נהיגת חורף מול קיץ

אהובה.א

New member
נהיגת חורף מול קיץ

לפני כמה חודשים, בחורף אשתקד, היה יום ערפילי בגולן. נסעתי לאחד הישובים הדרוזים בגולן, לא רואה כלום ממטר. מולי נסע רכב שלא הצלחתי לראות. רק כשהוא התקרב אליי 3-4 מטר (למזלי נסעתי לאט בגלל ה"באמפים") הבחנתי בו. אמרתי לו שרצוי שידליק אורות כי לא רואים אותו אז הוא ענה לי במצ'ואיזם כזה "אבל אני רואה אותך"....פפפאאאאאחחחחחחחחחח גברים. נכון שאנחנו עדיין בעיצומו של הקיץ , אולם אותות החורף מבצבצים לנו מידי בוקר בכבישי הצפון. מידי בוקר, כשאני יוצאת לעבודתי, ערפל קליל מכסה את האוויר והראות, יחסית לקיץ שלנו, לא הכי טובה. כבר שנים שאני נוהגת עם אורות במשך כל ימות השנה. זה פותר הרבה אי ודאות בכביש. כשאתה מדליק אורות רואים אותך למרחקים. דבר זה יכול למנוע תאונות, במיוחד חזיתיות, בעקבות עקיפה או "סטיה" מנתיב "מסיבה לא ברורה" (מתה על המושג הזה...איפה המציאו אותו?) נכון שישנו חוק המחייב הדלקת אורות בין ה 1 לנובמבר ועד ה 31 למרץ , אולם מה קורה אם ב 3 לאפריל יורד גשם מבול וערפל כבד מכסה את האיזור? נהגים עדיין לא הפנימו את הסיבה להדלקת אורות בחורף. בתקופת הסתו, הבא עלינו כעת, מזג האוויר לעיתים אפרורי. יכול להיות מזג אוויר קשה בין אפריל וסוף אוקטובר או מזג אוויר נוח בין נובמבר עד סוף מרץ. נכון שרצוי לתת לנהג את ההחלטה אם להדליק אורות שלא בזמן המחייב - אולם כנראה הנהגים הישראלים צריכים חוק בכדי שידליקו אורות בגשם. כי ללא חוק הם לא יעשו זאת. נהגים צריכים להבין שהדלקת אורות זה למענם בלבד ולא למען המשטרה.

be_roo

New member
יש פרדוקס מוחלט ביחס של הנהג

הישראלי לאורות הרכב. נהגים רבים לא יחלמו להדליק אורות ביום אפרורי אבל שלא יורד בו גשם, אבל ברגע שיראו חצי ענן מרחף 50 מטר מעל הכביש ימהרו להדליק אורות ערפל. כיאלו שהואורת הרגילים לא מספיק מרגשים אותם, אבל אם יש תירוץ להדליק אורות ערפל הם יקפצו על המציאה. התקנה המחייבת להדליק אורות במשך 5 חודשים היא אחת המגוכחות שהעלה המחוקק הישראלי. אם כבר הבנתם שהדלקת אורות דרך יכולה רק לעזור, למה לא לחייב להדליקם כל השנה? אם נראה לכם מיותר להדליק ביום שמש בהיר ואתם רוצים לתת לנהגים את שיקול הדעת, תנו להם אותו גם בחורף, שהרי החורף הישראלי לא ידוע ברציפותו. נהגים ישראלים לא צריכים חוק, הם צריכים ללמוד. אבל אין מי שילמד, אז נשארים רק חוקים צולעים.

../images/Emo9.gifגמאני, גמאני, גמאני....

תמיד, כל יום, כל היום, כל השנה, הרבה לפני שהמציאו את החוק, נוסע עם אורות דלוקים!

אלון 58

New member
אני בעד מה שאת כותבת כאן...,

ועושה זאת באופן קבוע,בנסיעות בינעירוניות אני מדליק אורות בכל נסיעה,בכל עונות השנה.המחוקק הישראלי הטפש שכח שבין 01 לנובמבר ל-31 למרס יש הרבה יותר ימים בהירים מאשר ביוני-יולי-אוגוסט-ספטמבר,בעוד שבחודשים הקיציים יש ימי אובך באמצע היום,וערפילים בין הלילה ליום,ולכן לא מוציאים תקנה שתחייב הדלקת אורות בכל נסיעה,ולא משנה מתי,המחוקקים מנותקים מהשטח.

למעלה