"נהג ישראלי"

בר

New member
"נהג ישראלי"

יש דבר כזה בכלל "נהג ישראלי" ? בכל פעם שאני נתקל בנהגים סוררים על הכביש,אני ממלמל בקול שקט "נהג ישראלי דפוק." האם אני לא נהג ישראלי ? מה עושה אותי טוב מאחרים על הכביש ? האם בעצם אני לא חוטא על הכביש ? ועכשיו לשאלה הנוספת ? האם תרבות נהיגה מתאפיינת בעצם ההפרעה לנהגים אחרים או עבירה על חוקי התעבורה שלשונם טוב עבור שנות תשכ"ז,תשל"ז ותש"ח !!? מדוע לא משנים בארץ הזו את החוקים בהתאם לזמנים החדשים ?

האמת? אחרי שהסתובבתי קצת בעולם

המערבי והמפותח הגעתי למסקנה שהנהג הישראלי לא יותר דפוק מנהגים אחרים בעולם.

ddhhkkhh77

New member
נכון אבל,

החינוך והתרבות שלנו.... היזהרו הכביש רטוב ויש להגדיל את המרחק מהרכב שלפנינו.

"ישראלי זה ישראלי" ../images/Emo73.gif

ראשית אני מתנצל מראש בפני אלה שיפגעו/יעלבו מדברי. אל תחפש "נהג" ישראלי. ה"ישראלי" נמצא איתך ברחוב,באוטובוס,בבנק, בקופ"ח וגם בכביש.בכל מקום הוא ידחוף עצמו "כדי לשאול שאלה",לא יהיה אדיב ויחשוב שהוא מלך העולם. אתה צודק בכך שלמעשה אנו באים בטענות ל"כולם"/לעצמנו שאנו אלימים,חסרי התחשבות,חוצפנים וכד',אבל לא מכלילים את עצמנו. הרשו לי להיות צנוע,אבל אני יודע כיצד אני נוהג,מתנהג ומתחשב באחרים. אני מניח ואף בטוח שאותם נהגים "מלכי הכביש" הלא מנומסים/אדיבים וחסרי התחשבות אינם בין הקוראים,אולם אתן לכם מספר דוגמאות משל עצמי, וזה עונה על הסוגיה - ההבדל ביני לבין אחרים (ואני לא מתנשא/מורם מאף אחד!!) - גם כאשר אני ממהר,הסיכון הוא שלי ! ולא של הסובבים אותי. אני לא ! מזגזג,ואיני משתולל על הכביש. - אני יודע לתת זכות קדימה, גם כאשר הזכות היא שלי ! - כשאני נוהג, אני משתדל להיות מוכן לכל מצב בכביש,ומשתדל לחזות את הבלתי צפוי. זוהי חלק מתרבות נהיגה,שהיא למעשה כמו תרבות דיבור בין האנשים. אני מציע בשלב ראשון - ננהג באחריות ובמודעות לסביבה,נתנהג כפתגם האומר "ואהבת לרעך כמוך", כמקובל בין אנשים בעלי תרבות בסיסית. לאחר מכן, נדון בשינוי חוקים ישנים שאינם רלוונטים כיום. אין בין הדברים הנ"ל כל קשר, וכל אחד מהם הוא בפני עצמו.

למעלה