נהייתי בלשית!

תמי ב

New member
נהייתי בלשית! ../images/Emo124.gif

סוזן פאוטר אומרת שבהרבה מאכלים "רזים" לכאורה, מסתתר שומן סמוי. היא מעודדת את קוראותיה (כל הספר בלשון נקבה, מה לעשות...) להפוך ל"בלשיות שומן". לקרוא את התווית, ולחשב את אחוזי השומן. טוב, אז הפכתי לבלשית שומן. אבל הסתובבתי כל הזמן עם בצקות נוראות בקרסוליים. וככל ששתיתי יותר, הבצקות גדלו. אחרי שהרופא אמר שאין מה לעשות נגד זה, חטפתי קריזה, והחלטתי להיות גם בלשית נתרן. כלומר, לחפש ערכי נתרן גבוהים גם במקומות שלא ציפיתי להם. יש נתרן בכל מני מקומות מוזרים. אני לא יודעת אם אלה ערכים גבוהים, אבל התחלתי להכניס לגוף רק דברים עם ערכי נתרן נמוכים מאוד (כולל משקאות דאייט: אני בוחרת ביניהם על פי כמות הנתרן) בקיצור, הקרסוליים ירדו קצת. הם אמנם נפוחים, אבל כבר לא נראים, ולא מורגשים כאילו עוד דקה יתפקעו. מכיוון שאני בלשית עכשיו, שיניתי גם את החתימה שלי בתפוז, בהתאם. יום טוב לכולנו

הי תמי ../images/Emo140.gif

קראתי וחשבתי שבאמת כל הכבוד מגיע לך תמי! את יודעת באיזה קלות יכולת פשוט לשקוע ברחמים עצמיים, למצוא כל צידוק שבעולם לא להילחם, ולא לעשות. ואת לא מרשה לעצמך את זה! ישנם אנשים שגם כשאין להם שום בעייה בריאותית לא מסוגלים/לא לוקחים את עצמם בידיים. אז מה זה אומר עלייך? תמי, אני מכירה את הקטע של נתרן מה זה טוב. מפני שבהריון הראשון סבלתי מרעלת הריון, ואח"כ כמוך נעשיתי בלשית של נתרן. ובכל הריון מה זה הקפדתי. חבל?ז. ואז התחוור לי מה שלא הייתי מודעת קודם, איזה רמות גבוהות של נתרן יש בכל מיני מזונות שצריך לשים לב! כי זה אויב מס´ 1 לכל מיני צרות (לחץ דם, בצקות מה לא!). אפילו חברה כלשהיא, לא זוכרת אם שוויצרית או מה, שמוכרת מים מינרליים בארץ פרסמה לא מזמן נתונים השוואתיים בין הערכים של המינרלים במים המינרליים שלהם לאילו של האחרים. והסתבר כמה הבדל יש ברמות הנתרן ביניהם לבין מי עדן ונביעות (!) (ואפילו בין נביעות למי עדן יש הבדל משמעותי וחשוב, למי שהנתון הזה צריך להילקח מאוד בחשבון). אז תראי מה זה! אפילו במים תראי את ההבדלים - ומי שדואג ואיכפת לו כמו שאת עושה רואה. תמי, רק הצלחה והצלחה!! כל הכבוד איך שאת לא מוותרת...לא להגיד לך את זה? דליה.

שלגיה**

New member
הי תמי

בגללך חזרתי לעיין בספרה של סוזן פאוטר...ועכשיו אני אוכלת גביע 125 ג"ר של גבינה לבנה 5% שיש בכולו 120 קל´ ולמעשה לפי החישוב סך הקלוריות הבאות משומן הן : 45 קל´ של שומן...האם עשיתי חישוב נכון? מה עוד ? קניתי את הספר של סמדר פרגר שעשתה את התכנית של סוזן פאוטר וירדה 50 ק"ג כמדומני..(הספר עלה לי 47 ש"ח...מחיר מציאה..). אם אמצא שם תובנות חדשות אספר לך... בנתיים בהצלחה נדבר

תמי ב

New member
חישוב הקלוריות מפורט בפנים:

