נהג רמאי של גט טקסי

דורי 1981

Active member
ביום חמישי נסעתי עם אמא שלי לבדיקה רפואית. הנסיעה הייתה קצרה אך הכרחית (אמא שלי סיעודית) משדרות מוצקין בת"א למכבי השל"ה, לצורך בדיקה רפואית. הנהג היה נחמד וסייע מאוד, אבל ראיתי שהמחיר היה מוגזם, 50.9. בדרך חזרה הזמנו נהג אחר ומחיר הנסיעה היה 29.7. איך מתלוננים על הנהג הראשון? אין לחברה טלפון או מייל ואפילו הפייסבוק מסנג'ר לא בתוקף.

lemner40

Well-known member
ביום חמישי נסעתי עם אמא שלי לבדיקה רפואית. הנסיעה הייתה קצרה אך הכרחית (אמא שלי סיעודית) משדרות מוצקין בת"א למכבי השל"ה, לצורך בדיקה רפואית. הנהג היה נחמד וסייע מאוד, אבל ראיתי שהמחיר היה מוגזם, 50.9. בדרך חזרה הזמנו נהג אחר ומחיר הנסיעה היה 29.7. איך מתלוננים על הנהג הראשון? אין לחברה טלפון או מייל ואפילו הפייסבוק מסנג'ר לא בתוקף.
מי אמר שהמחיר היה מוגזם ?
יש שורה של פרמטרים שמשנים את המחיר
למשל הזמן
כל דקה נוספת בנסיעה עולה עוד 2 שח
אם היתה נסיעה יותר איטית זה עולה עוד כסף
הזמנה בטלפון או באפליקציה עולה 5.6 שח
אז אם בנסיעה הלוך הזמנת מונית והנסיעה היתה קצת יותר איטית
ובחזור לא הזמנת מונית אלא עצרת ברחוב והנסיעה היתה יותר מהירה זה פער המחיר

DANIAVNI

Well-known member
למשל הזמן
על פניו ההפרש נראה מוגזם :

הנתונים של הנסיעה עצמה שמורים באפליקציה ונשלח מייל אליך עם חשבונית
איפה יכולה להיות רמאות?
1. הוא הגיע אליך עם מונה עובד ( הפעיל מונה עם ההזמנה ולא עם ההגעה )

במקרה זה בדוק בבקשה מתי הוצאת שיחה אליהם ומה שעת תחילת החיוב בחשבונית .

2. האם הקילומטראג' בחשבונית סביר . את זה בטח בדקת כשנסעת
3. אולי הוא הנהג הוסיף לך תוספות חריגות כלשהן כמו מזוודות וכו' ? - סיכוי נמוך
4. אפשר גם לבדוק במפות גוגל זמן ומרחק לרכב פרטי ולהשוות לפרטי החשבונית
על הזמן והנסיעה .

לגבי לאן להתלונן :
1. באפליקציה צד ימין למעלה יש 3 קווים תיכנס לצ'אט עם נציג ותחפש שם . לא חייבים לענות לך מייד .
2. אתה יכול גם לפנות למחלקת התלונות במשרד התחבורה

דורי 1981

Active member
למשל הזמן
אותו מרחק, כמעט פי 2 כסף. לא מחיר מוגזם?!

Harrington

Well-known member
מנהל
אותו מרחק, כמעט פי 2 כסף. לא מחיר מוגזם?!
אי-אפשר לדעת על-פי הנתונים שציינת. עצם הסכום כשלעצמו, אין בכוחו להעיד שזה היה מוגזם. אכן לגיטימי למיטב ידיעתי שהנהג הפעיל את המונה עם ההזמנה, מה ששונה מן הסתם כשעוצרים מונית ברחוב, ויתכנו עוד שלל עניינים שישפיעו על המחיר, חלקם צוינו כבר למעלה.

k-don

Well-known member
תנסה להעזר במחשבון הזה לצורך הערכת המחיר

evike

Well-known member
מנהל
אני עונה לך כאשתו של נהג מונית, שמשתף אותי בקורות אותו בנסיעות.
לא פעם הוא שואל אותי כמה נראה לי שנוסע שילם עבור נסעיה ממקום למקום בדרך מוכרת במחיר שידוע פחות או יותר. אני כבר מבינה מהשאלה, שהסכום היה מוגזם. ולא. הוא לא רימה או הוסיף משהו. ה"אשם" הוא הפקק, שבזמן האחרון נהיה לפחות במרכז, בלתי נסבל. דוגמה, ויש הרבה, נסיעה שבד"כ עלותה כ 40 ש"ח, יכולה להגיע במונה גם ל 90 ש"ח ויותר בלי הגזמה. לספר לך סוד? אישי לא פעם מרחם על הנוסע/ת כשרואה שהמונה מראה סכום גבוה בשל הפקק, והוא פשוט סוגר את המונה לפני הגעה ליעד, כדי שהמחיר לא ימשיך לעלות, ומחייב את הנוסע במחיר שהמונה מראה עד הסגירה. וזה קורה לא פעם.
יצא לי לנסוע עם נהג מוכר מהתחנה כשהמחיר ידוע לי, ובשל הפקקים, המחיר היה גבוה בהרבה. וחבר מהתחנה לעולם לא ירמה את אשתו של נהג אחר.
לפי מה שראיתי מהפוסט שלך, כנראה נסעת בבוקר, שעה של פקקים, וחזרת לפני הצהריים או בצהריים, כשאין כל כך פקקים.
אז תרגע, כנראה שלא ניסו לרמות אותך.
במאמר מוסגר, לצערי, יש גם נהגים רמאים, כמובן לא כולם, הם בעיקר בין אלה שעובדים עצמאית (ללא תחנה ודגל), או שלא קשה לדעת אם מספרים סיפורים, לא רוצים להפעיל מונה בתואנה שמקולקל, או אומרים מראש מחיר מופרז. אבל לא זה הסיפור שלך.

למעלה