נהיגה...

jessy19

New member
נהיגה...

כבר שנים שלאבי יש בעיה עם זה שאני ואחיי נלמד נהיגה... יש לי שני אחים גדולים: אחות בת 28 ואח בן 26. אחרי מלחמות מרובות איתו היא כן למדה אבל נאלצה לעבור חצי שנה של נסיעה איתו בתור מלווה. ואחי אין לו רישיון, אני כמעט בת 20 וללא רישיון. התחלתי ללמוד נהיגה אבל הפסקתי באמצע בגלל שלא עמדתי במריבות איתו. השבוע החלטתי לחזור לא משנה מה ופשוט להצליח, היום היה השיעור הראשון, היה מאוד מרגש ושמחה שהחלטתי לחזור ללמוד. השאלה אם לספר או לא- מצד אחד אני רוצה לספר לו ולשתף אותו אבל מצד שני, פוחדת שהמריבות איתו יחזרו וששוב לא נדבר וששוב הוא יגרום לי לעזוב. מה דעתכם?

faith2

New member
דעתי בעניין....

כל עוד את משלמת על הנהיגה אני חושבת שתספרח לו רק אחריי שתוציאי את הרשיון. בוא נגיד תעשי לו הפתעה...ולא מהמובן של לפגוע בו, פשוט תשמחי אותו ותגידי לו שרצית להפתיע אותו. אם הוא היה נגד השיעורים אז- אני חושבת שכלום לא השתנה במשל השנתיים שעברו- אבל יכול להיות שכן...עדיף שלא תסתכני, כי אחריי שהוא יגיד לא, אין דרך חזרה משם...

jessy19

New member
זה לא בקטע של לשאול אותו...

אני לא מתכוונת לוותר, אני מתכונת להוציא רישיון ולא איכפת לי מכלוםץ. זה מהכסף שלי, וזה במקום ללמוד פיתוח קול ככה שהוא לא יכול לומר כלום על זה. העניין הוא שאז הוא התעצבן שהתחלתי ללמוד בניגוד לדעתו ובגלל זה לא דיברנו מלא זמן...

jessy19

New member
זה לא בקטע של לשאול אותו...

אני לא מתכוונת לוותר, אני מתכונת להוציא רישיון ולא איכפת לי מכלוםץ. זה מהכסף שלי, וזה במקום ללמוד פיתוח קול ככה שהוא לא יכול לומר כלום על זה. העניין הוא שאז הוא התעצבן שהתחלתי ללמוד בניגוד לדעתו ובגלל זה לא דיברנו מלא זמן...

faith2

New member
אהה.....כבר התחלת ללמוד בלי רשותו

פעם? או.קי- חבל לחזור על אותה טעות, הרי את כבר יודעת איך הוא יגיב אם התחלת ללא ידיעתו. אני מאמינה גדולה כפי ששמת לב בתקשורת בין ילדים והורים, אני חושבת שהכי טוב זה שתדברי איתו מלב אל לב...ותסבירי לו כמה זה חשוב לך, ושזה הכסף שלך...הכי חשוב אל תגידי לו "החברים שלי ככה וככה..." זה משפט שהורס הורים מכעס... אני מאחלת לך באמת באמת מכל הלב בהצלחה

jessy19

New member
אני בת 20 כמעט...

כשביקשתי בעבר את רשותו הוא לא הסכים ולא דיבר איתי כשסיפרתי לו שאני מתחילה ללמוד נהיגה. הסברתי לו ולא איכפת לו. הוא אמר לי שהוא לא ייתן לי לנהוג במכונית שלו. אין לי מושג אפילו ממה נובעת ההתנהגות שלו. התחלתי ללמוד בגיל 18 ולא לפני ואני מאמינה שעשיתי טעות מאוד גדולה כשהפסקתי ללמוד ועכשיו אני משלמת על זה...

שלום...

לפי דעתי זה בכלל לא עניינו של אביך אם את כן לומדת נהיגה או לא לומדת נהיגה. רשיון זה כלי שיעזור לך בעתיד כשתהיי מבוגרת יותר ויהיה לך רכב משלך. אז לפי דעתי את צריכה להמשיך את לימודי הנהיגה שלך גם אם זה לא מוצא חן בעיניו, את כבר "ילדה" גדולה ויכולה להיות אחראית על המעשים שלך. ובכלל אני לא מבין מה פסול כ"כ בהוצאת רשיון??!!

s h o o s h a

New member
רישיון נהיגה-כן או לא

לדעתי, חוסר הרצון של אביך שתלמדו נהיגה נובע ממשהו עמוק מאד, אולי אירוע טראומטי בעברו שקשור לתאונת דרכים בה היה הוא עצמו או מי ממקורביו מעורב ולכן ע"י מניעת הוצאת רישיון נהיגה ממכם, לתפיסתו והבנתו, ימנעו את הישנותה של אותה טראומה. לדעתי, את צריכה לשבת ולדבר אתו ולנסות להבין מהיכן נובע בדיוק האיסור הכל כך חמור הזה. להעשוות לדברים אחרים שהוא כן מתיר (ויתכן שברמת ה"סיכון" אינם פחותים מנהיגה) ובכל מקרה, לא לעשות דבר מאחורי גבו (גם אם מדובר בכסף שלך) ולפגוע בו שוב ושוב. בהצלחה

עינת

New member
אממממממ

כאמא מאוד קשה לי לכתוב עכשיו את מה שאני הולכת לכתוב לך אבל... ברור שאביך חווה איזו שהיא טראומה שקשורה בכביש ובנהיגה ועל כן הוא כל כך חושש. לספר לו עכשיו אומר תוספת לחץ עלייך מה שבודאי לא יועיל להצלחה ועל כן הייתי נמנעת מלספר כרגע. אישית אני מאמינה שצריך לדבר על הכל אבל לא כולם כמוני. זוכרת שבני רצה להוציא רשיון לאופנוע - התנגדתי וגם לא חתמתי לו , אך ברגע שלא היה זקוק לחתימתי הוא הוציא בכוחות עצמו ואני למרות הפחד ולמרות התנגדותי , תמכתי , התעניינתי ו... היום אפילו רוכבת אחריו על הכלי הכבד

ומה לעזאזל הבעיה שלו?!?!

את כבר ילדה גדולה, זכותך ללמוד מה שאת רוצה גם אם הוא לא אוהב את זה... השאלה היא על איזה רכב בדיוק תנהגי

למעלה