נהגים שגרמו לתאונת דרכים קטלנית - עצומה

shlish2004

New member
נהגים שגרמו לתאונת דרכים קטלנית - עצומה

מצורף לינק לעצומה שהקמתי באתר אקטיביזם. מטרת העצומה להשפיע על המחוקקים ובתי המשפט לשנות את החוק הקיים וכי נהג אשר גרם לתאונת דרכים קטלנית לא יוכל להמשיך לנהוג עד אשר יסתיימו ההליכים המשפטיים נגדו. בכוונתי לפנות לח"כים, שרים ע"מ להשפיע עליהם לשנות את החוק הקיים כדי שנהגים אלו לא יסכנו את משתמשי הדרך האחרים. אנא כנסו וחיתמו.

wil

New member
יש בעיה לוגית בהצעה שלך

אתה רוצה ש"כל נהג שגרם לתאונה..." - כדי להחליט שנהג גרם לתאונה (כלומר שיש לו אשמה, חלקית או מלאה) דרוש מיצוי ההליך המשפטי כלומר הרשעתו בדין. כל אדם הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו ואי אפשר להרשיע אותו בגרימת התאונה בלי הליך משפטי תקין.

shlish2004

New member
זו לא בעיה לוגית כלל וכלל

פשוט בנגע תאונות הדרכים יש צורך להתחיל להשתמש בסיכולים ממוקדים. נהג שגרם לתאונה לא יעלה על הדעת שמשפחת הקורבן תיפול לתהומות שחורים ואילו אותו נהג ימשיך בחייו כאילו לא ארע דבר. פשוט במלחמה כמו במלחמה - לא שואלים שאלות.

הרשעה חמורה יותר

ההרשעה צריכה להיות משמעותית וכואבת יותר, עד שאין הרשעה יש בעתיות מוסרית וחוקית לבצע את מה שאתה אומר. עד שאין הרשעה של אותו הנהג אין מה לעשות עם כל הכאב שבעניין. בגלל זה הרשעות בעבירות התנועה צריכות להיות קשות ולעלות בעוד דרגות חומרה, שזו גישה שאני תומך בה וחושב שהיא תטפל היטב בהיבט של ציפיות הציבור והקורבנות. הרשעה כאמור יכולה לבוא רק בסיום ההליכים המשפטיים.. אבל אם אדם נמצא מורשע זה צריך להיות אגרוף מחץ זו הגישה שלי.

shlish2004

New member
מסכים אתך לגבי בעיה חוקית

ולכן העצומה קוראת לשינוי החוק. לגבי המוסריות - מה מוסרי בזה שמשפחת ההרוג והמעגל הקרוב לו שבורים לרסיסים ואותו נהג קטלן ממשיך בחייו כאילו מאומה לא ארע? ואני מדבר מנסיון אישי וכואב.

34TK

New member
תאונה נקראת תאונה מפני שהיא לא הייתה מכוונת

האם לא היית מעורב מעולם בתאונת דרכים?

"לא מכוונת", אבל לא נגרמה מהאוויר!

לא שמעת על אין ספור התאונות בהן הנהג היה - שתוי, מסומם, עבריין תנועה סדרתי, פורע חוק ועוד ועוד??? למה אני אמור לסבול בגלל רוצח כזה??? למה משפחות אמורות לההרס בגלל אדם (?) שעלה על ההגה כאשר הוא מסוכן לעצמו ולציבור??? המדינה לא עושה דבר וחצי דבר כנגד ההפקרות המשתוללת בכבישים! הרבה דברים שנעשו בתחום והשתנו לטובת הבטיחות בדרכים, נעשו בעקבות פעילות ללא הפסקה של אזרחים איכפתיים בעלי מודעות הפעילים בעמותות למען הטיחות בדרכים.

