נדפקו לי הברכיים מהספיניג!

• פותח הנושא fame6
  • פורסם בתאריך
ברכיים לא נדפקות מספינינג!

ההיפך הוא הנכון, אם עושים ספינינג נכון עם עומסים נכונים וטובים , ויושבים ישיבה נכונה , ספינינג גם משקם ברכיים אחרי ניתוחים. הגיע הזמן לשבור את המיתוס הזה שספינינג "דופק בירכיים" !!!

מתוודה

זה זמן מה סובלת מכאבים בברכיים, עוד לא יודעת מה מקורם וכתוצאה ממה זה קרה לי. האם בגלל הספינינג? האם בגלל רכיבה על אופניים? האם כתוצאה מאימוני קיקבוסינג אותם הפסקתי לחלוטין. ברור לי שאחד מאלה שציינתי נגרמו לי תוך כדי אימון. אני יודעת בודאות שאם אפנה לרופא מומחה - יורה לי להפסיק את הספינינג. אני לא יכולה בלי ספינינגגגג. למרות זאת הייתי באימון אש היום...

רוןר9

New member
בכל זאת שווה בדיקה

היי חיים חדשים1 בכל זאת כדאי בהזדמנות לבדוק מה קורה בברכיים להתחיל עם הבדיקה הפשוטה ביותר( שאיננה כואבת או מזיקה) בד' אולטראסאונד לבדוק את מפרקי הברך דו-צדדי - מינסקוס ,רצועות שרירים וכל מה שמסביב על מנת לקבל תמונת מצב ולהיות עם אצבע על הדופק. בריאות שלמה והמשך רכיבה מהנה רון9

מחזק את הרצועות? איך?

אתה לא מחזיק בדעה של הפיזיוטרפיסטים המדופלמים שלי. אחרי ניתוח ACL (רצועה קידמית) וקרע PCL (רצועה אחורית) חקרתי לעומק את נושא הספינינג ורצועות... לטענתם, מחזק יותר לכיוון ה-4 ראשי ובמנח מסויים את ההמסטרינג.

מחזק את השרירים מסביב לברך...

מחזק את "כל מה שמסביב" : פושטי הברך=ארבע ראשי, כופפי הברך=המסטרינגס (חוץ מזה גם את כל פושטי הירך וכופפי הירך ופושטי כף הרגל ומכופפי כף הרגל) בכל חלק וחלק של הסיבוב בפדל- בדחיפה ובמשיכה, קבוצת שרירים אחרת עובדת. ככל שהעבודה תהיה יותר נכונה מבחינת ישיבה נכונה: בגובה הנכון ובמרחק הנכון מהכידון, הברכיים יהיו מתחת לכתפיים, העומס יהיה לא גבוה מידי ולא נמוך מידי למצב העבודה, כך נחזק את כל שרירים ברגליים ובעיקר מסביב לברך ונמנע כאבי ברכיים / בעיות ברכיים ופציעות ספורט אחרות. בגלל זה חשוב לעשות אימוני כוח שריר לחיזוק שרירים והעלאת מסת שריר ולא רק אימוני סיבולת שריר.

רוןר9

New member
אכן כך ! בתנאי : טכניקה טכניקה טכניקה...

טכניקה נכונה כפי שאת מציינת עושה את עבודתה נאמנה. דיווש נכון ותמידדדד-" הרגל מובילה את הפדל ולא הפדל את הרגל" !

והקישור שהבאת

נכתב על ידי אדמונד ברק שגיא הזכיר בשרשור אחר כמי שראוי לקרוא את כתביו...

אני מחזיקה באותה דעה אבל

אתמול היה לי ויכוח עם אחד מהפיזיותרפיסטים שלי שדווקא תומך בדעה שספינינג אכן פוגע בברכיים. לטענתו מגיעים אליו הרבה מתאמני ספינינג עם בעיות ברכיים ולמרות שאמרתי שאני וסביבתי המורחבת לא סובלים משום בעיות ברכיים כתוצאה מספינינג (מהתרסקות בכביש כן
) הוא התוכח ארוכות שספינינג יכול להוות טריגר לבעיות פיזיולוגיות ולמעשה אחוז ניכר מאוכלוסיית המדוושים סובל מבעיות ברכיים עובדתית.

