נהיגת רכבים יעודיים לבדיקת מוסך!

אלון 58

New member
נהיגת רכבים יעודיים לבדיקת מוסך!

חשבתם פעם על הבעיה הזו?אני מניח שהרבה לא נתנו על-כך את דעתם,ניקח למשל כדוגמא בעל מונית,מידי פעם עליו להפקיד את מוניתו במוסך,לטיפול תקופתי,תיקונים והחלפת חלפים,דבר רגיל ושל מה בכך,אבל מסתבר שבהרבה מוסכים היתה בעיה עם הענין:כל רכב שעובר תיקון ו/או טיפול,מחויב מנהל המוסך או מישהו מטעמו לבצע נסיעת-מבחן,אך אליה וקוץ בה:לכמה אנשים עובדי מוסכים,מכונאים ואחרים יש בכלל רשיון-נהיגה למונית?סביר להניח שלמתי-מעט,בעל הרכב לרוב לא נמצא במקום,ולא הוא רשאי לבחון את המונית,ואם למכונאי אין רשיון נהיגה לרכב צבורי,כפי שמסווגת מונית,אז ע"פ החוק גם אסור לו לנהוג בה. ומה אם אם מדובר באוטובוס-זעיר,או מידיבוס שמחייבים גם היתרים מיוחדים או רשיון רכב-צבורי לאוטובוס?או משאית-חילוץ וגרר,שזה גם רשיון משא-כבד+היתר מיוחד? איגוד בעלי-המוסכים ומשרד-התחבורה הגיעו לסיכום שיוצאו היתרים מקומיים לנהיגת רכבים אלו,לבעלי ומנהלי המוסכים,עכשו מה שנותר לכל הגורמים הנ"ל לסכם למי מגיע "הקרדיט" על הסיכום הזה,כי מסתבר שכל-אחד מהם זוקף זאת לזכותו,ובא לציון הגואל,והביטוח יכסה אם יקרה משהו חריג בזמן נסיעת-מבחן כזו.

בר

New member
לרוב...

כאשר מוסך מבצע נהיגת מבחן ברכב כלשהוא,הוא מחליף את לוחית הרישוי ללבנה בכיתוב אדום ובכך זה אמור לכסות את עניין החוק.

אלון 58

New member
לא נתקלתי בזה,יתכן...,

אבל זה חל רק על רכבים יעודיים כפי שצוינו,ולא על רכבים קלים(פרטיים,טנדרים שעמם כמעט ואין בעיה של רשיונות והיתרים),או שאני טועה? כי לוחית לבנה עם כיתוב אדום,ככל שידוע לי,מוצמדת לרכב חדש שעדיין לא קבל רשוי,או לרכב שסיים שפוץ ועדיין ללא רשוי,השאלה היא אם זה חוקי מה שכתבת כאן,גם במקרה שחו"ח רכב כזה מעורב בתאונה,בזמן נסיעת-המבחן.

אלון 58

New member
בזה יש לי ספק!

בכתבה אפשר לקרוא שהם פנו למשרד-התחבורה שיתן דעתו בנושא,כי אם למוסכניק מסוים יש רשיון 13(=פרטי/מסחרי/משא מעל 15 טון),ומביאים לו מונית לתיקון,כשהוא רוצה לעשות לה נסיעת-מבחן בסיום התיקון/טיפול,אסור לו ע"פ רשיונו,ולמקרים כאלה ודומים האיגוד שלהם פנה למשרד-התחבורה,כדי להסדיר זאת.

בר

New member
אם תשימו ליבכם...

לכל מוסך מורשה יש תחום של רכבים מסויימים שהוא יכול לטפל בהם. מוסך שמטפל במכוניות פרטיות לא מורשה לטפל למשל במשאיות. ולכן מוסך אשר טיפולו הוא בפרטיות ומטפל במשאית,מן הסתם לא יהיה לו ביטוח בשום מקרה. כל מוסך מורשה לקטגורייה מסויימת. ושימו לב כאשר אתם נכנסים למוסך,שאתם נכנסים למוסך מורשה !!! כי רק למורשה יש ביטוח ויכולת לכסות אתכם במקרה של תאונה חלילה. וכן הלוחית האדומה/לבנה,מבדילה את הרכב משאר כלי הרכב בכביש בכדי ששאר הנהרים ייזהרו מהרכב הנ"ל. כל רכב שצריך לעבור מבדק בחינה של בוחן רישוי מטעם המוסך,נחשב כרכב ללא רישוי ולכן הלוחית חייבת להימצא על הרכב.

