נהג רכב שמאס בפקקים מחפש עצה...
אני אופנוען לשעבר (חמש וחצי שנים על טייפון ושנתיים על GPZ) שבשנה האחרונה נוהג ברכב.... אני גר בראשון לציון ולומד בבר אילן (מתמטיקה עיונית, אם זה משנה
) והחלטתי שדי ונמאס לי ליסוע בפקקים של גהה כל יום הלוך וחזור לאוניברסיטה, ואח"כ עוד לשלם על החניון שם.... בקיצור, המרחק הוא בערך 16-17 ק"מ לכל כיוון, ואני מחפש פתרון דו גלגלי שיוביל אותי לאוניברסיטה וחזרה, ופה ושם גם נסיעות לת"א. אני מתכוון להשאיר את הרכב ברשותי ולהחזיק בשני כלי הרכב במקביל, כך שהקטנוע גם יכול להיות דל נפח היות שהוא לא ישמש אותי לנסיעות ארוכות ו/או טיולים. חשבתי על לקנות קטנוע 50 סמ"ק, כך שגם עלויות הטיפולים וגם הביטוח יהיו זולות יחסית. הטייפון שהיה לי שימש אותי נאמנה למשך חמש וחצי שנים, בסביבות 32 אלף ק"מ עד שהוא נמכר, והייתי מאוד מרוצה ממנו... התקציב, כולל לביטוח, יהיה גג 8000 ש"ח להערכתי. יש לי כבר מה-GPZ את כל הציוד הנלווה - קסדה, מעיל עור ממוגן, כפפות ממוגנות וכו' ומה שחסר זה רק מנעול.... הערה נוספת - גובהי הוא 1.81 מ' ומשקלי בסביבות 76 ק"ג, כך שקטנוע כמו הסאניאנג פיור (אם עוד יש כאלה...) לא יהיו כ"כ נוחים... בקיצור, לאחר ההקדמה, יש לי כמה שאלות - 1. האם קטנוע 50 סמ"ק יעמוד במרחק הנ"ל (16-17 ק"מ לכל כיוון) 2. מה עלותו של ביטוח חובה כיום לקטנוע 50 סמ"ק? 3. האם עדיף יהיה לקנות כבר קטנוע בנפח 125 סמ"ק? 4. אשמח לכל המלצול לגבי כלים, הערות נוספות וכו' - כל עזרה תתקבל בברכה
אני אופנוען לשעבר (חמש וחצי שנים על טייפון ושנתיים על GPZ) שבשנה האחרונה נוהג ברכב.... אני גר בראשון לציון ולומד בבר אילן (מתמטיקה עיונית, אם זה משנה