נהי ומלכלה מה דעתכם לגלות לכולנו באיזו עמותה

Maladict

New member
נהי ומלכלה מה דעתכם לגלות לכולנו באיזו עמותה

אתם פועלים כדי שנוכל לבדוק מה מקורות הכספיים שלה? נראה לי תמוהה מאיפה לעמותה יש כל כך הרבה כסף לשלם לתפוז בשיל להופיע כמעט באופן יומיומי בדף הראשי.

Maladict

New member
תוצאות מאוד מעניינות....

מלכלה פירסמה את הטלפון הבא באחת ההודעות: 0523-511311. לקחתי את אותו מספר תמים ועשיתי חיפוש בגוגל ואחרי סינון התוצאות (שרובן היו קשורות לסיכסוך ישראלי-ערבי, כשניתן לנחש באיזה צד נמצא בעל המספר) הגעתי לשם "אלעד שאול זמיר". מהצלבה של אותו שם (אגב לפי מה שמצאתי אלעד היה בשנה שעברה נציג תא "סולידריות" באוניברסיטת ת"א, כל אחד מוזמן לבדוק מה זה) והטלפון הגעתי לדף של www.plitim.co.il. והנה הדבר המצחיק מכל בדף של צור קשר יש את ההודעה הבאה: "כרגע אין לפליטים צורך בבגדים. לתרומת בגדים ניתן לפנות לארגון חלונות לילינבלום 29 ת"א (ניתן להגיע עם הבגדים 24 שעות ביממה) טל. 03.6208324" ארגון חלונות למי שרצה לשאול הוא ארגון הפועל למען הדברות בין פלסטינאים (כלומר ערבים תושבי השטחים) וישראל ואין לו שום כביכול לפליטים. אגם לפי הבנתי את האתר www.plitim.co.il מפעיל ארגון אס"ף. אני חוזר ארגון לא עמותה, ארגון שיש לו מטרת רווח. JUST FOLLOW THE MONEY MY FREINDS

OmZi

New member
כמה שטויות בהודעה אחת

את אתר plitim.co.il מפעילים נציגים מאירגונים שונים כמו עמותת המרכז לקידום פליטים אפריקאים או אס"ף שהיא מלכ"ר לכל דבר, ארגון קטן שפועל רק בתחומי ת"א ומסייע לקהילת הפליטים ומבקשי המקלט מיבשת אפריקה, אין שום אלמנט של עשיית רווח בפעילות שלהם.

איילת1974

New member
כדי להופיע במומלצים ובדף הראשדי לא צריך לשלם

צריך הודעות מספיק מעניינות ואטרקטיביות. הדבר היחידי שמשלמים עליהם הם פרסומות בבאנרים, וגם עליהם לפעמים לא משלמים או שמשלמים פחות אם מדובר בעמותה, שתפוז מזדהה עם ערכיה, ואז זו נחשבת תרומה מבחינת תפוז (שמקבלים עליה החזר מס, אבל זה עניין אחר).

Maladict

New member
אז זהו שזאת לא עמותה אלא ארגון

וכן משלמים לתפוז בשביל להופיע בראשי, ראי ערך הלנה עמרם, מפלגת קדימה ואני בטוח שיש עוד.

Maladict

New member
אכן קיימת עמותה אבל ללא אישור ניהול תקין

כלומר כל אחד בעמותה יכול לרשום לעצמו מה שהוא רוצה בתלוש המשכורת.

OmZi

New member
מה אתה בעצם מנסה להגיד?

אתה באמת חושב שבעמותה עם נישה כל כך צרה יש מימון אינסופי? אתה באמת חושב שאנשים עם מוח ציני כל כך כמו שלך ילכו לעמותה כמו אס"ף כדי לעשות בוחטה? זאת עמותה קטנה מאוד עם מספר קטן מאוד של עובדים בשכר.

Maladict

New member
כן זה בדיוק מה שאני רוצה להגיד!

לא חסר עמותות שאספו כספים למען ילדים בסיכון/חולי סרט/עזרה למשפחות נזקקות ופשוט ביזבזו את זה על העמותה עצמה בצורת משכורות למנהלים והטבות כאלו ואחרות. מאוד מוזר לי הקשר לארגון חלונות שאינו עוסק בכלל בפליטים ולא בעזרה לנזקקים אך עדיין יש קשר לאיסוף בגדים. ועם חנופה לא תגיע רחוק, "מוח ציני כמו שלך", הרבה זמן לא חשתי כל כך מוחמא.:)

רון סי

New member
ללא אישור ניהול תקין

לא ממש יכול להכנס כסף, אולי רק קצת מאנשים פרטיים, כך שאין ממה לחלק משכורות. נראה שעמותת אס"ף עוסקת בעיקר בפעילות התנדבותית, במימון עצמי. עמותה שרוצה הכנסות תעשה הכל כדי לקבל אישור ניהול תקין מהרשם.

Maladict

New member
איך אתה מסביר את הקשר לארגון "חלונות"?

למה לא מפרסמים את רישמת מקבלי השכר כמו שנהוג בכל עמותה? למה בעצם אין אישור של ניהול תקין, אם הכל בסדר גמור למה שלא יהיה כזה אישור?

רון סי

New member
אישור ניהול תקין

נדרש לעמותה לשם קבלת תרומות. ללא אישור זה ניתן לקוות לכל היותר לקבל כסף קטן מאנשים פרטיים. מאחר וקבלת האישור מחייבת התעסקות ופרוצדורה, הרי עמותה שאינה מעוניינת בתרומות תוותר עליו, ובמקום זה תשקיע את מאמציה בעבודת ההתנדבות שאנשיה מבצעים. לא ברור לי למה צריך להסביר את הקשר לארגוני עזרה אחרים, ומה הבעייתיות בקשר כזה. להפך - עזרה הדדית בין ארגונים שעוסקים בעצמם בעזרה לבני אדם היא תמיד ברוכה. עם כל העוינות לקבוצות של אנשים ולעמים, והחשש שיש לנו ממה שקבוצות ועמים יכולים לעשות לנו, עדיין בני האדם המסויימים ראויים ליחס אנושי.

היה לי ברור שיש כאן אינטרס...

לאף אחד ממנהלי הפורום הזה...לא באמת אכפת מהפליטים...אלא רק מכמה כסף הם יעשו שהם ירכבו על הגל הזה... ..עבודה יפה.... לחושף השחיתות....

איילת1974

New member
זו הוצאת לשון הרע

אני מכירה באופן אישי את אחד המנהלים/ות ואני יודעת על פעילויות התנדבויות רבות שלו/ה שלא קשורות לנושא הפורום.

Maladict

New member
לא שאלתי על המוקד, שאלתי על הארגון/עמותה

שמפעילה אותו.

למה את הורסת לו את תיאוריית הקונספירציה?

נראה לך שאם הייתי עונה לו שבהנהלת תפוז עובדים אנשים טובים שהנושא קרוב ללבם והם, מיוזמתם, רוצים לעזור ככל האפשר, הוא היה מאמין לי?

לא הסתרנו את זה מעולם.

לעמותה קוראים "מוקד סיוע לעובדים זרים" ואתה מוזמן לפשפש בניירותיה.

למעלה