נהג זוכה מנהיגה בשיכרות

נהג זוכה מנהיגה בשיכרות

ערבי מירושלים הואשם בבית משפט ששנתיים לפני כן הוא נהג בתל אביב בשיכרות.
הוא טען שהוא לא היה בתל אביב ובכלל הוא לא שותה אלכוהול.
את המשטרה הטיעון הזה לא ענין (ובצדק) והגישו נגדו כתב אישום.

בבית המשפט חזר על טיעוניו והכחיש קשר בינו לבין הנאמר בכתב האישום וקבל שיש כאן איזו טעות.
רק אחרי חצי שנה הסכימו לבצע בדיקת די-אנ-אי עם הדגימה שנלקחה מהנהג השיכור אחרי האירוע, ומסתבר שהוא צודק, וזה מישהו שהתחזה לו.

בחקירת השוטרים המעורבים באירוע, הסתבר כי הנהג השיכור זוהה באמצעות רשיון נהיגה זמני (ללא תמונה) מול התמונה שלו במסוף.

כמובן שהנהג זוכה והוצאותיו הוחזרו לו, מה שלא הוחזר לו זה הטירטור שעבר משך שנה ועוגמת הנפש, והחרדה מפגיעה בעבודתו עקב שלילת הרשיון הצפויה לו לשנתיים.

הבעיה מתמקדת כאן בזיהוי. השיכור כנראה מצא את רשיון הנהיגה הזמני של הנהג והשתמש בו.
במדינת ישראל יש חוק חד משמעי שקובע שאמצעי הזיהוי היחידי בארץ הינו תעודת זהות ולא שום מסמך אחר, פרט לח"כ שיכול להזדהות בתעודת ח"כ.

מעולם לא הסכמתי לקבל שום תעודה שאיננה תעודת זהות, לצורך זיהוי.
על כך שוטרים רבים נהגו ללגלג עלי שאני מחפש רק לסבך עניינים, והיה אפילו מקרה של קצין ששיחרר חשוד שהזדהה בפנקס קופת חולים, ואחר כך הוא טען שהפנקס אבד לו וזה לא הוא.

באחת הפעמים הופעתי לבית המשפט מול עבריין תנועה.
הסניגור שאל אם אני מזהה את החשוד?
עניתי - שיציג תעודת זהות, אזהה אותו בתעודה.
מה אתה לא מכיר את מי שערכת נגדו דוח?
לא. אני נפגש באלפי אנשים בשנה ואין חובה לזכור דמויות של אנשים.
בסופו של דבר , לנאשם לא היתה תעודת זהות ואז הסתבר שעשו כאן טריק מלוכלך כשהעוכר-דין הביא לבית המשפט את אחיו התאום של הנאשם האמיתי.
דרשתי מבית המשפט לקבוע שהעוכר דין גרם לזילות בית המשפט, סייע לעבריין, ושיקר לבית המשפט.

בשורה התחתונה: זיהוי אך ורק באמצעות תעודת זהות, היא התעודה החוקית היחידה לאזרח לצורך זיהויו.

http://news.walla.co.il/item/2911971

.

מינהר

New member
מאיר, אתה דייקן. אבל המקרה שהבאת רק

מראה שהשוטרים, לפחות חלקם, די חפיפניקים. לאתר חשוד לפי תעודה ללא תמונה? ולמה לקח חצי שנה לעשות בדיקת ד. נ. איי. עושה רושם שחיי האזרח מענינים את המשטרה כשלג דאשתקד.

חצי שנה זה עד שהצליחו לשכנע את בימ"ש לבדוק ד.נ.א.

(צריך השוואת מעבדה לדגימת הדם של השיכור שנלקחה בזמן האירוע).

שוטרים רבים מידי לטעמי, כאשר לנהג אין תעודת זהות, הם מוכנים לקבל כל מסמך כזיהוי, אחרת זו טירחה לנסוע לתחנה ולשם להזמין מישהו מהחברים או המשפחה שיביא איתו את תעודת הזהות של הנהג או חשוד אחר.
כך הם חוסכים לעצמם עבודה, והציבור "מעריך" אותם יותר, כביכול.....

