נהיה שקט כאן

נהיה שקט כאן

נהיה שקט כאן
הם הלכו, לאן?

בפתח,
הפורום פרח
הקוראים היו במתח
וכל בדיון בהשקעה נותח

כעת, הכותבים שהשקיעו נעלמו
הביקורות הבונות התהדו
מהיצירה יתעלמו
וזהו.

ויימס

New member
זה ממש עצוב...

ובכן, אני לא כותבת כרגע, וכשאני לא כותבת, אני לא מוסמכת בעיני עצמי לעזור לכותבים אחרים. זה מעין קטע מוזר כזה.

זה מזכיר תגובות למבקרים

"אם היצירה כזאת גרועה אז בוא נראה אותך כותב משהו יותר טוב!"
ואז אותו מבקר מוערך מוציא למחרת ספרים(סרטים) שכתב למגירה וזוכה לביקורות טובות לפרס נובל לספרות(אוסקר)*.
&nbsp
אגב, אני לא באתי בביקורת לאף אחד, אם זה השתמע מדברי.
&nbsp
* לא מבוסס על סיפור אמיתי (ככל שידוע לי).

ויימס

New member
לא בר השוואה.

כשאתה מדבר על מבקר שמדבר על סרט/ ספר שיצא כבר, התפקיד שלו זה להעביר לצופים/ קוראים מה הוא חושב על היצירה כדי שיחליטו אם כדאי להם ללכת או לא. הוא לא צריך להיות יוצר בעצמו, הוא רק צריך להעביר את הדעה שלו באופן קולע ומעניין.
פה, לעומת זאת, התפקיד של מבקר זה לעזור לכותב להשתפר. מבקרים שאינם כותבים יכולים לעשות את זה. לעומת זאת, מבקרים שהיו פעם כותבים ועכשיו לא, זה כמו חלב ששכב בחוץ במהלך יום קיצי. לא בדיוק חלב, לא בדיוק גבינה, לא משהו שהיית רוצה להכניס לבטן שלך.
יכול להיות שדימוי החלב לא היה ממש קשור. הממ.

מסכים עם זה שהאנלוגיה לא טובה

עכשיו אני רוצה לבוא ולהגיד שלמעשה חשבתי לסייג את זה כפי שציינת בפסקה הראשונה שהמבקר של יצירות ספרותיות וקולנועיות לא בא לסייע ליוצרים אלא לשרת את הצופים (ולהדביק ליצירה "תו איכות"), אבל החלטתי להשמיט את זה כי בכל זאת זו סתם קונטוציה שעלתה לי לראש, אבל זה בטח יעמיד אותי בשורה של פוצים שחושבים שהם יודעי כל וכל תיקון עונים ב"ידעתי את זה"... אלמד להבא לסייג את דברי מראש כשאני מדבר על אנלוגיות שכאלה.

מה שכן, עם הפסקה השניה אני פחות מסכים. בסה"כ לכל אחד יש תקופות שהוא פחות כותב (מקווה שזמנית). זה לא הופך את הדיעות שלו ללא רלוונטיות בייחוד אם מקבלים מבקרים שאינם כותבים או גם כותבים מאוד זוטרים, אבל זה בסה"כ עניין של הרגשה אישית. אגב, אפשר לפעמים גם סתם לחוות דעה בינארית של "אהבתי"/"לא אהבתי" ולתפקד הלכה למעשה כמו המבקר הראשון.

אני רק אדגיש שאני לא בא כאן על מנת לשכנע לתת ביקורות וכאלה או אחרות (אני בעצמי לא "מבקר מתמיד") ולא התכוונתי מלכתחילה להתמקד בהיבט הזה של הביקורות. גם לא תמיד יש כוח לבקר באריכות ולפעמים ישנה העדפה לפנות לאפיקים אחרים וזה בסדר גמור.

סקיפי

New member

גם זה.
אני כרגיל חייבת התנצלות.. אהיה כאן הערב מעשר ואגיב ככל יכולתי.

לא התכוונתי שיתנצלו על זה

בסה"כ המקום הזה עוד דרך לנצל את שעות הפנאי, ואני לא רוצה שאנשים יתחילו להרגיש מחויבות להשיב או משהו כזה.

סתם ראיתי שכמה ימים כמעט ולא כתבו וסתם עלה לי לראש לכתוב על זה משהו. ההתמקדות בהיבט כזה או אחר נבעה בעיקר מצרכים אסתטיים (שגם עכשיו זה טעון שיפור והייתי משנה איזו מילה בדיעבד).

סקיפי

New member
אני בכחול. אז יש לי מחויבות להשיב

לא בקטע של התנצלות - זה חיובי להגיד דברים כאלה מדי פעם. במיוחד כשהם נכונים.
ועכשיו אני אמשיך לחכות לאוטובוס..

אולי

במקום לחכות לאטובוס, תחקי אוטובוס, וכך כל הממתינים האחרים יהיו מרוצים לכמה שניות?

למעלה