נהול יומן

נהול יומן

מוכרחה לומר לכן שלמרות שזה מעצבן ומייגע ופשוט....עול! אני מוצאת שניהול יומן הוא אחד הדברים שהכי קידמו את ההחלמה שלי. ו...מגיע לי מזל טוב !!!! ממחר אני כבר שנה בלי מערכת יחסים!!! וחצי שנה בהימנעות טוטלית מכל מגע וקשר עם המין הגברי. מה תגידו? נכון שבדימוי החברתי הייתי צריכה עכשיו לזחול מותשת עם דימוי עצמי בגובה דשא? אז ככה, הדבר שהכי בא לי לעשות זה להמשיך להימנע. החזרה לשוק הבשר מטרידה אותי יותר - וממש אין לי חשק לזה. בנתיים אני משהה ומתמהמהת עם זה. מותר לי אחרי 30 שנות....נכון?

ineni

New member
מזל טוב נורית

וכל הכבוד על שנה שלמה שאת "נקייה"!! מעניין מאוד מה שאת מתארת: ההתמכרות שלך היא למערכות יחסים? כי אצלי המצב הוא הפוך: אחרי 7 שנים שהייתי עם עידו (הראשון והיחיד שלי), אני ממש מתקשה ליצור מערכת חסים עם אחר. כלומר אני כבר לא איתו, אבל עדיין מחוברת אליו ולא מצליחה להתנתק. אפשר להגיד שאני מכורה "אליו" או יותר נכון מכורה לאהבה שלי אליו. ומה את מתכוונת בניהול יומן? תפרטי יותר...

זה מאוד מורכב

אני מגדירה את המצב שלי כהתמכרות לאשליית אהבה. וכן, כרגע אני מתאוששת ממערכת אחת שקרסה , כמוך. הענין הוא , וראי את הדיון הקודם שלנו, שאני לא מרגישה שאני יכולה להיות במערכת יחסים בלי שאחד משני דברים יתרחש: או שאני לא ארגיש כלום ואכנס לדיכאון כי אני מנסה להיות "הגיונית". או שאני אשלח את עצמי לעזאזל ואציב אותו על כן לסגידת עולם - אין באמצע. בשני המקרים אני מתה ונעלמת. הגעתי למסקנה שכל האופן שבו אני מתבוננת באהבה הוא "חולה" ולדעתי הוא נגוע פעמיים : הוא נגוע בסיפור האישי והפרטי שלי והוא נגוע תרבותית - בכל מה שלמדתי שהוא "אישה". ומכאן, שעלי להמנע כדי לראות את מצבי בבהירות. אני לא עושה זאת בשיטת 12 הצעדים , למרות שהיא מעולה לדעתי, אני עושה זאת בשיטה שפיתחתי בעצמי. יומן כן, יומן יומי - בדיוק בתור שסתום שילמד אותך לנקז רגשות החוצה בקביעות ולראות את עצמך מכל זוית אפשרית. זה מתיש בצורה בלתי רגילה - כי זאת מחויבות ואנחנו שונאות מחויבות לעצמנו אנחנו מתות להתחייב לגבר ..... היום, כשאני סוגרת יומן של שנה, יש לי שני דברים ביד: תיאור של התפתחות ההחלמה שלי ומסמך המשמש לי מראה מאוד פרטנית ומאוד "נקיה" לגבי לאן אסור לי לחזור. היא "נקיה" משום שזה היה המקום בו הכרחתי את עצמי מידי יום להתבונן בעצמי בלי שמישהו היה שם לשנוא אותו, להאשים אותו או לקבל ממנו אהבה וחמלה. ובאחריות מלאה אני יכולה להבטיח לך : רגשות הם לא עובדות.....

אני גם מנהלת יומן

אבל הוא ויצא פסיבי ושחור ומדכא ורע, אז אני פעם בכמה זמן פשוט קוראת הכל מחדש, אומרת לעצמי שעכשיו אני זורקת את כל הרגשות האלה , וקורעת את הדפים... עכשיו אני מנסה לכתוב יומן חדש ואופטימי זה נורא קשה , כשאני מנסה לכתוב אופטימי זה לא תמיד יוצא, יותר קל להוציא מחשבות רעות ואני לא רוצה לחשוב יותר מחשבות רעות אומרים ש60% מהמחשבות שלנו הן מחשבות של אתמול אז אם היום אחשוב רק מחשבות רעות , כבר גזרתי על עצמי שמחר יקרה לי בדיוק אותו דבר ומחשבות בונות מציאות , בקיצור , אני מקווה שהיומן שלי <ושלך> יתמלא לאט לאט בדברים חיוביים

ineni

New member
מיכל, מה שאני עשיתי

שונה בהחלט: אספתי כל מיני שירים מחזקים (I'LL SURVIVE לדוגמא), סיפורים וקטעים שעוסקים בבניית זהות של עצמך. אני עדיין אוספת ומלקטת, ואישית זה מאוד עזר לי בתקופה השחורה-שחורה ההיא, ועד היום.

אם אני מבינה נכון מה שעשית

הרי שהחלטת להסב את המבט המהופנט שלך מ"האיש הרע" אל עצמך. מאוד נכון בעיני. מאוד מחזק. ישר כוחך!!!

Betterfly

New member
אני גם מבינה זאת בהדרגה...

שכשאת מתעסקת במושא האובססיה את לא מתעסקת בעצמך ובבעיות שלך. כשתתעסקי בעצמך, עד כמה שזה קשה בהתחלה, תתחילי פתאום להתחבר לדברים שאת אוהבת ולהשקיע במה שאת עושה. אני עכשיו בקטע עבודה עצמית של- "רגע, אני מעניינת ולא הוא". כל פעם שעולה לי מחשבה אני סותרת אותה במחשבה על עצמי, דברים שתכננתי, דברים שבא לי לעשות היום וכו'.

נכון מאוד

אחד הדברים שלמדתי שהכי קשה לי זה להיות לבד עם עצמי. אפילו לכמה שעות. וזה נובע מהעובדה שאני לא אוהבת את עצמי, ושיש לי רגשות מאוד שליליים ודימוי עצמי נמוך למרות שאני מפגינה ההיפך. כולם חושבים שאני כזו אישה חזקה ובעלת ביטחון עצמי, אבל הם לא יודעים שאני דורשת מעצמי כל כך הרבה ואף פעם לא עומדת בציפיות של עצמי. אני חושבת שהדבר הכי חשוב שעלינו, הנשים, ללמוד הוא לאהוב ולכבד את עצמינו. אנחנו צריכות לבוא למערכת יחסים אחרי שכבר למדנו להיות שלמות עם מי שאנחנו ורק אז נקבל את הכבוד של בן הזוג ולא נהיה תלויות באהבה שלו כל כך. צריך לבוא ממקום נקי. וזה אומר שקודם צריך ללמוד להכיר אותנו. להיות לבד, להסתכל במראה ולהגיד לעצמך:"אני אוהבת את עצמי"... תנסו ותראו אם אתן יכולות.

Betterfly

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

ומותר לך הכל, כל מה שתרצי. אני רואה בך כמודל אידאלי, אני עצמי לא מסוגלת כרגע לוותר על קשרים (אני מרגישה שאני מבזבזת את שנות נעוריי, עוד אין לי משפחה וילדים ואני לא חושבת שאם עכשיו אוותר על הסיכוי אז זה יהיה חיובי במיוחד). go for it girl

למעלה