נהיגה באיה נאפה-בבקשה תקדישו 2 דקות

OceaND

New member
נהיגה באיה נאפה-בבקשה תקדישו 2 דקות

אני לא מתיימר להיות יפה נפש ואני לא הולך להגיד לכם לא להשכיר כלי רכב - תעשו מה שאתם רוצים. מה כן הולך להיות בהודעה הזו? נקודת מבט של מישהו שעבר תאונת דרכים קשה באיה נאפה, שרוצה להגיד לכם כמה דברים שאולי לא חשבתם עליהם. וכל מה שאני הולך להגיד פה בכלל לא קשור למה שקרה בתאונה שלי - אלא קשור להבנה שתופסים רק אחר-כך. אז ככה, אתם הולכים להשכיר אופנוע או טרקטורון, לעשות את הנסיעה לחוויתית יותר. מה חשוב להבין? דבר ראשון - כיוון הנסיעה הפוך מאצלנו. אנשים חושבים 'תוך שנייה אני מתרגל לנהוג הפוך'. אבל המציאות היא לא ככה. אנחנו כל החיים רגילים למשהו אחד - נוסעים בכיוונים מסוימים שמוטבעים לנו בתוך המוח. אמנם אנחנו יכולים 'להתרגל' לנתיבים הפוכים. אבל בשנייה של חולמנות, חלום בהקיץ או סתם איבוד ריכוז לרגע, לוקח כמה שניות עד שאנחנו נוחתים חזרה לכבישי איה נאפה עם נתיבים הפוכים. ואני בטוח שלרובכם כשתסעו יקרה לא אחת ולא פעמיים שתתבלבלו 'רק לשנייה' בכיוון הנתיבים. דבר שני - נסיון. מלא מהאנשים שמשכירים אופנוע בכלל לא נסעו על אופנוע אף פעם ולחלק מהאנשים יש רשיון של חודשים ספורים בלבד.. נכון שמתרגלים ולומדים מהר. אבל נסיון אמיתי שצריך בזמן אמת, במצבי חירום על הכביש לא רוכשים ביומיים. כי אם פתאום תאלצו לקחת פנייה חדה במהירות, בלי נסיון רוב הסיכויים שתאבדו שליטה על האופנוע ותתהפכו. דבר שלישי - האווירה. מגיעים לאיה נאפה וישר מריחים את אווירת הנופש והחופש. אופנועים, באגי וטרקטורון מסתובבים בכבישים בשפע. רוב הזמן הרמזורים, כמו שאומרים, בגדר המלצה. לית דין ולית דיין. אז ההוא נסע באדום, וואלה גם אני אסע באדום - הרי הכביש פנוי. הבעיה שאתם לא לבד. לא תמיד התאונה תגרם באשמתכם. אז יכול להיות שמישהו לא ראה אתכם על האופנוע, במיוחד בלילה כשהוא היה שיכור. אז הוא אמר לעצמו "הכביש פנוי" נסע באדום ונכנס בכם. או שסתם בתמימות מישהו שכח שהנתיבים הפוכים ונכנס היישר לאופנוע שלכם בנתיב הנגדי. מאות ואלפי תאונות קורות באיה נאפה במהלך חודשי הקיץ. חלקם נגמרות רק בשריטה של האופנוע ובקנס של 500 שקלים. אבל כסף מתגמד לעומת חיים. אמנם אלפים רק שורטים את האופנוע ומאות 'רק' שוברים את היד, או את הרגל, או את שניהם. אך עשרות נפצעים פציעה בינונית ואולי גם קשה. ומדי שנה בודדים מאבדים את חייהם. בקיץ האחרון - 3 ישראלים נהרגו באיה נאפה. בנוסף אליהם היו עוד הרוגים ממדינות אחרות. לפני שאתם אומרים - 'יאללה מה הוא רוצה אני אחראי ואני יודע לנהוג. לי זה לא יקרה. חברים שלי אמרו לי שלא קרה להם כלום ושהם נהנו מהנהיגה..' - אז תבינו: נכון - הרבה חוזרים הביתה בשלום, נהנים ומספרים חוויות. הרבה גם רק שורטים את האופנוע ושוכחים מהר את ה 500 שקל אחרי החווייה ב"גן -נאפה- עדן". ורק מעטים חוזרים עם נזקים בלתי הפיכים או לא חוזרים בכלל. אני רק רוצה שלא תהיו חלק מהם. לכן אני מבקש שגם אם אתם כן משכירים כלי רכב - תסתכלו סביבכם בשבע עיניים. אל תדאגו רק לעצמכם, תסתכלו על כל מה שקורה מסביב - ובבקשה, אל תסעו בלילה שיכורים. ועוד משהו, כמו המסר בשיר 'מרכבות המוות' של מוקי וחיים חפר - תחשבו כמה ממכם מכירים מישהו שנפגע בתאונת דרכים, או מכירים חבר שמכיר מישהו שנפגע מתאונת דרכים. אני בטוח שלרובכם המציאות הזו לא כזו רחוקה.

אחד הילדים שנהרג בקיץ האחרון

http://www.krayot.com/index.php?action=show&type=news&id=7158 אנשים הבחור הזה צודק!!!!!!!! תיסעו לשם תזיינו את הטרקטורונים ואת האופנועים אבל תמיד תיזכרו שהחיים שווים יותר מסיבוב קטן של פוזה על הכביש

OceaND

New member
וזה כמובן התאונה שלי

אני הפצוע קשה מאוד. וזה חבר שלי שנהרג.. :/ קיצר שמרו על עצמכם

yossibalali

New member
כנסו

ביום שנאי באתי בדרך מהשדה תעופה לבית דירות סיפרו לנו שבדיוק באותו היום נהרג מישהו ישראלי בתאונת אופנוע... לא ידעתי מי זה. רק שחזרתי לארץ ונכנסתי לאינטרנט ראיתי שזה מישהו אוהד מכבי שאני מכיר מהיציע. שמרו על עצמכם ועזבו את זה שזה מסוכן להשכיר דברים.. זה פשוט בזבוז כסף!

DJfroyke

New member
אחי איך אתה מרגיש??

אחי התאוששת מזה? מלוא הצער על חבר שלך.
יהי זכרו ברוך.
זה בין הדברים הכי מסוכנים תיירותית שיש.

OceaND

New member
מרגיש מצויין טפו טפו טפו

התאוששתי, זה כן. צריך להמשיך הלאה. כמובן שאף פעם לא שוכחים.. ואוחזים ברגעי נוסטלגיה

הלוואי ורק שלושה ישראלים שנהרגו שנה

עד כמה שידוע לי נהרגו 5 ישראלים שנה שעברה ויותר ממאה שנפצעו!!!!! והמון מהם פציעות קשות.. ויש גם כאלו שלא נפצעו תודה לא-ל אבל יצאו עם נזק כספי שהיו צריכים לאסוף כסף מהחברים כדי לשלם על הנזק שנגרם לאופנוע 50-400 לירות קפריסאיות ונשארים בחובות וכל הטיול הלך...!! דאגו לעצמכם!!! אם לא אתם אז מי ידאג לכם??!

למעלה