ויכוח הביצה והתרנגולת

או מה קדם למה, הבעיה או הפעולה? האם הפעולה, במקרה זה ספינינג, יצר את הבעיה או אולי שמא רק הציף את הבעיה? וכל זה מבלי להכנס לסוגיה האם ניתן ללמד קבוצות גדולות שבעיקר רוצות לתת בראש טכניקת דיווש נכונה ולפקח על כך בחדר חשוך עם אורות מרצדים.

התרנגולת

מי היה יכול לדגור על הביצה, אם הדבר היה הפוך? הביצה זה בסה"כ חלק מוטמע במערכת הרבייה של התרנגולת. נהייתי רעב. נ.ב. מסכים מאוד עם השורה השנייה בתשובה שלך.

adiu2

New member
ברור שספינינג מזיק לברכיים

אם המאמן/נת עובדים לא כמו שצריך אה כן וגם אפשר להזיק לגב אז זו הכללה מה שהפיזיוטרפיסטים אומרים, כי מה לעשות אנחנו חיים בעולם של הכללות אז אסור לרוץ ואסור להשתתף בשיעורי מדרגה ואסור להרים משקולות כי תנועה לא נכונה בכל אחד מהפעילויות הבאות יכול להזיק למשהו מאידך גם לשבת/לשכב בבית מזיק - אז כל שנותר זה להחליף פיזיוטרפיסט

לאאאאאא מדובר בפיזיותרפיסטים מומחים בספורטאים

הם יודעים בהחלט מה הם אומרים! לא הבנת את מה שכתבתי. הם לא אוסרים על הפעולת האלה, להפך הם מעודדים לספורט, במבחן המציאות הם מטפלים בהמון פציעות ספורט שנובעות מספינינג ולא משנה להם מה הסיבה.

Tami661

New member
לי נדפק המוח ממחסור בספינינג בשבועות האחרונים

הלוואי והייתי יכולה לדפוק את הברכיים במקום...
אבל זה זמני - אוטוטוטו והשבועות האחרונים המגעילים האלו יגמרו ואחזור להפריך את הסטריאוטיפ ש'ספינינג דופק את הברכיים'... 12 שנים של ספינינג במינון שעובר את השפוי וברכיים
... זה קצת לא מסתדר עם הקביעה שפותחת את השרשור

chosenspin

New member
יצא לי להכיר איזה פיזיוטרפיסט די מקרוב...

אפילו קרוב מאוד. במקרה הוא בעלי. והוא גם מאמן בחד"כ. לאחרונה אני סובלת מבעיות בברך ימין והוא באופן חד משמעי קבע שאין זה קשור לספינינג. ולהפך! להמשיך!!! הוא מאמין שבגלל שירדתי בעצימות האימונים (לצערי) זה מה שקרה! לחזור לרדת לסקוואטים עם 90 ק"ג (בהדרגה) ולהמשיך לעשות ספינינג במלוא המרץ .

ללי1

New member
את עושה סקווטים של 90 קג ככה בשביל הכיף??

שתהיי בריאה. אני סבלתי בלימודים מהחלק הזה בצורה שכנראה לא תוכלי להבין. הגוף שלי פשוט התנגד מכף רגל ועד ראש לתרגיל...

Tami661

New member
עבודה תמיד היתה ובחיים לא מנעה ממני ספינינג

מה שמונע הוא שלצערי, אין אולם ספינינג באונקולגית של איכילוב (שם אני 'מבלה' את החודשים האחרונים בליווי צמוד לאחותי היקרה)... אבל, זה רק מלמד שגם אם בתקופות מסויימות נראה היה שלא יהיה דבר שיעצור או ימנע ממני את שעת או שעתיים הדיווש היומיים שלי - החיים נותנים פרופורציות אחרות ותתכוננו... כי כשאני אחזור (וזה יהיה בקרוב!!!!!!!!!! בע"ה!!!) לא יהיה מכון ומדריך שלא אפקוד... כמו בימים הטובים
והמפגש שנעשה ברוח הזמנים ההם - יהיה כזה שגם המורעלים שבינינו יצטרכו יומיים חופש לאחריו

למעלה