נהג רכב שמאס בפקקים מחפש עצה...

יוסי®

New member
נהג רכב שמאס בפקקים מחפש עצה...

אני אופנוען לשעבר (חמש וחצי שנים על טייפון ושנתיים על GPZ) שבשנה האחרונה נוהג ברכב.... אני גר בראשון לציון ולומד בבר אילן (מתמטיקה עיונית, אם זה משנה
) והחלטתי שדי ונמאס לי ליסוע בפקקים של גהה כל יום הלוך וחזור לאוניברסיטה, ואח"כ עוד לשלם על החניון שם.... בקיצור, המרחק הוא בערך 16-17 ק"מ לכל כיוון, ואני מחפש פתרון דו גלגלי שיוביל אותי לאוניברסיטה וחזרה, ופה ושם גם נסיעות לת"א. אני מתכוון להשאיר את הרכב ברשותי ולהחזיק בשני כלי הרכב במקביל, כך שהקטנוע גם יכול להיות דל נפח היות שהוא לא ישמש אותי לנסיעות ארוכות ו/או טיולים. חשבתי על לקנות קטנוע 50 סמ"ק, כך שגם עלויות הטיפולים וגם הביטוח יהיו זולות יחסית. הטייפון שהיה לי שימש אותי נאמנה למשך חמש וחצי שנים, בסביבות 32 אלף ק"מ עד שהוא נמכר, והייתי מאוד מרוצה ממנו... התקציב, כולל לביטוח, יהיה גג 8000 ש"ח להערכתי. יש לי כבר מה-GPZ את כל הציוד הנלווה - קסדה, מעיל עור ממוגן, כפפות ממוגנות וכו' ומה שחסר זה רק מנעול.... הערה נוספת - גובהי הוא 1.81 מ' ומשקלי בסביבות 76 ק"ג, כך שקטנוע כמו הסאניאנג פיור (אם עוד יש כאלה...) לא יהיו כ"כ נוחים... בקיצור, לאחר ההקדמה, יש לי כמה שאלות - 1. האם קטנוע 50 סמ"ק יעמוד במרחק הנ"ל (16-17 ק"מ לכל כיוון) 2. מה עלותו של ביטוח חובה כיום לקטנוע 50 סמ"ק? 3. האם עדיף יהיה לקנות כבר קטנוע בנפח 125 סמ"ק? 4. אשמח לכל המלצול לגבי כלים, הערות נוספות וכו' - כל עזרה תתקבל בברכה

ixmix

New member
לא יאהב אותך, לא תאהב אותו.

קטנוע 50 עשוי לעמוד בתלאות שאתה מתעתד להציב אותו בפניהן, אולם הוא לא יאהב את ההתעללות, ועשוי להביע את מורת רוחו בתקלות שיגרמו לך להצטער על רכישתו מלכתחילה. מרחק הנסיעה והצורך בכלי תחבורה פרופר (ולא בכלי "מגניב", או "הכי מהיר") מוביל אותך לכיוון קטנועי השליחים - הדיוקים למיניהם, ומולץ לטעמי ההירואיזם, שהוא כלי עמיד בצורה בלתי רגילה בתלאות כבישי הארץ. עם זאת הקפד לא לרדת במודלים יותר מדי (נאמר לא לרדת משנת 00) ולא לעלות בק"מ יותר מדי (נלך על 25-30 K). אבל זה אני, בטח יבואו אחרים וייתנו חוו"ד אחרת.

ofirp

New member
עם 50 סמ"ק לא תוכל לעלות על גהה...

דיוק או סופר-דיוק 125 יעשו בשבילך את העבודה. שניהם כלים מאד אמינים, נוחים ופרקטיים בתנועה צפופה, וחזקים במידה מספקת לצרכיך. הירואיזם במצב טוב תתקשה למצוא בתקציב שלך.

לא יבוא לידי ביטוי היתרון של הקטנוע

היתרון בא לידי ביטוי רק שי לך עודפי מהירות כך שתוכל לברוח ממצב לא נעים. 50 סמ"ק לא יבוא לידי ביטוי גם בפקקים מראשון לבר אילן. הקטנוע עם מצערת פתוחה רב הזמן ועקב כך התחממות/בלאי/תצרוכת דלק יעלו. קטנוע 125..אה...ככה אם אתה משלם כבר ביטוח מעל 50 כ 3300 ש"ח,עדיף לך 150,כאמור ההרואיזם מאוד מומלץ ואם אתה טיפוס רטרואי בנפש אז תנסה ווספה או אפילו ווספה בת 30 ואז תשלם ביטוח חובה רק 800 ש"ח (רכב אספנות) אמנם קצת פחות נוחה,אלא אם אתה משיג כסא בודד כמו של המשטרה,אבל משיג יתרון בעלויות אחזקה ובכלי מגניב שיודע להתרומת לווילי .

