נהיגה בשלג ?

Arnon Ayal

New member
נהיגה בשלג ?

איך זה? מאתגר למי שלא רגיל?
באיזה מהירויות בכלל נוסעים?
מתי שמים שרשראות? מראש ונוסעים גם בכביש רגיל או רק כשיש שלג / קרח על הכביש?
שוקל נהיגה כזאת ורוצה לדעת מה זה אומר
כל מידע / טיפ אחר יתקבל בברכה.

תודה ארנון

z x 7 r

New member
הרבה יותר מסוכן מנהיגה בגשם - ובגשם אתה נוהג בזהירות

(אני מקווה)? :)

אם אתה לוקח רכב מהשכרה - תבקש אחד שיש לו צמיגי חורף. בשביל לא להתעסק בשרשראות - יש צמיגים מיוחדים. חוץ משרשראות יש גם רצועות מיוחדות (את שתי האופציות לא בדקתי - כי לקחתי רכב עם צמיגי חורף).
הכבישים לא הרריים - יבשים ורגילים לגמרי, כשאתה מתחיל לעלות לגבהים - יכול להתחיל להיות קרח בלילה או שלג אם יורד כזה, לרוב גם הכבישים בהרים יבשים (אלא אם יש סופה ממש באותו זמן).
בכל אופן - בלי סיבובי הגה חדים, בלי בלימות פתע, בלי פול גז - לנהוג ממש בעדינות (לא אמרתי לאט יחד עם זאת) - ואם אתה לא בטוח בעצמך, אז קח לך שאטל, עדיף מכל הבחינות.
בעבודה עכשיו סיפרו לי - חברים של המיהשהו הזה השאירו את הרכב לכל השבוע לא בחניון מחומם - הרכב אגר המון שלג עליו, עד שחפרו מצאו שהרכב לא התניע. התחילו להילחץ, בכל אופן - איכשהו הצליחו להתניע ולחמם את המנוע. במזל לגמרי.
אם כבר לקחת רכב מהשכרה - אל תתקמצן ותשלם על חניון מקורה - ואם אין כזה, אז תבדוק כל כמה ימים שהרכב מתניע ואין בעיה לצאת עם הרכב מהחניה - שלא קפא עם קרח לקרקע, שהוישרים לא דבוקים לשמשה (המקומיים מרימים אותם כשעוזבים את הרכב בחניון).
את השרשראות שמים כשעולים להרים - יש נקודות מיוחדות להחלפה - אתה כבר תראה שכולם מחליפים. על האספאלט עם שרשראות לא נוסעים - הן נהרסות, וגם מהירות הנסיעה איטית יותר (גם על השלג, שהשרשרת לא תקרע).

מקווה שעזרתי.

Arnon Ayal

New member
תודה!

המון מידע מועיל.
אני מבין שאם יש צמיגי שלג לא צריך שרשראות?
לא ממש מעוניין בנהיגה כזאת אבל יש מצב שזו תהיה האופציה היחידה.

עוד שאלה, יש איפשהו מקום לבדוק את מצב הכבישים הרהרלוונטים מראש?

z x 7 r

New member
צמיגי חורף הם מיוחדים - עם תבנית יותר מתאימה

נגד החלקה (יש יותר שפיצים\נקודות אחיזה על הצמיג למטה) וגם הבליטות בצמיג יותר קטנות וצפופות. אתה לא חייב שרשראות עם צמיגים כאלה - מה שכן אם יהיה קרח של ממש - הצמיגים האלה טיפה פחות מועילים משרשראות. בסה"כ אתה לא נוסע לקוטב הצפוני - הכבישים במצב מצוין, מפנים אותם, ובד"כ ביום שמש השאריות של שלג נמסות על הכביש.
מקום לבדוק? אתרי מזג אוויר - לראות אם יש סופות באותו אזור\זמן. לא מכיר אם יש אתרים או אפליקציות סוג של וויז עם דיווח על מצב השלג או לא שלג על הכביש עצמו :)