זו כמובן איננה הדרך הנכונה לפעול שלא בהתאם לחוק.
אפילו בדוחות תנועה הפשוטים ביותר, נהגתי לכתוב את הפרטים המיוחדים של האירוע, תרשים קטן אם מדובר בעמידת רכב בעייתית.
בחזית הדו"ח ליד רובליקת ת.ז. נהגתי לכתוב "תז" (זוהה בתעודת זהות שהיתה עימו) "הובא תז" (לא היתה לנהג תעודת זהות והיא הובאה על ידי קרוב משפחה).

אף עווכר-דין מעולם לא הצליח להפריך את עדותי, מעולם, לא בנושא סיור ותנועה ולא בחקירה.

כמו כן, כיוון שאני חונכתי בדור של הקפדה על העבודה, הרי הכלל הוא שכל פעולה של השוטר צריכה להיות מבוטאת בדוח בכתב.
במקרה של נהג שהובל לתחנה ויתר הפעילות, כמובן שערכתי דוח פעולה בשני עותקים, כאשר עותק אחד מוצמד לדוח התנועה.

עבודה "ליד" או "בערך" לא מקובלים עלי.
השוטר הזה שכביכול זיהה את הנהג, הייתי מוריד לתפקיד פקיד עם הערה בתיק האישי שהוא לא מורשה לעבודת שטח.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כמה דברים

1. גם רשיון נהיגה תקף נחשב לאמצעי זהוי תקין (אפילו בהצבעה בבחירות לכנסת) וניתן לזהות גם אדם לפי תמונה במסוף שהיא התמונה המופיעה ברשיון הנהיגה שלו.
וטעויות - תמיד יש אבל גישה כשלך עשויה לגרום עוול גדו בהרבה, למשל - מרבית הנהגים לא נושאים עליהם תעודת זהות, אם נפעל לשיטתך נצטרך לעצור כל יום לצורך זיהוי מאות אנשים שימנע מהם להגיע לעבודתם, למשפחתם, לרופא, לקחת את ילדיהם.
2. מי ערב לך שאדם המזדהה בעזרת תעודת זהות הוא אמיתי, כבר נתקלתי בכאלה שהזדהו בתעודה של אחיהם (כשנתפסו נוהגים בפסילה) - ואשר לדוגמא שנתת - לו התאום היה מזדהה בבית המשפט בתעודת הזהות של אחיו הרי שהיית קובע שהוא העבריין.

מדבריך משתמע שלא קראת את שכתבתי, או שאתה מתעלם מכך.

מה שכתבתי, כתבתי ברור וחד משמעי ואתה תומך בביצוע עבירות על החוק.

1.
רשיון נהיגה איננו אמצעי זיהוי חוקי אלא רק ת.ז. כפי שכתבתי, אנחנו לא באמריקה..
בנושא חוק הבחירות זה מקרה חריג שפעיל לפעם בארבע שנים ואני לא קובע את התקנה הזו (זו תקנה זמנית, לא חוק, ואך ורק לנושא ההצבעה בבחירות ולא לזיהוי).
זה שנהגים לא נושאים תעודת זהות וכך עוברים עבירה פלילית, זו ממש בעיה שלהם.
מי שרוצה לבצע עבירות על החוק , שיצפה לשלם עבור התנהגותו.
ואיך אתה יודע שמרבית ?? ערכת סקר ארצי ? לא אומרים דברים סתם.....
2.
אף אחד לא ערב לשום דבר.
מי שמוצגת לפניו תעודת זהות עושה שתי פעולות:
א. זיהוי התמונה שזה אמנם אותו אדם
להזכיר עוד חוק שאף אחד לא "שם" עליו עד שמסתבכים - החוק מחייב החלפת תעודת זהות של 7 שנים. ואם האיש לא זהה לתמונה בטענה שזה ישן, זו אשמתו.
ב. בודק בראיה אם אין סימנים מחשידים לזיוף ככל שיכולתו לראות בעין.
ג. לכן מדינת ישראל הוציאה את תעודת הזהות הביומטרית כדי להתגבר על בעיות זיוף תעודות זהות. למיטב ידיעתי כבר קרוב למליון איש הוציאו תעודות זהות ודרכונים ביומטרים.
3.
כמובן שאתה לא קורא את מה שכתבתי. ראשית, נושא התאומים הוא חריג, שנית, עובדה שסרבתי לזהות אותו בלי תעודת זהות, שהיא ההליך החוקי במדינה לזיהוי, ואם היה לי ספק, לא הייתי מזהה אותו.