יוסי®

New member
למה אתה מתכוון כשאתה אומר שלא

יבוא לידי ביטוי היתרון של הקטנוע....? לא כ"כ הבנתי את הנקודה הזאת.

קח לדוגמא מצב ששתי מכוניות סוגרות

לך את נתיב הנסיעה ושתיהן נעות בצורת שוקיים של משולש לקודקוד ע"מ להידחף לנתיב אחד בכביש ששני נתיבים הופכים לאחד והם עושים את הצמצום על חשבון הקטנוע 50 שלך,אתה במצב לא נעים ורוצה לברוח אבל אתה נוסע 75-80 (אם יש לך NRG או ראנר..) תן עוד גז ו...כלום הקטנוע לא מאיץ כי הוא בסוף מצערת,נשאר לך לבחור על איזו מראה להישען,זו שמימין או זו משמאל ? הבנת ?!

pearlone

New member
שלום לכולם וליוסי בפרט

אני יענה לך על השאלות לפי מה שידוע לי לפי טווח הנסיעות והכבישים עדיף קטנוע בעל נפח מנוע 125 ומעלה מחברים אני יודע שלבעלי גובה דומה לשלך לא נוח על כלים עד 150 חוץ מה- ג'וי רייד אם נוח לך לך על הרואיזם ( מנסיון ) חוץ מזה חברה אחלה פורום נחמד להצטרף אליו

fazer

New member
יוסף, רוצה לקנות את ה CH שלי? ../images/Emo6.gif

לא? תארתי לעצמי... בכל מקרה, כמו שאמרו הקולגות שלי, 125-150 זה אידאלי, ואני הייתי שם את הכסף שלי על הרואיזם, והייתי לוקח את הזמן ומוצא כלי במצב טוב ככל האפשר, אבל אם לא הרואיזם אז סופר-דיוק (אמין, למיטב ידיעתי, סחיר, ותיק בשוק). חשוב מאוד (לדעתי בכל כלי משומש) לא להיות לחוץ ולחפש טוב עד שמוצאים כלי מושלם, ויש כאלו.
Fazer

יוסי®

New member
נראה לך?

אני כבר מעדיף לקנות רכב עם שאסי מסוחר מכוניות
תאמת, איפהשהוא קיוויתי שקטנוע 50 סמ"ק יספיק למרחקים שציינתי - בעיקר כי הוא זול יותר לקנייה ואחזקה (כשאני מכליל בעלות האחזקה את הביטוח). עם הטייפון שהיה לי רוב הק"מ היו מהבית (כשעוד גרתי בחולון) לקרייה - מרחק של 10 ק"מ עירוניים - שזה שדה המחיה האידיאלי לכזה קטנוע..... פעם היה לי חשק לקנות אופנוע ישן, משנות ה-80 מתישהוא, ולהביא אותו למצב נסיעה טוב בעזרת המוסך של דוד שלי - אולי עוד אשקול את הרעיון.... בכל מקרה - יש עוד הצעות לכלים, חוץ מההרואיזם והסופר דיוק?

יוסי®

New member
לא חשבתי על האופציה הזאת - בהחלט

יכולה להיות אופציה מעניינת

alfred

New member
ויש ליוסי אפילו קשרים אצל היבואן..

וברוכים השבים כמובן.

יוסי®

New member
קבל ח"ח ענקי על הזכרון../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

ואני כמו מטומטם לא חשבתי על האופציה הזאת בכלל....

micmuk

New member
ביטוח ל- 50 סמ"ק

עולה 1695 שקלים חדשים (ל - 366 יום, אם אתה מתעקש
) היום עשיתי!!! מיק

יוסי®

New member
זה גם לא זול..... בימים העליזים

כשהיה לי את הטייפון, היה עולה לי הביטוח 1800 ש"ח לשנה, ה-כ-ל, כולל החובה והמקיף

micmuk

New member
כבר לא זול בכלל

כן, גמני זוכרת את הימים הטובים שהיה עולה לי 1250 ש"ח חובה (וגם אז חשבתי שזה יקר...). אבל היום?! - היום משלמים יותר 1695 ש"ח. אגב - זה פחות מאשר בשנה הקודמת. בשנה שעברה שילמתי 1722 ש"ח (לא ש-27 ש"ח זה הבדל משמעותי, ובכל זאת...) מיק

למעלה