davesh

New member
לא צריך לבקש צמיגי חורף

חברות ההשכרה משכירות רק רכבים עם צמיגי חורף בין נובמבר לאפריל מכיוון שהחוק ברוב מדינות אירופה מחייב נסיעה עם צמיגים כאלה.
שרשראות צריך רק לכבישים המכוסים בשלג, מכיוון שהשרשראות גורמות נזק לכביש.
למרות שאני לא נהגתי בסופת שלגים, אני חושב שבזמן שיש שלג על הכביש, צמיגי חורף לא מספיקים, ועדיף שרשראות.
אין שום סיבה להחנות בחניון מקורה. מנקים את האוטו מהשלג ומניעים. יש במנוע נוזל אנטי-פריז שמונע קפיאה.
אחרי שמניעים, נותנים למנוע לעבוד כמה דקות, ומפעילים את החימום באוטו ואת המפשיר חלונות.

z x 7 r

New member
לגבי חניון לא מקורה

עובדה - שהרכב היה עם הכנת חורף - וכולו קפא (ביום השלג נמס, בלילה קפא - נכנס למערכות של המנוע). במזל הספיקו להתניע לפני שהמצבר נגמר - היו צריכים להגיע לנמל.

I Gabe

New member
דווקא קרה לי יותר מפעם אחת שהייתי צריך להתווכח איתם על הצמיג

נתנו לי רכבים עם צמיגים רגילים או צמיגי "כל העונות" שלא משתווים לצמיגי חורף/צמיגי שלג צמיגי או S + M. בדרך כלל כשאני אומר שאני נוסע לסקי מחליפים מייד. רק בניישנל נפלתי על מטומטם אחד במינכן שאמר שזה אותו דבר ולא הסכים להזיז אצבע. מאז אני מחרים אותם.

davesh

New member
דווקא בגרמניה חובה לשים צמיגי חורף

ולכן קשה לי להאמין שעל הרכב לא היו מורכבים צמיגים כאלה.
חברות ההשכרה גם דורשות אקסטרה על צמיגי חורף, ופעם אחת שהתלוננתי על כך וביקשתי שיתנו לי רכב ללא צמיגי חורף הנציגה אמרה שהם מחוייבים ע"פ חוק.

I Gabe

New member
ייתכן שאתה מתבלבל עם צמיגי all season שמתאימים *גם* לחורף

ויש הבדל. בכל אופן, זה המצב.

natyh

New member
הגה לכיוון ההחלקה לא טריויאלי מנוגד לאינסטיקט נהיגת ראלי

z x 7 r

New member
למי שאין אינסטינקט נהיגה בכביש חלק - שלא יסע.

זה יכול לגרום למצבים יותר מסובכים, כשאין נסיון ומנסים לעשות משהו שהוא לא טבעי.

הנה סרטון עם דוגמאות

https://www.youtube.com/watch?v=EAi0fes4OC4

natyh

New member
סירטון נהדר וממצה תודה

הנה כך מצרפתו להודעה שוה הוספה למאמרים :

marceloros

Member
מנהל
מה שראיתי אתמול

היה הרררבה שלג שהמשיך לרדת תוך כדי, האוטובוס היה ללא שרשראות, וכך גם רוב המכוניות.
נסענו על שלג בערך בגובה ס"מ בודד או בודדים על הכביש, לפעמים יותר לפעמים פחות, אם היה ממש שלג נסעו ב-30 קמ"ש בשיירה, שמרו הרבה מרחק וכמו שנאמר פניות איטיות ובלימות איטיות בלבד.
ראיתי מכוניות עם צמיגי שלג שטיפה החליקו על ההר, אבל זה היה בתחילת נסיעה, שם מופעל מומנט רב.
במקומות בהם המפלסת עברה או שלא היה כמעט שלג על הכביש נסעו ב-60 קמ"ש, ובסוף בכביש המהיר גם 80.
אפשר להסתדר רק צריך להבין קצת מה עושים, אני נסעתי בשלג האחרון בי-ם ללא בעיות מיוחדות, רק לנקוט משנה זהירות.

