשר הם. אני באמת חושבת שבניגוד למלחמות קודמות שהיו במדינה שלנו הפעם הגיבורים האמיתיים שלנו הם כוחות המשטרה, הכבאים וצוותי מד"א. מגיעה הכרת תודה לכל אחד ואחד מהאנשים שעושים עבודת קודש בימים כאילו.

באופן כללי

הכתבה מופיעה במקומונית של ידיעות תקשורת כדוגמה":עיתון מודיעין חן

chanand

New member
נושא לא פשוט../images/Emo70.gif

יש במד"א כפי שאת יודעת scop&run וזה לא ממש מסתדר עם תער"ן בכל אופן לא תמיד כשזה נראה בלאגן באלגן.

inbale

New member
ובכל זאת

בתוך כל הבלאגן צריך שמישהו ינהל את האירוע. לפחות ממה שראיתי היום בירושלים עושה רושם כאילו נהגים החנו את האמבולנס פרקו את האלונקה ודהרו למקום האירוע בלי לברר עם יש שם עוד פצועים בכלל ואם יש צורך. לא ראיתי שהצוותים דיברו בינהם ובכלל מענין אם יש שיתוף פעולה בין אנשי מד"א ואנשי הבטחון. שוב הכל מהשקפה מהצד דרך מצלמות טלויזיה. אני אומרת את זה בערבון מוגבל.

Efrat*

New member
כן... המציאות בהוויתה!

נוראי ככל שיהיה, צוותי החירום, אל להם להכנס לכל הרגשנות.. חייבים להיות מקצועיים ולעמוד בעוז, אל מול כל התופת והכאב~! במד"א, לפי מיטב ידיעתי, יש נוהל אר"נ - אירוע רב נפגעים.. אני נוכחתי בשניים כאלה, ודווקא היה מאורגן, הכל לפי הנהלים המאוד ברורים, היכן צריכים לעמוד האמבולנסים, המפנים, המטפלים. וכו´.. ועכשיו יותר מתמיד, שזה כבר עניין שבשגרה כשכל יום יש אירוע שכזה.. הצוותים אמורים להיות מאורגנים. אולי הלחץ, והמראות עושים את שלהם! בכל מקרה, אני מחזקת את ידם של כל העומלים והעוזרים!! אפרת

paradan

New member
הסדר בכאוס../images/Emo158.gif

שוב שלום, אז לגבי הבלאגן - זה נראה ותמיד יראה בתור בלאגן אך כפי שמישהו כבר אמר זה לא בדיוק כך. ישנן הנחיות ברורות מאוד ונהלים למקרי אר"ן - תו"ל אר"ן. התנהלות הארוע למרות שהרבה פעמים היא לא כזאת אמורה להיות מסודרת. לכל אחד תפקיד משלו - הראשון שמגיע נהג או פאראמדיק בנט"ן הראשון תופסים פיקוד על הכוחות של מד"א בשטח ואמורים לנהל את האירוע ובמסגרת תפקידם: (לקוח מתוך פנקס כיס שחולק) דיווח ראשוני על מיקום מדויק, מס´ נפגעים, דרכי הגעה, ודרישה לכוחות נוספים. תדרוך צוותים בדרך לאירוע. קביעת אזור כינוס כוחות (חניית האמבולנס הראשון). חלוקה האירוע לגזרות. כריזה לנפגעים מתהלכים וקביעת מקום ריכוז וטיפול. סריקה לנפגעים נוספים. טיפולים מצילי חיים בלבד (A,B,1/2C) מינוי מפקדים נוספים (מפקד כל הכוחות יקרא - פיקוד 10, מפקד אחראי על טיפול רפואי - רפואה 10 וכך הלאה) תיאום עם משטרה צירי הגעה ופינוי ונוכחות בזירה אחרי כמעט כל ארוע אר"ן מבצעים תחקיר על התנהלות האירוע מכל הבחינות ומסיקים מסקנות . השיטה אומצה עפ"י הדגם האמריקאי. דני

inbale

New member
את הנוהל אני מכירה../images/Emo104.gif

השאלה עד כמה זה מתבצע בשטח...למי שמביט מהצד זה פשוט נראה כתוהו ואבהו אחד שלם... ומישהו יכול להסביר לי מה זה פיקוד 10? סליחה על הבורות....

paradan

New member
פיקוד 10

פיקוד 10 הוא כינוי בקשר (ולפעמים גם בשטח כי לא תמיד מכירים את כולם בשמות) למפקד כוחות מד"א בארוע כלשהו. רפואה 10 הוא כינוי לאחראי על הטיפול הרפואי באר"ן... לגבי עד כמה זה מתבצע - עד כמה שניתן, ורוב הדברים אכן מבוצעים! לדעתי עם יראו צוותים הולכים בשורה לאט לאט זה יחשב ליותר גרוע. דני

למעלה