wil

New member
כלומר לא צריך בית משפט לדעתך

כי אפשר להחליט (מי יחליט?) שנהג גרם תאונת דרכים כלומר אשם ברשלנות בנהיגתו, ולהעניש אותו מייד. אני מציע להרחיב את השיטה גם מעבר לטיפול בעברייני תנועה. כל אדם שלראיס נראה שאשם בעבירה כלשהי - ישר ישימו אותו בכלא. או יתלו אותו. לא צריך בית משפט, זה סתם לוקח הרבה זמן. יש כמה מדינות שמתנהלות ככה, שמעתי שבאמת יש שם יותר כבוד לחוק

34TK

New member
בקרוב סרט האימה"פסייכו בעיר"

חבורות של ויג'ילנטיז' יסתובבו ע"ג טנדרים פתוחיםשעחיהם יותקנו וולקנים או לפחות מאגים ויארבו לאנשים שגלשו בעצור או לא נתנו זכות קדימה. מתי תתעורר מהצער שלך ותבין שאך ורק חינוך מקדים מגיל צעיר + הקניית ערכים חברתיים +צבירת נסיום במצבי חירום עוד ליפני קבלת הרישיון (לדעתי כבר מגיל 14-15) ייקנה את הכלים להתמודות נכונה עם פגעי הנהגים מסביב. מתי תבין שתשתיות הכבישים בארץ לא מאפשרות הפילו למתקדמים שבמתלים לעבוד כמו שצריך,הרי המתלים נמצאים כמעט כל הזמן במצב קיצוני לכאן או לכאן כך שאם תוסיף לכך בלימה/פניה/חמיקה ממכשול העומס על מכלולי הרכב אשר אמורים להשאיר אותך על הכביש כבר עברו את הסף לו תוכננו.(ועדיין לא התחלנו עם הגשם). מתי תתפוס שאת הרגשת החופש ואת זה שאנשים מרשים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם או על גודל אשכיהם בכבישי ארצנו אי אפשר לתלות בהם אשמה על דברים שהם אינם יודעים. ואם אין מערכת ענישה /הרתעה טובה מספיק (כן זה מצבנו בישראל) אז אנשים ימשיכון להתנהג כמו חיות. מתי נראה את פירות ההצלחה של שיקום כבישינו ושיפור מערכות החינוך והענישה בארצנו? כנראה שלעולם לא נראה ,מהסיבה הפשוטה שגם אם נהג עבריין שרצח אנשים תמימים יקבל 10 או 15 שנות שלילה לאחר מכן הוא ייגש לטסט ויעבור . למרות שלא שיפר כלום חוץ מיכולתו לסכן עוד חיים. אל נא תדון איש עד אשר הוחכה אשמתו ע"י הגופים המקובלים. 34

shlish2004

New member
לידיעתך - אני ער לחלוטין

אני בניגוד להרבה שכותבים כאן עושה למען החינוך של הצעירים. אמנם את צערי וצערם של משפחות רבות לא ניתן למדוד, אבל אם זו הגדרתך אז אני ער לחלוטין ומתקשה בשינה. כבר למעלה משנה אני מרצה בפני תלמידי בתי ספר ואני אוסיף כאן קישור לכתבה שפרסמתי באתר "סקופ" ששם מופיעים עקרי הדברים שאני מעביר בהרצאה שלי. רוב התאונות בארץ אינן נגרמות בגלל תשתיות - ואשר למצב המתלים - כאשר אתה נוסע שלא בהתאם לתנאי הדרך אז בודאי שהמתלים אינם יכולים לעמוד במשימתם - תפסיקו להאשים את התשתיות. אני מסכים איתך בנושא החינוך בכל מילה, אבל אינני מסכים עמך בכך שתאונות נגרמות בגלל שאנשים לא יודעים - נהג שעולה להגה כשהוא שתוי - הוא בדיוק כמו אחד שהלך לאנוס ילדה קטנה ולכן הוא מסוכן לציבור ולכן כדאי שיהיה במעצר עד תום ההליכים, כי לפני שהוא השתכר הואר היה מודע למעשיו והוא ידע כי עליו לנהוג לאחר מכן, אותו הדבר לגבי מסומם, או אדם שתחת השפעת תרופות נרקוטיות. לכן אני דן את אותם אנשים עוד לפני שהוכחה אשמתם. שבוע טוב לך

למעלה