מעבר לכך זו אינה המלצה לנהוג בשלג, טל"ח, שוב שמעתי השבוע את סיפור התאונה עם הבית באוסטריה של נפתלי..

natyh

New member
יש הגדרות מדויקות למיטב זכרוני 25 סמ נחשב לא עביר.

Cמן רשום

New member
זה מאד תלוי ברכב

באירופה על שלג טרי אני רואה הרבה מכוניות תקועות בפחות מזה. מצד שני הגרנד צ׳רוקי שלי זלל בתיאבון רב את השלג בירושלים שנה שעברה. לא זוכר בדיוק כמה היה אבל סביב 20 אם לא יותר.

נפתלי99

New member
אנחנו החלקנו אחורה על עשרות ס"מ... (חוכמולוגים ישראלים)

ראיתי גם אני אתמול את הנהיגה של האירופים על השלג, ואכן מרביתם היום ללא שרשראות,
אבל ביום הראשון של הסערה, כשנסענו עם האוטובוס והפוניקולור לבורג' סט מוריץ, ראינו המון מכוניות ששמו שרשראות, כי זה היה על הסנטימטרים הראשונים של השלג על הכביש, לפני שהמפלסות עברו ודחפו את השלג לצדדים ופיזרו מלח.
&nbsp
הסיפור האישי שלי לפני 15 שנים בערך, זה פשוט חבורה של חוכמולוגים ישראלים, שניסו לנהוג באמצע סערה, אחרי חצות במעלה ההר, אחרי שירדו עשרות סנטימטרים של שלג טרי בערב אחד, ואף אירופי לא העז לנסוע על הכביש כמונו.
&nbsp
מעבר לגובה שלג מסויים - השרשראות פשוט לא עובדות, ומתחפרות בשלג, וכמה שלוחצים יותר על הגז השלג נדחס והופך לקרח - והרכב פשוט מחליק אחורה ללא שליטה.
&nbsp
בקיצור - ברומא התנהג כרומאי: אם הם שמים שרשראות - שים גם אתה. אם הם לא נוהגים באמצע הסערה עם אוטו פרטי על כביש שטרם פונה ע"י המפלסת - תפוס אוטובוס כמוהם.
&nbsp
&nbsp

HelloweeN

New member
טיפים לנהיגה בשלג

נהגתי בצעירותי בסופות שלגים במבחר רכבים, החל ממיצובישי אקליפס ספורט מונמכת, עם צמיגי קיץ והנעה קדמית, לרכב הנוכחי שלי - סוברו אאוטבק ידני עם הנעה כפולה עם צמיגי שלג ייעודיים (סוברו מבחינתי היה ויהיה לעולם הרכב הטוב ביותר מכל הבחינות, להוציא פינוקים).

נתחיל מזה שהרכב הכי טוב והכי בטוח לנהיגה בשלג זה עם הנעה כפולה (AWD או 4WD), ורצוי עם צמיגי שלג. אם אין בנמצא כזה רכב, אזי כדאי להתעקש עם רכב עם צמיגי שלג טובים, ומאוד מאוד מומלץ שיהיה ידני. (מי שחושב שכל השטיקים הזולים של "גיר רובוטי" ושאר שקרים יעזרו - טועה ומוזמן להרגיש את ההבדל התהומי בעצמו או שיש לא מעט השוואת וידיאו באינטרנט)
אוטו עם צמיגי שלג טובים ייתן גריפ וכל הקסם בתנאים קשים זה לשמור מרחק ולזכור כל הזמן שהרכב יחליק מאוד בזמן עצירת פתע (וזה לא משנה איזה רכב ואיזו הנעה וכו') ולכן חייבים לשמור מרחק.

שרשראות/צמיגי שלג - כשמדובר על רכבי פרייבט למיניהם, כמעט ואין צורך אמיתי בשרשראות כי אלו מיועדות לשטח שהוא כמעט בלתי עביר, למשל שלג בגובה של 30-40 ס"מ או תנאים נדירים שאי אפשר לעבור עם צמיגי שלג ייעודיים. אני רוצה להאמין שהאירופאים מטפלים בכבישים שלהם בצורה טובה ולכן כמעט ואין מצב למצבים כאלה.