5% שומן, מתוך 125 גר´ של קופסת הגבינה הם 6.25 גר´ (5 לחלק ל100 וכפול 125) כלומר, בסך הכל בקופסא של 125 גר´ גבינה 5%, יש לך 6.25 גר´ שומן. כל גר´ שומן הוא 9 קלוריות. אז בסך הכל, מתוך 120 קלוריות של גביע הגבינה, קיבלת 56.25 קלוריות של שומן. באחוזים זה כמעט 47%. הרבה יותר נוח לחשב ל 100 גר´ מוצר. מסתבכים פחות. נדמה לי (מצטערת, חזרתי עכשיו מקניות בשוק = תקופת חסכנות משפחתית= והחום קצת טישטש אותי) שההסבר שלי איום ונורא. אז אם פישלתי, תגידי לי בבקשה, ואתקן את עצמי מאוחר יותר. אשמח לשמוע אם יש תובנות חדשות או התאמה לאוכל הישראלי (חומוס למשל...) תודה, ובהצלחה!

שלגיה**

New member
הי תמי

טוב נו לחישוב כזה כמו שאת הגעת אליו אין סיכוי שאגיע...אני ומתמטיקה פשוטה לא הולכים יחד. אגב,למה את מתנצלת כל הזמן על תק´ החסכונות המשפחתית,מה אחושבת שרק אנשים חוסכים הולכים לשוק? אז יש לי בשורה חדשה בשבילך : כולם היום חוסכים כולם היום הולכים לשוק בדיוק לפני כמה ימים נזכרתי בשוק של רחובות...(גרתי ברחובות שנה וחצי ב-97´) אבל הכי הכי אני אוהבת... את שוק הכרמל בתל-אביב ! ה-שוק בהא הידיעה. להשתמע

תמי ב

New member
השוק זה דבר די חדש בשבילי:

זה פשוט משהו שלא הייתי רגילה לעשות. בחום הזה הייתי מעדיפה משהו ממוזג... אבל המחירים, זה לא נורמאלי! ענבים שעולים אצלנו בסופר 10 ש"ח לקילו, קניתי בשוק ב 4 ש"ח!!! אז השכל הישר מנצח אצלי את הפינוק הטבעי. (ויש המון פינוק טבעי שצריך לנצח...
תאמיני לי) השוק ברחובות הוא לא שוק צבעוני ויפה. נכון? הוא מן שוק מעשי כזה. באים-קונים. מבינה למה אני מתכוונת? מה שכן, המוכרים אדיבים מאוד, ויש אחד, בחנות התבלינים (החלופה שלי לחנות-טבע) שגם אפשר ללמוד ממנו המון על הכנת כל מני דברים. אפשר לשאול איפה גרת ברחובות?

שלגיה**

New member
בעניין השוק תמי

היום כמעט ולא יוצא לי ללכת לשוק בגלל שאני גרה רחוק משוק הכרמל..אולי רק עם אוטובוס ...וגם זה כמעט ולא יוצא.. אני מכירה את החנות תבלינים עליה סיפרת,ממנו למדתי להכין קציצות עם תבלין וכוסברה...יצא משהו. ברחובות גרתי ברח´ בלקינד שכונת היובל אני חושבת קראו לזה או "גני סביון" רבי קומות יחסית חדשים לאז... אני אוהבת את רחובות אולי יום אחד נחזור לשם... ואז נוכל לצאת להליכה אני את ודליה.... אבל כתבתי אולי...בנתיים אנחנו נשארים בת"א...

תמי, קראתי את הספר, אמנם מזמן../images/Emo63.gif

אבל מעבר להכל היא ממש מצליחה להחדיר מוטיבציה! בהצלחה בבילוש!

תמי ב

New member
תודה! נכון שהיא מחדירה מוטיבציה?

אני כל הזמן חשבתי לעצמי: תראי, תראי איך החיים שלה היו בזבל, ואיך היא התחילה לאט לאט להוציא את עצמה מזה. לא בבת אחת, אלא בעבודת נמלים. גם הכנות שלה מאוד עוזרת. העובדה שהיא מפרטת הכל, בלי מעצורים. קריאת הספר נתנה לי הרגשה של שיחה עם חברה טובה. קשקשנית להפליא, אבל מלאת רצון טוב.

למעלה