נהיגה עם אוזניית בלוטות'

ד קובי

New member
נהיגה עם אוזניית בלוטות'

האם מותרת נהיגה עם אוזניה שכזו? והאם מישהו יכול להביא קישור מה החוק אומר על כך?

be_roo

New member
החוק לא יעזור אבל בית המשפט העליון

התיר כבר לפני שנים שימוש בדיבורית אישית כשוות ערך לדיבורית המותקנת ברכב. אפשר לטעון שאוזנית בלוטות' היא שונה בגלל שהיא אלחוטית אבל אני בספק שיש שופט שיפסוק בצורה הפוכה, בפועל התפעול הוא דומה ואפילו קל יותר עם בלוטות'.

be_roo

New member
מה לעשות, פסיקת בית המשפט העליון

קבעה כי אוזניה ממלאת אחר דרישת החוק ולכן גם היא מותרת למרות שהתקנה מזכירה דיבורית בלבד. משטרת ישראל לא קונסת נהגים שמתמשים בסלולרי באמצעות אוזניה כל עוד הם לא מחזיקים את המכשיר ביד.

ד קובי

New member
יש לך קישור לפסיקה שכזו כי....

בתי המשפט כן מרשיעים על שימוש באוזניה שכזו לפי הפסיקה בקובץץ המצורף

be_roo

New member
מדובר על פסק דין בנושא אחר

עד כמה שזכור לי (לא קראתי שוב את הכל), מדובר על דיון אחר לגמרי שעוסק בעניין טכני של דו"חות שבהם לא טרחו השוטרים לציין במפורש כי הנהגים לא אחזו את ההגה בשתי ידיים. בנוסף יש שם התייחסות ספציפית לנושא האוזניות בה בחר השופט לא לעסוק בשאלה האם התקנה הנפרדת שאוסרת על נהיגה עם אוזניות תקפה גם כאשר מדובר באוזניה אחת כמו במקרה של טלפון סלולרי. אם פיספסתי את הפסקה הרלוונטית בקובץ שצרפת אשמח אם תוכל להפנות אותי. את הפסיקה שהזכרתי אנסה למצוא, אם זכור לי נכון היא הועלתה פה ובפורמים מקבילים לא פעם.

isra533

New member
על מה אתה מודה

האם ידעת שרוב התאונות נגרמות מחוסר תשומת לב. שימוש באוזניות או בדיבורית גורם לירידה משמעותית בריכוז שלנו בכביש, לכן אותי לא מענין אם השופטים המכובדים החליטו מה דומה למה ואם המשטרה אוכפת שימוש כזה או אחר, החובה שלנו להיות מרוכזים בנהיגה וכל דבר שפוגע בריכוז שלנו פסול. השיקול שלך צריך להיות האם אתה מסוגל לנהוג בצורה בטוחה במצב בו אתה נמצא כאשר אתה מדבר בטלפון ולא משנה אם זה אוזניה, דיבורית או אפילו שיחה עירנית עם הנוסעים ברכב. כל הדיבורים אם הדבר הוא חוקי או הוחלט בבתי המשפט מחטיא את המטרה של מניעת תאונות דרכים. כוונת השופטים הוא לאכוף את החוק ולאו דוקא למנוע תאונות דרכים. ואם אתה לא מאמין, וזאת זכותך, אתה מוזמן להגיע לבתי המשפט לתעבורה ולהווכח בעצמך עם הדיונים והחלטות נוגעות במניעת תאונות דרכים.

wil

New member
ברור שהשיחה מסיחה את הדעת

זה ידוע ולכן רצוי להמעיט בשיחות, וכך אני עושה (למשל אני לא יוזם שיחות בנהיגה, למעט "אני מגיע עוד 5 דקות חכה לי למטה" וכו'). אבל כשכן מדברים בטלפון בזמן הנהיגה, רצוי לדעת מה הדרך החוקית לעשות זאת וכך גם לא לחפש שוטרים בנוסף לנהיגה עצמה ולשיחה...

Metheny

New member
אין צורך לחפש שוטרים

הם כבר ימצאו אותך

למעלה