האטה/עצירה - כאן נכנס הקסם הידני לתמונה, והדרך הבטוחה ביותר לעצור או יותר נכון להאט זה ע"י הורדת הילוך.
אם חייבים להאט, לעולם, אבל לא לעולם אין ללחוץ על הברקס בצורה רציפה, כמו ש-95% מהאנשים עושים. ה-ABS עלול להיות מופעל ואז יש סיכוי טוב לאבד שליטה על האוטו. אם צריך לעצור, ושומרים על מספיק מרחק - יש לתת נקישות קצרות על הברקס.
כנ"ל בתחילת נסיעה - אם האוטו ידני - להכניס לראשון ובעדינות לתת גז.
אם חלילה מאבדים שליטה, סיבובי הגה אמוציונליים לא יעזרו, וחייבים לתפוס את ההגה, לשבת זקופים ולקוות לטוב.

בנוסף, לקראת נהיגה קשה או אתגרית בתנאים קשים, אני ממליץ מאוד להיות מוכנים ומפוקסים. יש נטייה להרבה אנשים לשים מזגן חם בזמן נהיגה כשקר בחוץ - ממליץ להמנע, זה מרדים ומוציא מפוקוס. כדאי לשים מיזוג על טמ' נוחה או פחות מנוחה + להצטייד בקפה או משקאות אנגרטיים.
אני אישית מוציא את הנ"ח כהכי מאתגר, ואני משתדל בשנתיים האחרונות לא לנהוג לבד, וכשכן, לשמור על כמה של אי נוחות כלשהי בכדי לא להתקרב אפילו ללנקר או לעצום עיניים.
חוץ מזה, זהו. אם אתה נהג אינטיליגנטי, שקורא את תנאי הדרך בצורה טובה, מבין את התנהגות האוטו והכי הכי חשוב בעולם - שומר תמיד על מרחק, תגיע ליעדך בשלום.

* הכותב נאלץ להתמודד לפחות פעם בשבוע עם נהיגה בשלג/בליזרד ושאר סופות מאוד קרות, שעושות הרבה טראפיק ולא מעט עיכובים.

Cמן רשום

New member
בחלק גדול מהמכוניות האוטומטיות יש מצב שלג

חוץ מזה שגיר אוטומטי טוב (פלנטרי) מעביר כוח לגלגלים יותר חלק ממה שמרבית הנהגים יכולים לעשות עם קלאץ. בטח ובטח נהג שלא נגע בגיר ידני מאז שיעורי הנהיגה שלו.

HelloweeN

New member
אתה מוזמן לקפוץ לביקור

באיזה יום סוער ותיראה כמה מכוניות אוטומטיות (כולל SUV) נתקעות, ואלו עם הביצועים הטובים ביותר - הן ידניות.
כמובן שיש היום את אופנת השקר של "טיפטרוניק" ושאר בולשיט שכזה של "לנהוג בלי ולגרום לעצמך לחשוב שזה עם", אבל כל עוד אין קלאץ', האוטו אוטומטי והביצועים שלו בעיני יהיו משמעותית פחות טובים, וזה מבלי בכלל עוד להכנס לענין של השליטה על האוטו.
אני כ-ל הזמן רואה מכוניות דנדשות, כולל AWD שנתקעות בשלג ויוצרות פקקים, ואני מדבר על קולורדו, איפה שהאנשים 'אמורים' לדעת איך לנהוג. בפועל, בשטח - התוצאה היא שונה ואתה חיש מהר תיראה שמי שמצליח לעבור בתנאים הכי קשים זה בעיקר רכבים ידניים, או רכבי שטח ממש גדולים ואגרסיביים שמצויידים בצמיגי שלג (וגם אותם ראיתי הפוכים כבר כמה פעמים).

למעלה