נהול חשבונות

owolf10

New member
נהול חשבונות

האם מישהו במקרה מכיר, ומוכן להמליץ על רואה חשבון או מנהל חשבונות באזור זכרון/חדרה/בנימינה שמתמצא היטב בדיני עסקים קטנים. בקיצור שיודע לעבוד ומכיר את הכללים לעומק. איך ניתן לבחור איש מקצוע כזה בלי ליפול בפח? על תשובות מהירות אודה לכם מאוד

מה שאני עשיתי זה לשאול

את האנשים שאני מכירה על רואי החשבון שלהם. מכיוון שאני באופן אישי ממש לא אוהבת להתעסק עם זה, היה לי חשוב מישהו ענייני, מהיר, מנוסה, שממש לא מתחבר לצד "רוחני" של העניין. ככה אני רואה את הדברים. בעיני ההתעסקות הזאת היא יבוש אחד גדול בשבילי ואני צריכה מישהו שממש ממש נהנה מזה... ליפול בפח...לדעתי אין ערבויות לזה, אין רואה חשבון מושלם כמו שאין רופא מושלם או בעל אטליז מושלם... לכולם, לכולנו, מדי פעם יש איזה נפילונת קטנה. זה גם תלוי ברואה החשבון וגם במי שמעסיק אותו - בעל העסק... לפני שנים, כשראיתי שאני משלמת הרבה מדי מיסים, לפי דעתי... החלפתי את רואה החשבון ואכן ראיתי ברכה בדבר. כמו כל מקצוע, גם בראיית חשבון עלולים לעשות טעות...רק שכשזה נוגע לכסף שלנו זה כואב מאוד...כי סמכנו על מישהו, בטחנו בו, והוא לא ענה על הציפיות... לילה טוב

siv30

New member
כדאי לך ללכת לפגישה ולהתרשם מהאנשים

מקצוע של רו"ח שונה במהותו ממנהל חשבונות. אם אתה ק צריך עבודות בוכלטריה של הקלדת תקבולים והוצאות אז אתה צריך מנהל חשבונות וכאן החשש שלך קטן, כי זו בעיקרון עבודה טכנית על תוכנת הנהלת חשבונות. אם אתה זקוק לייצוג מול רשויות המס (ביטוח לאומי/ מס ההכנסה/ מע"מ ושות') אתה צריך יועץ מס או רו"ח. אז כדאי להפגש עם האיש, לקבל המלצות ולשוחח אולי עם לקוחות כי יצוג בפני רשויות המס יכול לפעמים להכריע לחיים או למוות את גורל העסק. בהצלחה מקווה שעזרתי.

owolf10

New member
ושאלה נוספת...

מתי משתמשים ברואה חשבון ומתי ביועץ מס? לעבודה החודשית, מי עדיף? אני מדברת באמת לייצוג מול רשויות. אני מניחה שאת העבודה הטכנית אני יכולה לעשות בעצמי.

siv30

New member
../images/Emo9.gif אויש לא שמתי לב שאת אישה

טוב נתחיל מכך שבין רו"ח ליועץ מס למעשה אין הבדל מבחינת הרשויות אבל יש הבדל מבחינת תשלום שאת משלמת כשכר טירחה ומבחינת הקיפי העבודה שאת יכולה להעביר אליהם. אני חושבת שברמה הבסיסית אם העסק שלך קטן עדיף יועץ מס ולא רו"ח כי רו"ח יכול לדרוש ממך מחירים אבל מאידך במקרים רבים רו"ח יכול לתת לך גם שירותים של בוכלטריה שיהיו כלולים במחיר. אם יש לך את הכישורים והתוכנות הרצויות אני מניחה שאת יכולה לעשות את העבודה הטכנית. השאלה גם כמה חיכוך יש לך עם רשויות המס, פעם בחודש? פעם בחצי שנה? האם את יודעת איך לבצע את התשלומים גם בלי סיוע של אדם מקצועי? זהו באופן עקרוני.

owolf10

New member
שוב תודה

העסק ממש מתחיל, כך שכרגע התנועה מאוד קטנה, ולפי זה אני מבינה שמספיק יועץ מס. אעשה כהצעתך ואפגש עם מספר אנשים לפני שאחליט. המון המון תודות.

motyka

New member
השילוב המנצח - מנה"ח שהוא יועץ מס

השאלה אם יש כזה באיזור שלך

owolf10

New member
יש

בדקתי, מצאתי, נפגשתי. תודה לכולכם על העזרה. והלוואי שלכולנו יהיה, כל הזמן, הרבה פעילות לדווח עליה...

למעלה