מינהר

New member
בארופה הורידו את הריבית על פקדונות ממינוס

0.2% ל- מינוס 0.3%. לא להאמין.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קראתי בקפידה ואיני מסכים איתך.

1. - נהג בכביש מזהים לפי רשיון נהיגה, אם אין בידו רשיון נהיגה עם תמונה מזהים אותו לפי תעודת זהות, דרכון, תמונה במחשב או ע"י חקירה, אפשרות נוספת לזיהוי היא ע"י אדם שמכיר אותו ומזדהה בעזרת תעודת זהות, רשיון נהיגה עם תמונה או דרכון וחותם על זיהויו,
אי נשיאת תעודת זהות היא אמנם עבירה פלילית אך אינה נאכפת על פי הנחיות ובכל מקרה אינה עבירה שמותר לשוטר לעצור אדם ולשלול חופשתו על ביצועה.
ואשר לשאלתך איך אני יודע שמרבית - כן, ערכתי סקר, בדקתי עשרות אלפי אזרחים שהם מדגם די מייצג ורק מיעוט קטן מהם נשאו תעודות זהות ואיש מאותם עשרות אלפים שלא נשאו תעודת זהות לא הועמד לדין על כך ולא נענש.
2. אין שום חובה חוקית לחדש תעודת זהות כל 7 שנים, החובה היא לחדש תעודה שהתבלתה , אפילו לכנסת מותר להצביע ולהזדהות בתעודת זהות בת 20 שנה - החוק בעניין זה אומר רק שתוקפו של כל תעודות הזהות בארץ יפוג בשנת 1922.
3. ומה שאתה סרבת או לא סרבת אינו מעיד על הכלל, אינו מעיד על החוק אלא מעיד עלייך ועל אפייך בלבד

אם אתה חושב שלבצע עבירות זה בסדר, בעיה שלך

כל תגובותיך על מה שאמרת בענין זיהוי איננו נכון חד משמעית
אני לא אמרתי ששוטר יכול לעצור רק בגין אי נשיאת תעודת זהות, אבל תהיה חופשי להמשיך ולהציג אמירות לא נכונות

לגבי הסקר של עשרות אלפים,
א. עשרות אלפים אינם "מרבית" (ב-2006 נקבע כי יש 3.200.000 נהגים בארץ)
ב. תרשה לי להטיל ספר באמירה הזו

תקנות משרד הפנים קובעות החלפת תעודה.
שוב, נושא ההצבעה לכנסת הוא מקרה חריג וחד פעמי כפי שאמרתי.

מכיוון שאני מסביר את הפאן-החוקי, ואתה מתעקש על פעילות בניגוד לחוק כאשר אין לך שום ידע מינימלי בחוקים.
בזאת תם ענייני בנושא מולך.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מאיפה ממצת "מרבית" ?

כשעושים מדגם לא דוגמים את כולם, דוגמים רק חלק, ומאיפה מצצת שנדגמו רק נהגים?
גש לכיתה י"א בבית ספר, מעל גיל 16 - כמה מהם נושאים עליהם תעודות זהות - אז לשיטתך הם עבריינים? גש לחוף הים - מה מהמתרחצים נושאים עליהם תעודות זהות - אז לו היה בידך היית עוצר אותם?
נו באמת......
מתוך עשרות אלפים שבדקתי רק בודדים נשאו תעודת זהות, אז כנראה צריך להיות או שפירא מאיר או אדיוט כדי להגדיר את מרבית האוכלוסיה כעבריינים הראויים למעצר - ולמזלנו יש ברשויות הרבה פחות אדיוטים והרבה פחות שפירא מאיר כך שאנו יכולים להיות רגועים.
וזה שאתה קובע ש"תם עניינך" לא עושה את שכתבת ליותר נכון או פחות אדיוטי.
ולידיעתך - שוטר שמבקש מנהג תעודת זהות ולא רשיון נהיגה , אם יש כזה הוא במקרה הטוב אדיוט ובמקרה הרע שפירא מאיר - ולא אנסה להסביר למה כי אתה היחיד שאינו מבין ואותך זה לא מעניין..
אז שבת שלום לך ורפואה שלמה ומהירה.

