"נהגים" לא לומדים לקח

אלון 58

New member
"נהגים" לא לומדים לקח ../images/Emo131.gif../images/Emo18.gif

ממשיכים להתגרות בגורל,ע"י נסיונות לחצות מסילות-ברזל כשהמחסום מורד,הפעמונים מצלצלים והאור האדום מהבהב,אות לרכבת מתקרבת,אם יקרה לו/לה משהו,הרכבת תמיד אשמה,עקב המסיביות שלה. תופעה נוספת שהחלה לאחרונה זו שבירה של מחסומים באמצעות כלי-רכב שמתנגשים בהם

שנבין כולנו (כמו שכתבתי בפורומים

אחרים) יש הרבה ארצות בעלות מערכות רכבתיות שהלוואי עלינו - בהן טרם ביצעו הפרדות מפלסיות בכל מקום (גם ביפן). אבל דבר אחד (לפחות) הופנם בתרבות: זכות הקדימה של הרכבת היא מוחלטת - ולעולם אל תחשוב ש"לי זה לא יקרה"!!!

הבעיה בארץ.....

שגם תדירות הרכבות ו/או תדירות וזמני הורדת המחסומים גדלה. וגם מהירות הרכבות! . חייבים הפרדה מידית לאלתר בין רכבות וכלי-רכב!

אם לא היה ברור, אדגיש שנית:

באותן ארצות שהזכרתי, בהן טרם הספיקו לבצע הפרדות מפלסיות בכל מקום - תדירות הרכבות הרבה יותר גדולה ממה שמוכר כאן. ובכל זאת הנהגים הבינו את משמעות הדבר ולמדו להתייחס בכבוד הראוי לרמזורים ולמחסומים.

אני לא יודע מה קורה בחו"ל....

כאשר התחילו עם הרכבות החדשות והתדירות עלתה, אני טענתי שזאת שאלה של זמן עד שיתחילו התאונות החמורות!

אין לי איתך כל ויכוח - אדרבא

הדבר היחיד שחסר כאן זו ההכרה והתרבות להבין שרכבות הן חלק בלתי-נפרד מהחיים, ובמקום מפגש מסילה-כביש יש לרכבת זכות קדימה מוחלטת. מי שלא יבין זאת - דמו בראשו!

ואני טוען, שזה כמו....

"להעמיד מכשול בפני עיוור" . או . לשחק עם רימון-יד חי, ללא נצרה! . יש גבול למה שאתה יכול לצפות מציבור אנשים. כגודל הציפיות, גודל האכזבה!

שוב אתה נתפש ל"ארצות אחרות"?....

לא רלוונטי! . מלבד זאת, למה להעמיד את הציבור במבחן? יש דבר שנקרא בחוק, "שאין לעמוד בפניו"! . אתה מתיחס לדברים כמו בת-יענה. פעם כאשר תדירות הרכבות היתה נמוכה, היה בסדר. היום, יש מקומות שנוצרים בהם פקקי-תנועה בגלל הרכבות (תדירות) ואנשים כועסים, ובצדק!!! תמיד יהיו "חוכמים" בעלי "פתיל-קצר"! למה להעמידם במבחן! אני אישית מעולם לא עברתי על מסילה עם מחסום מורד וחושב שצריך להעניש קשות את מי שהושה כך! . התאונה האחרונה מוכיחה שיכולות להיות תאונות גם כאשר נהגי רכב נוהגים כחוק! זאת בגלל המהירות הגבוהה של הרכבת! . לכן צריך הפרדה מוחלטת ולא מחסומים!

אני חושב שכבר כתבתי במקום זה או אחר

את דעתי על רוב הטעונים שהעלית, אבל אסכם בהתייחסות לשאלתך שבכותרת: טוב תעשה מדינת ישראל ותושביה אם ילמדו להפנים לקחים ונסיון חשוב שהצטברו בחו"ל, חלק מהם לפני שנים רבות. מדובר בבני אדם מאותו גזע אנוש -על כל חולשותיהם ופיתוייהם. ואני יכול להביא הרבה דוגמאות של מקרים בהם חשבו ש"כאן התנאים שונים ומיוחדים" - והתוצאות: בכי לדורות!

מה הבעיה שלהם ? ? ?

מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הדחף של אותם נהגים ??? משהו דוקר להם ב . . . אני מתקשה להבין את הטמטום .... רק לפני שבוע נהרגים חמישה אנשים ונפצעים עשרות ... וכאילו כלום "שעה קלה" לאחר מכן ושוב ... ושוב אני אגיד לכם שאני לא מבין ... טוב כנראה אני ...

Sea Urchin

New member
כנראה שהם עוד לא שמעו על

נהג שנכנס לקלבוש עקב עבירת תנועה חמורה זו.

be_roo

New member
אבל הם כן שמעו על נהגים שמתו בגלל

עבירת תנועה חמורה זו. אז אם מוות לא מרתיע אותם כנראה שיש פב עניין פסיכולוגי אחר. אז במקום לאיים איפה שזה לא מפחיד, אולי רצוי קודם לרדת לשורש העניין.

Sea Urchin

New member
זוכרת את תשדירי "לי זה לא יקרה"?

תאמיני לי שדרושה מידה רבה של זלזול בוטה בחוק ע"מ לעבור לנתיב השמאלי, ולחצות את הפסים באלכסון בשביל לעבור את העבירה הזאת. זו כבר לא כניסה מבלי משים לצומת פנוי באור אדום. על תאונה עם הרוגים נהגים נכנסים לכלא, אבל נהג שביצע עבירה כזאת מתוך זחיחות ורשלנות פושעת אינו יותר טוב. אין מה להצטער על אחד כזה שנכנס לכלא.

be_roo

New member
עכשיו נסה לחשוב איזה נהג יבצע באופן

מודע פעולה שתביא למותו. הבעיה היא לא החוק, אלא ההבנה של מטרת החוק. אבל אין סיכוי שתסכים איתי, אז אסיים את זה כאן.

כל הכבוד, be_roo

בדיוק מה שכתבתי הרבה פעמים - כדאי שאנשים יבינו למה נועד החוק: לשמור על חיינו ואיכות חיינו. ותאמיני לי, במקום שגדלתי אין "שעורי אזרחות", אבל יש תפיסה טבעית (המוחדרת אולי עם "חלב האם") לנושאים כאלה.

למעלה