נהג חדש- עד מתי מלווה?

Paffon

New member
נהג חדש- עד מתי מלווה?

שלום לחברי הפורום. תהייה שעלתה בקרבי כבר זמן מה ואינה מניחה את הדעת, בעיקר משום שזה נוגע לי: לפני כחודשיים ושלושה שבועות עברתי טסט [ראשון
] ולאחריו הונפק לי הרשיון. ברשיון נכתב, כמובן, "חייב במלווה עד תאריך 19.11". השאלה שלי היא: האם ביום שני, ה-19.11 כבר יהיה לי מותר לנסוע בלא מלווה, או שהחיוב למלווה תקף עד סופו של אותו יום שני, ה-19.11, ולמעשה יהיה לי מותר לנסוע ללא מלווה רק ביום שלישי, ה-20.11? חיפשתי תשובה באתר של משרד התחבורה, ואין קול ואין עונה. אנא, עזרו לי! תודה, עמרי

shlish2004

New member
עד מתי?

בדרך כלל שמצויין תאריך אז גם אותו יום נחשב לתקף. וחוץ מזה תאמר לי - באמת משנה לך 24 שעות? קצת סבלנות לא תזיק כאן, ובכלל סבלנות וסובלנות כנהג לא תזיק אלא רק תמנע ממך פרעות בכביש

Paffon

New member
אמת

סובלנות וסבלנות הן שתי תכונות שכנהג- חשוב שתהיינה לך. אני מאמין שניחנתי בתכונות הללו בלי קשר. בסה"כ שאלתי לגבי חוק מסויים, משום שההגיון אומר שהיום המצויין איננו כולל. כלומר- שלושה חודשים מאותו בוקר של קבלת הרשיון ייגמרו באותו בוקר, שלושה חודשים אח"כ וזה אומר שיום שני המדובר איננו נחשב.

be_roo

New member
ההגיון לא קובע, אלא החוק

ולפי הגדרת החוק בארץ, כאשר מצויין תאריך, הכוונה לכלול את התאריך המצויין. לפיכך רק ב-20 לחודש תוכל לנהוג בלי מלווה.

עוד 24 שעות למנא . . .

ב 19 לחודש אתה עדיין חייב במלווה. אולם אגיד לך את האמת - זו שאלה החשובה לך, אולם תרשה לי להסב את תשומת ליבך (גם אתה מודע לכך) לנושא חשוב יותר והוא המתרחש בכבישי ישראל והסכנות הצפויות למשתמשים בדרך. אני פונה אליך בראשית דברי, זכור תמיד כי המשפחה מחכה לך בבית ! האיש שליווה אותך בחודשים האחרונים כנהג חדש, מצפה לראותך מתקדם בחייך, מקים משפחה וכך הלאה, אנא אל תקלקל לו את התוכניות ! אני מקווה שאתה מודע למתרחש בכבישים, ולאחר מספר חודשים בהם אתה "נהג חדש" אתה מבין את הבעיות טוב יותר, ואני מאחל לך נהיגה בטוחה וטובה. אם אתה מתעניין בנושא, והקטל בכבישים מציק לך, אתה מוזמן לפנות אלי באופן ישיר, ואשמח לסייע. בהצלחה !

למעלה