מינהר

New member
ברזילי ומאיר, גברים חייבים לריב על עקרונות?

מדגם מיצג נבחר לפי קריטריונים ובפיזור. לא אקראית מי שהזדמן לנו.
תגידו לי --עדיף יותר-- מה יהיה בין רוסיה לתורכיה. היום אפיתי כנפיים, משהו שאני אוהבת. עוד מישהו אוהב כנפיים? חוץ מזרח ברנט?

זה לא ענין של עקרונות

אלא זילזול בסיסי בחוקי המדינה והתבטאות גסה כלפי, כי כך זה קורה בכל פעם שמישהו מפסיד, הוא מתחיל להתנהג ברוע. והא הפסיק לענין אותי כיוון שהוא לא מסוגל להתדיין ומיד יורד לפסים אישיים והתנהגות בוטה שלא מקובלת עלי, ובוודאי בפורום חברתי.

אשתי מכינה מידי פעם כנפיים אבל מטוגנים במחבת חשמלית עם טיפה שמן, יחד עם פרוסות תפוחי אדמה שנשרפים מעט (כי הכנפיים יושבים עליהם ואין להם בעצם מגע עם השמן כמה שהוא מועט) ומקבלים טעם מיוחד, צלחת כזו עם "מיזריה" בצד, זו ארוחה כדבעי.

בקשר לרוסיה וטורקיה אני לא מכיר אישית אף אחד, אבל מנסיונות העבר, או שיעשו עוד קצת רעש ויירגעו, או שפוטין יחליט להראות לו שהוא "עבדאי" ויפלוש לטורקיה, רק כדי להראות למתחזה לסולטאן הטורקי שיש חזקים ממנו ושיפסיק לאיים.....

מינהר

New member
מאיר, צחקתי בעניין מה שכתבת על רוסיה ותורכיה,

העבדאי והמתחזה לסולטן.
המתכון של הכנפיים נשמע מאוד מעניין. מה זה "מיזריה"?

לי העינים עדיין כואבות, למרות טיפות נגד יובש ומשחה אנטיביוטית.

בבית אני מייצר החמוצים

החל מחצילים קלויים חמוצים, חסה חמוצה וכמובן ה-"מיזריה" שהיא מטעם ותיק מאוד.

מדובר במלפפונים מוחמצים ומרעננים מאוד.
בקצרה: חותכים 10 מלפפונים לפרוסות 2-3 מ"מ, מפזרים על מגש ומפזרים עליהם מלח, וכך על כל שכבה.
נותנים לזה לנוח 30 דקות.

מכינים כלי (אצלנו זה שתי קופסאות גדולות של אריזות בשר מחצי חינם,האדומות), בכל כלי ממלאים 2 כוסות מים וכוס חומץ (1/3 על2/3), כפית מלח, שמיר משהו כמו חופן מלא (אני גוזר במספרי-מטבח), 5-6 שיני שום חתוכים לחצי.

אחרי שהמלפפונים נחו, ממלאים את הקופסאות ומניחים במקרר. תוך שעה זה מוכן, אני מעדיף לתת לזה לנוח כל הלילה במקרר לספוג את כל הטעמים.

מצויין כשמוגש בעיקר בקיץ עם הנוזל שלו, כ"כ אפשר גם עם חתיכות קטנות של צנון או פרוסות צנוניות.

המצחיק הוא שחמוצים קלאסיים לא הצליח לי בשום אופן. ההסברים של יוליקה היו ברורים ומדוייקים (כך אני זוכר שאמי הכינה מלפפונים,עגבניות,אבטיח) ובכל זאת לא הצליח לי.

יוליקה

Member
מנהל
המלפפונים חייבים להיות בלאדי = גדלים בשדה

מלפפונים שגדלים בחממה אינם מתאימים להחמצה.
כמו כן חייבים להיות צעירים מאד וקטנים.

