נהג ציבורי לא רואה בעצור

נהג ציבורי לא רואה בעצור

בתאונה קלה (!!!) בין שני אוטובוסים בת"א, נפצעו הערב שבעה נוסעי אוטובוס, כנראה עקב אי ציות לתמרור "עצור" של אחד הנהגים. אז שמענו על תאונות,פצועים,זלזול בתמרורים,וגם נהגים ציבוריים... אני מבקש להעלות נושא אחר/חדש : כיצד להתייחס לנהג, לפי מה ? --- 1.הנהג גרם לתאונה בה היו פצועים ! בלבד. 2.הנהג ביצע עבירת תנועה חמורה שהיתה עלולה לגרום לתוצאות כואבות וקשות מאוד !!! בכל פעם, בה קורה מקרה דומה אני מתלבט: להתייחס לפי התוצאה, או לפי מה היה עלול לקרות : "צעיר דקר בחור שלא נתן לו"... הבחור נפצע קל, נחבש ושוחרר לביתו... צעיר השתמש בסכין כי לא קיבל ... האם באופן מחמיר ומרתיע , אולם העלול לפגוע קשות במי שגרם ל"אירוע", אולם הוא נהג/צעיר כפי שמכנים "בן טובים" !!! ? האם באופן אשר יתחשב בנסיבות,ובתוצאות המקרה שהסתיים באופן קל בלבד ? מה אתם אומרים ? אשמח לקבל תגובות, ואם אפשר אובייקטיביות בלי לערב צד אישי. תודה גיא.

חדחתול

New member
תתקשר לאיך אני נוהג.

גיא, אתה מליץ היושר לנוהל 6 תתקשר אולי התאונה היתה נמנעת. ואם הוא היה נהג ברכב פרטי הוא היה רואה? עקיפה וענישה מחמירה + חינוך עשוים לפתור את מירב הבעיות. לידיעתך רוב התאונות, נגרמות בעקבות רשלנות וזילזול של אדם כלשהוא, לעיתים הנפגע כלל לא אשם הוא היה במקרה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. לו הית שולל את רשיון הנהיגה לנהג שלא ציית לתמרור עצור (איום לרצח), לתקופה של 10 שנים הית חוסך הרבה חיי אדם. גיא, במלחמה לא צריך לקחת שבוים אין לך מספיק כוח לטפל בהם, הכנס אותם לבית סוהר למרות שהוא בן טובים איש משפחה מסור מפרנס יחיד עושה רק דברים טובים למען הקהילה, חוץ מזה הוא דוד של... אצלנו הכל קומבינה.

קראתי לא ראיתי

הרי לא ראיתי את התאונה, קראתי עליה באתר. אני לא מבין את הציניות לגבי נוהל 6, מה הקשר לגבי התאונה ? לצערנו זה מאוחר... אולם אם הנהג עבריין תנועה והיה נוהג ברכב עם מדבקה "כיצד אני נוהג" אולי זה היה נמנע ? חשבת על כך ? ווידוי אישי: התחלתי לעבוד בחברה גדולה המיישמת את הנוהל, וקצין הבטיחות "מרוצה ומבסוט"! כך יש לו דיווח על הנהגים וצורת נהיגתם. ואני הפעיל בתחום ובעל המודעות, נסעתי היום ברכב עם המדבקה, וכל הזמן הנושא היה ב"תת-מודע", שאני חייב !!! לנהוג כראוי כדי למנוע גם פאדיחות ואי נעימויות.

isra533

New member
מתי עקיפה וענישה מחמירה

שינו משהו במצב בכבישים? משתמשים בשיטה הזאת במשך עשרות שנים ללא תוצאות ועדיין קיימת האשליה שאפשר לשנות טפוסי התנהגות ע"י ענישה.

יש לך הצעה אחרת ? ../images/Emo73.gif

כאשר אתה נוהג ברכב עם מדבקה כזו (בהנחה שאתה נהג סביר ונורמטיבי), נהיגתך יותר רגועה ונעימה.זה בתת-מודע שלך גם אם ברור וידוע שנהיגתך היא סבירה וזהירה. המשטרה לא נמצאת בכל כביש, וניתן אפשר וחייבים (זה תלוי רק בנו) לעשות למען החיים, וזו אפשרות נוספת (לאלו שאתה מציע) במאבק, שמצליחה גם בחו"ל ועובדה שמצליחה גם אצל הלקוחות של "תנועה נט".

למעלה