אלון 58

New member
יש מוסכים מורשים לכמה סוגי רכב...,

אני אתן כאן דוגמא:היתה לי בעבר גם מכונית מסוג מיצובישי לאנסר,שגם טופלה באחד ממוסכי-היבואן,אותו מוסך טיפל גם במרצדס,כי זו אותה חברה מיבאת אותם.בתחום של מיצובישי,טופלו שם גם טנדרים,פרטיות ומוניות. בתחום של מרצדס ראיתי שם לסרוגין בעיקר מוניות,מעט פרטיות וגם מידי פעם משאיות קלות(בין 4 ל-7 טון)ומידיבוסים באותו הגודל(רשיון אוטובוס,19 נוסעים).כך שרצוי שיהיה בין צוות של מוסך כזה בעל רשיונות משא ואוטובוס,אני יוצא מתוך נקודת הנחה שיש שם כאלו,אבל לא בהכרח,ואם אין,אז ישנה הבעיה הנ"ל.

בר

New member
טוב - הבהרה...

לא משנה עם איזו לוחית זיהוי תצא לכביש,לא חשוב הצבע שלה או מה שיהיה כתוב עליה,אתה חייב רישיון מתאים לכלי הרכב. שום ביטוח לא יכסה תאונה שנגרמה עקב נהיגת "מוסכניק בוחן" שרישיונו הוא 02 על משאית שדורשת רישיון 03. אתה חייב בכל מקרה רישיון מתאים לכל סוג רכב באשר הוא.

אלון 58

New member
יפה מאד!

לזה בדיוק חתרתי לדעת ולהיות בטוח,ובשביל זה טענתי שעלולים להיות מצבים במוסכים,שנוהגים שם בעלי-מקצוע,כלי-רכב שהם לא מורשים כלל.הכל טוב ויפה,עד שחו"ח קורה משהו,אפילו "סתם" נזק לפח של רכב כלשהו.

wil

New member
ומונית?

לאדם עם רשיון 02 אסור לנהוג במונית, אבל אם יש לו לוחית "במבחן" אז מותר לו, לא ככה? הרי מונית מבחינה פיזית היא רכב רגיל, הסיבה שאסור לבעל רשיון 02 לנהוג בה היא מנהלתית-מיסויית.

אלון 58

New member
ממה שידוע לי...,

אסור בתכלית האיסור. כל מי שעבר מבחני-תאוריה לרכב צבורי או רכב כבד,יכול להעיד שבדרך-כלל מופיעות שאלות כאלו(נוסח לא מחייב): האם מותר לנהג דרגה 02 לנהוג מונית שאינה משמשת באותו הרגע להסעה בשכר,אלא בנסיעה פרטית לחלוטין? מכל 4 התשובות חייבים לענות:אסור בכל מקרה. האם מותר לנהג דרגה 13(מסחרי מעל 15 טון) לנהוג גורר בודד ללא תומך(גורר טריילר ללא נגרר)? צריך להשיב:אסור בכל מקרה(רק לבעל רשיון 04,גורר-תומך). כך שרצוי שבעל-מוסך יעסיק אצלו עובדים עם רשיונות-נהיגה לסוגי הרכב שמטופלים אצלו.

wil

New member
הנ"ל ידוע, אבל עדיין דרוש פתרון

למוסך. זה נשמע לך הגיוני שמוסך יעסיק נהג מונית רק בשביל לעשות נסיעות מבחן על מוניות? ההגבלה שאוסרת על בעל רשיון 02 לנהוג במונית נועדה למנוע מאנשים לקנות מרצדס בחצי מחיר, זה כל הסיפור.

אלון 58

New member
זה שיש לבעל-מקצוע במוסך...

רשיון נהיגה לאוטובוס/מונית(06),עוד לא עושה אותו נהג מונית.אני אישית יש לי רשיון כזה,אבל איני נהג מונית,עבדתי פעם לסרוגין אצל בעלי-מוניות כעזרה להם בזמני החפשי,אבל זה אינו עיסוקי.

למעלה