אתה כתבת:"למשל - מרבית הנהגים לא נושאים עליהם תעודת זהות,"

כדאי שתקרא את מה שאתה כתבת.
ההתבטאות שלך לא מקובלת עלי, אתה מקלל ואתה גס רוח וחצוף, ומרגע זה
.

יוליקה

Member
מנהל
ברזילי, חבר חדש...נותנים לו כמה ימי חסד

אפשר להתווכח לגופו של ענין ולא לגופו של כותב...
גם אם לא מסכימים עם משהו, אפשר לערער, להתווכח, לתקן
אבל לא לפגוע בכותב בשום צורה!!

אגב, רישיון נהיגה הוא גם תעודת זהות: יש תמונה, יש כתובת, יש מספר תעודות זהות.

חבר חדש בוחן את רוח הפורום לפני שמסתער על מישהו

וחדש או לא חדש בפורום , לא מתנהגים ככה לאף אחד בשום מקרה, זה פשוט מביש.

ואם תראי לי היכן בחוק כתוב שרשיון נהיגה יכול לשמש כאמצעי זיהוי חוץ מתעודת זהות , אתנצל כאן בפני כולם.

אבל אין חוק כזה, כי החוק קובע שאך ורק תעודת זהות משמשת לזיהוי ותו לא.
(יוצאים מהכלל המנויים בחוק: ח"כ , והצבעה לבחירות שגם שם זה מיותר).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מתנצל עם פגעת.

נסיבות מקילות - זאת היתה תגובה לתקיפה אישית נגדי, למשל (אני מצטט)
"כל תגובותיך על מה שאמרת בענין זיהוי איננו נכון חד משמעית
....... אבל תהיה חופשי להמשיך ולהציג אמירות לא נכונות"
וזה רק חלק.
ולעניין זיהוי באמצעות רשיון נהיגה - להלן תקנה 9 לתקנות התעבורה

חובת החזקת תעודות תק' (מס' 3) תש"ל-1970 תק' (מס' 5) תשל"ח-1978 תק' (מס' 11) תשע"ג-2013
9. (א) לא ינהג אדם רכב אלא אם נמצאים אתו רשיון הרכב, רשיון הנהיגה, תעודת הביטוח או כל תעודה או רשימת תנאים שניתנה על פי דין לגבי נהיגתו של אותו אדם או לגבי הרכב האמור.
תק' תשמ"ז-1987
(ב) הנוהג ברכב או אדם שיש לו שליטה על הרכב ונמצא בקרבתו יציג כל רשיון או תעודה אחרת, כאמור בתקנת משנה (א), לכל אדם שהורשה לכך על ידי הרשות או לכל שוטר או לבוחן הנושא עמו תעודת בוחן, לפי דרישתם. לא היה בידי נוהג הרכב להציג אותה שעה אחת התעודות האמורות, יציג אותה בעצמו, תוך חמישה ימים, במקום שנקבע על ידם.
(ג) אדם יחזיק את התעודות כאמור בתקנה זו בכל עת במצב נקי וניתן לקריאה."

והרשיון לא מוחזק ליופי כי רק לפיו (או לפי זיהוי דרך מסוף שגם הוא אינה תעודת זהות) ניתן לדעת אם הנהג רשאי לנהוג ברכב בו הוא נוהג, ניתן לדעת מתי הונפק "הפלסטיק" (כלומר אם הנהג לא פסול נהיגה), ניתן לדעת גם את כתבתו (הכתובת לא מופיעה בתעודת זהות, רק בספח), ניתן לדעת מתי הוצא הרשיון (שלגבי נהגים בעלי וותק שונה חלות תקנות שונות
בנוסף מצורף קישור לדף של משרד התחבורה בממשלת ישראל המבהיר שרשיון נהיגה משמש כאמצעי זיהוי חוקי
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&id=62&Itemid=83
בנוסף מצרף סעיף 4 מהנחיות משרד החינוך לניהול בחינות סמסטר באוניברסיטאות
"הזיהוי ע"י המשגיחים ייעשה באמצעות הצגת תעודה מזהה נושאת תצלום (תעודת זהות או רשיון נהיגה ממוחשב או דרכון)."
-
זהו.

למעלה