נהג משאית חגור

נהג משאית חגור ../images/Emo73.gif

בשבוע שעבר התנהל כאן דיון לגבי התקנה החדשה המחייבת נהגי משאיות ואוטובוסים לחגור חגורות (האם התקנה מחייבת גם התקנת חגורות ברכבים שאין חגורה, או רק באלה שיש כבר ?). אני הצדקתי את התקנה בכך שהזכות לחיים שווה/חשובה יותר מכל נוחות אחרת.קיבלתי על כך תגובות ואני מבקש להשיב עליהן : נהג משאית ודאי סמיטריילר זקוק לחופש ומרחב גדול יותר מנהג פרטי.בסדר... מה זה אומר ??? שהוא עובר למושב שלידו ? הוא עושה סיבובים גדולים יותר ומזיז את גופו בקביעות.יחד עם זאת לא סתם משרד התחבורה החליט דוקא עתה להוציא את התקנה לפועל.כנראה שיש בשעה טובה חגורות מתאימות גמישות ונוחות יותר. האם נשכחו התאונות בהן היו מעורבים נהגי משאיות שאחריהן התגלה מספר ההרשעות המבהיל שלהם ??? נהגי משאיות/אוטובוסים לא צריכים לעוף מהחלון כדי להיפגע, מספיק לנשק את השמשה ... שימו לב לתגובתו של אנדריוס שיש לו נסיון ברכב כבד,שהצדיק את התקנה וממנה ניתן ללמוד כמה היא חשובה. אני מזמין את כולנו להצטרף בפועל ! באמת וברצינות ! במעשים בשטח ! למאבק בתאונות ודי להקלדות על המקלדת במשרד הממוזג ! שכל אחד ישאל עצמו מה הוא עושה למען הצלת חיים,הפחתת הקטל,הגברת המודעות וכדי שבסוף השנה נשמע על מספר הרוגים נמוך בהרבה משנה זו. שנה טובה וסעו במודעות ובאחריות !

isra533

New member
למה חגורות בטיחות

צריך להבין שחגורות בטיחות לא מונעות תאונות, אלה מקטינות את הנזק ואפילו מצילות חיים. המחשבה העיקרית חייבת להיות, איך למנוע את התאונה מעבר למחשבה על הקטנת הנזק בתאונה. במודעות ונהיגה אחראית אפשר למנוע מצבים בנהיגה שיכולים לגרום לתאונה. אם תהיינה או לא תהיינה חגורות בטיחות במשאיות, לא אנחנו נחליט, דברים אלה נקבעים ע"י גורמים אינטרסנטים הבאים לשרת מטרות שלא תמיד עולות יד ביד עם מניעת תאונות. מה שנשאר לנו הנהגים הוא להתחייב ולקיים נהיגה אחראית כדי שלא נצטרך את כל האמצעים שמטרתם להקטין את הנזק ואינם באים לעזור לנו למנוע את התאונה.

חגורות מונעות !!! ../images/Emo73.gif

למה חגורות ??? אני לא מבין, אין סתירה בין שתי העמדות. יש להגביר את המודעות לגבי חשיבות חגירת החגורות.הרי כולנו יודעים שהן יכולות להציל חיים. יחד עם זאת ובמקביל צריך וחייבים להמשיך לגבי כללי נהיגה אחראית עם מודעות סביבתית ומחוייבות לנהיגה שתביא את כולם בשלום אל היעד !!! מכיוון שקשה להתחייב ל"חזון אפס הרוגים", צריך גם "לעבוד" לגבי אמצעים שמטרתם הקטנת הנזק. מי כמוך יודע כמה אני פעיל במישורים שונים וכל המעוניין מוזמן להצטרף !

ddhhkkhh77

New member
חגורת בטיחות לרכב כבד,

גיא, מר אנדיוס אמר שהוא מחזיק ברשיון דרגה....ולא שיש לו נסיון! גם לי יש רשיון דרגה 10ואני משתמש בו כחלק מעבודתי. נהג רכב כבד לעיתים צריך לקום ולהימתח על מנת לראות אם לא נכנס לו איזה אופנוע או רכב פרטי שרצה לחסוך זמן... מעבר לכל זה אמרת שנהג משאית צריך חגורת בטיחות על מנת לזכור את חוקי התנועה ועל כך אני כעסתי. אגב כולנו עושים עבירות רק לחלק יש מזל ולא נתפס... יש לי שאלה אליך, מדוע משרד התחבורה מאשר לנהג אשר לו 40 עבירות תנועה לעשות רשיון לאוטובוס? אם משרד התחבורה הממונה על הנהגים לא פוסל נהג כזה מי צריך לעשות זאת? לחפש את השקל מתחת לפנס זה לא פתרון הגיע הזמן שהרשויות יקחו אחריות (בלי פרוטקציה), יבדקו למי מותר להיות על הכביש ולמי אסור. O.K אני רוצה לעשות משהוא בשטח מה אתה מציע לי? חג שמח וחתימה טובה.

למעלה