נדנוד תינוק בכדי להירגע/להירדם זה מסוכן לטווח

אתי 179

New member
נדנוד תינוק בכדי להירגע/להירדם זה מסוכן לטווח

שלום לכן, יש לי בן תינוק בן חודשיים וחצי ואני נוהגת על מנת להרגיע אותו לנענע את העריסה שלו, וגם כשאני שמה אותו על הטרמפולינה אני מנענעת אותו, ואפילו קניתי נדנדה של פישר פרייס, שגם בה הוא יושב וזה מנדנד אותו, ולאחרונה שמתי לב שכאשר הוא שוכב בעריסה או ברגע שאני מחליפה לו חיתול, הוא נוהג להזיז בעצבנות את הראש שלו מימין לשמאל, ואני תוהה אם אני אשמה בכך? שכל הזמן אני רק מנדנדת אותו. האם משהו מכיר תופעה מעין זו, אשמח לשמוע בנושא זה.

נדנוד

בוקר טוב, באופן כללי נענוע עדין של עריסה או נענוע של הטרמפולינה אינו מהווה בעיה ואינו אמור לגרום לבעיות שוב בהנחה שמדובר בנענוע/נדנוד עדין. לעיתים תנועות מהירות של הראש מצד לצד הן תופעה תקינה ואינה מעידה על כל בעיה אך ניתן לפנות לרופא המטפל שיתרשם גם הוא . בריאות רבה, שבת שלום ומזל טוב

אתי 179

New member
תודה ד"ר אבישי להד, אבל עוד שאלה אם אפשר בבקש

יש לי תינוק בן חודשיים וחצי שבלילה מתקשה מאוד לנשום נשימות סדירות, במהלך היום פחות מרגישים זאת, אך בלילה, ממש הנשימות כבדות, ולעיתים הוא אפילו נוחר, ואז הוא מתחיל לבכות ומתעורר בבהלה, נראה כאילו ממש מנסה למצוא נשימה סדירה ונקיה ולא מצליח, וזה מאוד מעייף אותו. (חשבתי שזה אולי בגלל האוכל שהוא אוכל אז זה עולה לו למעלה, והאף שלו נסתם) הייתי אצל רופא ילדים, אמר לי שזה מבנה האף שלו ואין מה לעשות, שאשים לו לפני שינה טיפות מי מלח, אבל זה לא עוזר, וזה מאוד מתסכל לראות ואותו ככה. חשבתי אולי לעשות לו לפני שינה אינהלציות , האם זה יכול להזיק? אקנה מכשיר אדים אולי? אני ממש אובדת עצות, אשמח לכל תשובה. האם אני יכולה ללכת לרופא אף אוזן גרון גם בלי המלצה מרופא ילדים? תודה מראש אתי

המשך

לילה טוב, ראשית מי מלח יעזרו במידה ויש נזלת ואפילו נזלת קלה אך במידה ואין נזלת אז מי מלח לא יעזרו. שנית ניתן להגביה מעט את מראשות המיטה וכך הריאות יוכלו להתאורר טוב יותר ואולי הדבר יקל במעט ( לכל מיטה יש "פינים" שאמורים להוריד כאשר התינוק גדל ניתן פשוט להוריד 2 פינים מצד הרגליים שלב אחת מטה וכך מקבלים שיפוע שהחלק העליון של הגוף גבוה מהחלק התחתון). לגבי אדים קרים היעילות פחותה. ולבסוף יעוץ א.א.ג בוודאי שאת יכולה לפנות ללא צורך בהפנייה אך לפני פנייתך בררי לגבי רופא א.א.ג שמתמחה בילדים. בריאות רבה ושבוע טוב.

למעלה