נדרש ייעוץ בעניין התנהלות עם "קשת"

li123456

New member
נדרש ייעוץ בעניין התנהלות עם "קשת"

אימי- אשה משכילה ופעילה מאד בעברה, הנמצאת בשלבים הראשונים של המחלה, המתבטאים בעיקר בבעיות זכרון טווח קצר. היא מבקרת מידי יום במרכז לקשיש של "קשת" בתל אביב ומשתתפת במספר חוגים. היא מגיעה באופן עצמאי למרכז ולחוגים, בהם משתתפים אנשים שביניהם מבוגרים ממנה ופחות נוחים ממנה. ללא ספק, ההשתתפות בחוגים (התעמלות , אמנות ואנגלית) היא מרכז חייה. לאחרונה, החליטו במרכז שהם אינם רוצים אותה שם. בעיקר לאור תלונות המורה לאנגלית, לפיהן היא אינה זוכרת את מה שלמדה ואינה מתאימה לרמת הכיתה. אבי התבקש להגיע למרכז, שם הודיע לו המנהל בחוסר רגישות שאינה יכולה להמשיך בחוגים שם, למעט התעמלות, ורמז שגם זה יופסק בהמשך. דבר לא עזר, המנהל הודיע שאת החלטתו אין לשנות. כשהראה לו אבי ציורים שהכינה אימי, אמר לו בזלזול שהם בעיניו לא ברמה. המנהל המשיך בגישתו הפוגענית וציין ש"גם לו יש הורים מבוגרים והם צלולים לגמרי , כך שלא כל הזקנים הם כאלה". השאלה- איך להתמודד עם הבעייה- אימי עדיין יכולה להיות פעילה, להזכירכם קשת הוא מרכז לקשישים, ביניהם מבוגרים מאד ובעלי יכולת מוגבלת. המרכז חשוב לה, גם בגלל שיש שם חברות שלה והוא קרוב לבית. ללא ספק אין בנוכחותה הפרעה של ממש. גם רופאת המשפחה מסכימה שאינה מתאימה למרכזים לחולים תשושים במצבה הנוכחי. לאן ניתן לפנות בעניין? האם התנהלות קשת היא כזו תמיד? האם יש מקומות בהם היחס שונה והם מתאימים לאנשים בשלבים הראשונים של המחלה?

מני בר

New member
איזה חוסר רגישות !

המרכז הזה קשת שיך למחלקת הרווחה של עירית תל אביב? הייתי מתלונן. לקשישים דימנטיים חשוב מאוד לשמור על מסגרת קבועה. אני מציע לעמוד על שלכם ולא ממקום של רגש נחיתות שמנסה המנהל הזה להכתיב. גם ההערה שלו בנושא הוריו כל כך פוגעת...

פנטזי1

New member
תגובה

לדעתי אתם לא צריכים לוותר עליכם להתלונן על המנהל חסר הלב והרגישות בודאי יש מישהו מעליו,לא ברור לי איך אדם כזה מנהל מרכז לקשישים.כל זמן שאימך מסוגלת להשתתף בחוגים כאלה צריך לאפשר לה זאת כי ככל שהיא תמשיך בפעילות הן גופנית והן מוחית כך תתעכב התקדמות המחלה.

li123456

New member
ניסינו לפנות לקשת, המענה שלהם

היה לבקש ממנהל המרכז להתקשר ולפתור את זה בעצמו. למותר לציין שהדבר רק החמיר את המצב.

למעלה