נהיגה ואוטיזם - וגם לימודי תעבורה בתיכון.

Kefiyy

New member
היי לכולם,
השנה הבן מתחיל לימודי תעבורה כחלק ממערכת הלימודית בכיתה י׳ ( נמצא בשילוב) מה שנותן לי תזכורת עתידית לחשש שמלווה אותי לגבי נהיגה ואוטיזם . אני לא בטוחה עד כמה הבן יהיה כשיר בעתיד לנהוג בעצמו בכבישים.
בעקרון הוא מבחינתו תמיד רוצה ושואף להיות כמו כולם! אני חוששת מענין הנהיגה ולא בטוחה עד כמה יהיה מסוגל לנהוג בעצמו בכבישים....
עדיין לא עלה הנושא בבית ולא יודעת עד עד כמה יצא לו לחשוב על עניין הנהיגה אבל מן הסתם השנה מתחילים בתיכון ללמוד על זה והנושא בטח יעלה. הייתי שמחה לשמוע מנסיונכם על הנושא - זה כרגע מאוד ראשוני לי ואשמח לקבל נקודות למחשבה, תובנות, המלצות וכו׳.
תודה מראש!

in bal1

Well-known member
לעניות דעתי.הכל יהיה בסדר בשלב הלמידה.תמרורים מבנה מנוע ועוד.גם שהוא יהיה עם המורה ברכב לדעתי גם יהיה בסדר,כי המורה מתווך בין הסביבה לנהיגה.
מתי תתחיל הבעיה שהוא יהיה לבד על הכביש ויצטרך להתמודד עם כל מיני סיטיואציות שהוא עלול לפרש אותן לא נכון.
יש לי הצעה.קחי אותו איתך שאת נוהגת נסי להראות לו כל מיני מצבים שעשויים לקרות.למשל מישהו נדחף,מישהו לא אותת ועוד ונסי להסביר לו מה עושים במקרים כאלה.
תווכי לו איך מתנהלים עם נהגים אחרים בכביש.

in bal1

Well-known member
יש לי לקוח עם אספרגר שהכנתי אותו לחתונה של אחיו.אמרתי לו על מצבים שקורים בחתונה ואיך להתנהג.החתונה מבחינתו עברה בהצלחה!

schlomitsmile

Member
מנהל
מכירה א"סים (=אנשי ספקטרום) שהם נהגים מעולים ממש,
וגם א"סים שלא מתאים להם לנהוג, בעיקר בגלל מהירות תגובה איטית מדיי וענייני קשב.
כך שעצם היותו א"ס, לא שוללת מראש שיהיה נהג סביר או אפילו מעולה.

נהדר שיש אצלכם לימודי תעבורה! לא מובן מאליו וכ"כ חשוב.
בלי קשר למי ינהג בעתיד ומי לא, זה חשוב לכל משתמשי הדרך, לכולנו.
אם וכאשר הבן יביע עניין בשיעורי נהיגה, הייתי בודקת איתו
א)מדוע הוא רוצה בכך?
להיות כמו כולם זו מוטיבציה עקרה ומזיקה
(הוא שונה וזה בסדר, אין טעם לשאוף לדברים שלא יקרו וגם אין צורך שיקרו).
שאיפה לחופש תנועה למשל, זו מוטיבציה מצמיחה.
ב)אילו תכונות ויכולות נדרשות מנהג?
האם לדעתו יש לו אותן במידה הנדרשת כדי לא לסכן את חייו וחיי אחרים?
הייתי משאירה את ההחלטה בידיו.
במקרה שהוא לא מתאים לנהיגה ויבחר כן ללמוד נהיגה,
לכל היותר אחרי כמה שיעורים המורה כבר יגיד לו את זה (אם הוא לא יווכח בעצמו)
ואז אפשר יהיה לחשוב על דרכים אחרות לחופש תנועה.

אני א"א (=אשת אמצע, לא א"סית וגם לא נ"טית, באמצע).
לא עשיתי רשיון נהיגה כי היה ברור לי שמהירות התגובה שלי וסגנון הקשב שלי לא מתאימים לנהיגה.
הבכור שלי (א"ס בן 25) רצה לעשות רשיון. לדעתי זה לא יהיה נכון לו מאותן סיבות שזה לא נכון לי.
הוא ניסה, אבל לא מצא מורה לנהיגה מתאים, ודי ירד מזה.

למעלה