נהג מול נהגת

אהובה.א

New member
נהג מול נהגת

נושא זה די מעסיק אותי לאחרונה. ישנם מצבים על הכביש שכנהגת די נותנים לך תחושה לא נעימה. 1. את נוסעת בכבישי רמת הגולן. כבישים נהדרים לכל הדעות , למי שמכיר אותם. מהירות הנסיעה שלך מגיעה ל 90-100. מאחורייך נהג "עצבן" שהסבלנות ממנו והלאה. נצמד אלייך כאילו זה הדבר היחיד שיעזור לו... מהירות הנסיעה שלך לא מספיקה לו. עוקף בצורה מסוכנת למרות שמשאית מגיעה ממול...אבוי. כשהוא עוקף אותך הוא מסמן לך באצבע מאשימה. 2. אני נוסעת בעיר. לפניי רמזור. פונה ימינה ב"האט ותן זכות קדימה". ישנם כמה נהגים שכנראה לא מבינים למה התמרור הזה נמצא שם בכלל. באיזו זכות? עוצרת לאמא עם עגלת תינוק לחצות את הכביש. הנהג שמאחוריי צופר בחוסר סבלנות "סעי כבר. מי נתן לך רשיון?". אוףףףףףףףף. 3. אני נוסעת בעיר. לפניי מעבר חצייה. ילד במדרכה "מת לחצות את הכביש" אבל אף נהג לא עוצר לו. עצרתי לו והוצאתי יד החוצה לנהג בנתיב משמאלי שנסע מהר יחסית ורצה לעקוף. הנהג בכלל לא חשב שיכול להיות ילד לפני הרכב שלו. צפרתי לו והוא הביט בי במבט של "תגידי לי , מאיפה נפלת לי פתאום?". 4. אני נוסעת אחרי משאית בכבישי הגולן. "פקק" של 4-5 רכבים מאחוריי. האטתי בכדי להתרחק מעט מהמשאית בכדי לעקוף בבטחה. הרכב שמאחורי עוקף אותי ונכנס ביני ובין המשאית. מסתכל עליי במבט של נצחון... ועוד שואלים אותי "מי נתן לך רשיון , יא נהגת?"

אהובה.א

New member
והדובדבן שבקצפת

אני רוצה להחנות את הרכב. לרוב אני מבצעת חניה לאחור כי יותר קל לצאת אח"כ. גם חניה לאחור יותר בטוחה וכשמחנים תוך כדי מבטים למראות הצדדיות - הסיכוי לפגוע בטעות ברכבים בחניה פוחת. תמיד יהיה ה"ג'נטלמן" שינסה לעזור לך.... זה שלא כל הנהגים יודעים לחנות את רכבם - זה דבר ידוע. אבל מכאן ועד לנסות ללמד אחרים? פפפפפחחחחחחחחחח. חבר'ה , אנחנו יודעות להחנות את הרכבים. תנו לנו צ'אנס להראות לכם. אל תקפצו למהר לעזור.

isra533

New member
אולי תתפלאי

כל המצבים שתארת אני בתור נהג עובר יום יום. אינני חושב שההתנהגות כזאת היא רק כלפי נהגות. יפה ציינת איך צריך לנהוג ואיך לא צריך לנהוג. קימים נהגים ונהגות אחראים וקיימים נהגים ונהגות לא אחראים מה שנכון זה שמספר הנהגים הלא אחראים עולה על מספר הנהגות. ההצמדות שהזכרת קורת יותר מדי פעמים בלי הבחנה של נהג או נהגת, מבלי לקבל התיחסות מתאימה מהרשויות וכל אלה העוסקים כאילו במניעת תאונות דרכים.

אני עם שניכם

רגע של מחשבה, סבלנות ומתינות הוא כל מה שדרוש (+ קצת שכל) כדי להפוך את הרכב ממכשיר בעל יכולת קטלנית לכלי שכל יעודו להביא אותנו מ"א" ל"ב". הכביש הציבורי אינו המקום להפגין את "גבריותך" או נטיותיך הספורטיביות! ונכון, כמו שציינתי הרבה פעמים בצער, הרשויות והמשטרה "אוכפות" ע"י חיפוש המטבע מתחת לפנס.

למעלה